Actualitate

CSM Bistrița pierde la Galați și încheie anul pe locul 7

CSM Bistrița a pierdut meciul din deplasare cu Danubius Galați, 24-26 (13-11) în etapa a 11-a a Ligii Naționale, care a pus punct anului handbalistic 2016. În urma acestui rezultat, echipa antrenată de Horațiu Pașca ocupă locul 7 în clasament, cu 15 puncte (5 victorii, 5 înfrângeri, golaveraj +1).

Formația bistrițeană a intrat la cabine cu un avantaj de două goluri, 13-11, după ce aproape în permanență în prima repriză s-a înregistrat această diferență. Și în partea a doua a condus pe tabelă, până la 22-21, însă Danubius a întors rezultatul pe final, beneficiind și de faptul că Irina Ivan (la 22-21 pentru CSM) și Magdalena Paraschiv (la 25-24 pentru gazde) au primit eliminări de două minute.

Pentru CSM Bistrița au marcat: Oana Chirilă – 14, Oana Cârstea – 4, Laura Pristăvița – 2, Daniela Crap – 2, Magdalena Paraschiv – 1, Daniela Rațiu – 1.

Portarul Cristina Sântămărean a parat 42% din mingile trimise pe spațiul porții, în timp ce Ana Maria Măzăreanu a avut un procentaj de 33%.

Au adus victoria echipei gazdă: Elena Livrinikj – 7, Mădălina Conache – 4, Iulia Artean – 4, Dajana Jovanovska – 3, Ștefania Florea – 3, Andreea Chiricuță – 2, Cosmina Cozma – 1, Andreea Taivan – 1, Nicoleta Vlad – 1.

Partida de la Galați a fost arbitrată de Diana Florescu (Argeș) și Ana-Maria Stoia (București). Observator: Valter Dăncescu (București).

A fost ultimul meci din 2016 al echipei CSM Bistrița, care are ca obiectiv menținerea în prima ligă. Cu două etape înainte de finalul turului, toate formațiile din Liga Națională intră în pauză competițională, echipa națională a României urmând să participe la sfârșitul lunii la Trofeul Carpați, apoi în perioada 4-18 decembrie la Campionatul European din Suedia. De altfel, handbalistele bistrițene Laura Pristăvița și Gabriela Preda fac parte din lotul lărgit al primei reprezentative. Campionatul se reia în 8 ianuarie 2017, dată la care CSM Bistrița va juca pe teren propriu cu HC Zalău.

Aici clasamentul complet al Ligii Naționale feminine.

Celelalte jocuri ale etapei a 11-a: Dunărea Brăila – Cetate Devatrans 27-25, SCM Craiova – U Cluj 21-21, HC Zalău – Măgura Cisnădie 24-19, CSM Roman – HCM Rm. Vâlcea 30-22, CSM București – Unirea Slobozia (se joacă în 5 ianuarie 2017). Corona Brașov a stat, CSM Ploiești fiind exclusă din campionat.

7 comentarii

 • Incheiem anul pe ce loc vrea dl. Radu Moldovan si Consiliul Judetean.
  Terminam pe locul 7 pentru ca echipa a primit 1,500,000 lei.
  Daca dl Moldovan vrea ca anul viitor sa terminam pe locul 1, va aloca de la buget 4,000,000 lei ca sa aducem jucatoare din Danemarca si daca vrea sa retrogradam le reduce suma la 700,000 lei.
  E foarte simplu.

  • Fetele fac sport pentru salar,sa-l faca din biletele vandute la spectacolele oferite, nu de ce pe banii comunitatii. Cand vor fi platite din ce produc atunci vom vedea adevarata valoare hambalului practicat de ele.

 • @uiel
  Fara bani de la Consiliul Judetean sau Primarie nu se poate face handbal profesionist.
  Si echipele din țarile nordice primesc bani de la județ (regiune) in jur de 5 milioane coroane daneze (3 milioane lei pe an).

  • Nu veau sa intru in polemica,dar sunt ramuri sportive sau concursuri de alta natura unde concitadini de ai nostri urca pe cele mai inalte trepte nationale si chiar europen , concursuri fara bani de la nimeni,acolo este valoare reala si lucru facut din placere.Aici se pompeaza banuti ca sa ce,sa avem o echipa care in celmai mare procent nici nu este din Bistrita,dar ne mandrim ca ne reprezinta,cum ar fi sa ne mandrim ca ne papa banii ? Dai exemplu tarile nordice,este alta lume,alta mentalitate iar ei investesc in tot ce este sclipitor, valoros,nu doar in sport.

 • toți banii din petreciuri să fie băgați in handbal….să aducă cele mai bune jucătoare să le vedem la Bistrita…ne-am hranit de Pomohaci si de pusca si cureaua lata….sa mai bage banii si in fetele de la liceul sportiv care sa creasca pe langa campioane….

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.