Sport

Cros şi târg de joburi în ”Săptămâna tineretului”. Se pregăteşte o tabără militară pentru elevi

În perioada 2-9 mai, la Bistriţa vor avea loc Crosul Tineretului, un târg al locurilor de muncă pentru tineri, dar şi o competiţie între echipe de majorete. Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bistriţa-Năsăud şi Garnizoana Bistriţa aşteaptă aprobarea MApN pentru a organiza la vară o tabără de pregătire militară pentru elevi, la Colibiţa.

Programul evenimentelor organizate de DJST Bistriţa-Năsăud în ”Săptămâna tineretului”: ”Mişcare prin dans” la Sala Polivalentă  în 2 mai (ora 11.00), Crosul Tineretului, Târgul locurilor de muncă pentru tineri (în parteneriat cu AJOFM, la Colegiul Tehnic Infoel, de la ora 10.00) şi probe clasice şi neclasice pentru elevi pe stadionul municipal, toate în 8 mai.

Festivităţile de premiere sunt programate în 9 mai, de Ziua Europei, pe pietonalul Liviu Rebreanu. Tot atunci va fi amplasat un punct de informare al DJST pentru promovarea ofertei turistice şi de tineret şi va avea loc un moment artistic, dans şi majorete.

La acţiunea ”Mişcare prin dans” vor fi dansuri de majorete şi dans modern. Fiecare echipă de majorete se va prezenta cu o mascotă imensă, iar cea mai frumoasă va fi premiată.

Şeful DJST, Constantin Florian, a declarat că, în colaborare cu Garnizoana Bistriţa, se doreşte începerea unui proiect care presupune o tabără de vară cu pregătire militară sau semi-militară la Colibiţa.

”Aşteptăm aprobarea de la MApN. Locaţia este unitatea militară de la Miţa, zona e superbă şi programul conţine, pe lângă pregătirea specific militară de exerciţii de front şi formaţii, transport răniţi pe teren accidentat, tehnici de supravieţuire şi de autoapărare. Tabăra e gândită pe patru ani, clasele IX-XII, şi în fiecare an la terminarea taberei se dă un examen care va fi din ce în ce mai exigent pe măsură ce ajunge în anul 4. Ca şi activităţi, vor mai fi tir cu armele cu aer comprimat de la secţia de schi fond-biatlon a LPS, înot aplicativ – tehnici de scoatere a răniţilor din apă. În fiecare an se primeşte o tresă, iar în ultimul an o stea. Gradul militar este de prieten al cercetaşilor, pentru că aici este o unitate de cercetaşi. Ar fi 30 de serie, totul e legat de instrucţie, noi mai mult de doi instructori pentru arte marţiale nu putem duce acolo. Pentru o serie de 30 de persoane costurile taberei s-ar ridica la 20.000 de lei, aproape 700 de lei de persoană, şase zile. Vreo 240 de lei reprezintă echipamentul. Dacă sunt solicitări, o să fie mai multe serii. Va fi tabără naţională, copii din toată ţara. Nu este unicat în România, la Braşov e a treia ediţie a unei tabere oarecum similare. Dar, cum spuneam, aşteptăm aprobare, pentru a putea demara şi achiziţia publică de echipament”, a spus Florian într-o conferinţă de presă.

Bugetul sportului judeţean pentru acest an este de 90.000 de lei, ca şi în 2012, cel pentru tineret nefiind încă aprobat.

djtsbn1 djtsbn2 djtsbn3 djtsbn4

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.