Social

Cu cât se vând proprietățile din Colibița care au deschidere sau vedere la lac

Deschiderea sau vederea la lac reprezintă punctul forte al proprietăților din stațiunea Colibița în contextul în care, se știe, nici măcar autoritățile nu au reușit să amenajeze o zonă de promenadă sau de plajă pe malul lacului motivând că nu au putut ajunge la un acord cu proprietarii.

Totuși, teren de vânzare există, conform site-urilor de profil. Două parcele de teren de 1000 mp, pe marginea lacului, se vând cu 10.000 eur/ar. Alte parcele cu drum de servitute la lac cu 7.000 euro/ar în condițiile în care accesul la lac se află la 100 de metri. Conform vânzătorului, se pot parcela 15 poziții a 10 ari sau mai multe, în funcție de cerințele clientului. Terenul este parțial și împădurit, are apa curent și se află într-o zonă deosebită.

Altcineva vinde 1200 m2 de teren intravilan amenajat pentru construcție, cu panoramă deosebită și utilități la prețul de 60 de euro/mp, iar o altă persoană vinde 20.000 mp de teren intravilan la lacul Colibița, poziționare sud, cu diferite variante de acces, drumuri amenajate pe teren, cu sursă proprie de apă, două lacuri amenajate pe teren, o parte din teren cu copaci pe el la prețul de 50 euro mp.

Și tot la Colibița se vinde o pensiune cu zece camere situată pe partea dreaptă a lacului, cu acces ușor înspre lac. Proprietatea, complet utilată și mobilată, a fost finalizată în 2019. Proprietarii cer pe ea 279.000 de euro, cu mențiunea că sunt dispuși să mai lase din preț.

În 2019, primarul comunei Bistrița Bârgăului, Vasile Laba, declara că administrația locală vrea să facă o zonă de promenadă în jurul lacului de acumulare de la Colibița, în acest sens fiind depusă de Primăria Bistrița Bârgăului la Agenția pentru Protecție a Mediului Bistrița-Năsăud o cerere pentru emiterea acordului de mediu.

”De la coada lacului, vrem să venim vreo doi kilometri încoace spre baraj, se trece de pârâul Hanganilor unde avem și niște refugii. O parte din zonă vrem să o facem peste lac unde avem drum de acces și iar să mergem vreo doi km pe partea stângă, peste lac. O parte din zonă va fi dincoace și o parte dincolo. Nu putem să mergem peste baraj fiindcă necesită mulți bani, multe investiții. Dacă noi reușim să facem acea zonă de promenadă vreo 3 -4 km, cred că e un plus de valoare pentru Colibița. Lucrările vor consta în anrocament pentru stabilitatea terenului și pe urmă ceva pietriș mai mărunt. Vor fi coșuri de gunoi, băncuțe, pe care vrem să le facem din lemn să arate bine. Nu va fi mai mare de doi metri”, a spus Laba.

13 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS