Clădirea fostului Romtelecom din Piața Petru Rareș este scoasă la vânzare de proprietar, Telekom România Communications SA, prin licitație cu ofertă în plic închis.
Clădirea care a fost concepută de la bun început ca spațiu de birouri se află în Piața Petru Rareș la numărul 17, vizavi de Hotelul Coroana de Aur. Suprafața construită este de 1.408m2. Prețul anunțat de vânzător este de 784.000 de euro, la care se adaugă TVA.
Telekom România mai vinde și o altă proprietate situată pe Drumul Dumitrei Vechi la prețul de 285.000 de euro și o vilă de pe strada Poligonului din vecinătatea Pădurii Schullerwald la prețul de 197.000 de euro.
O fi fost privatizare făcută cu 1 leu?ne ajută cineva cu răspunsul?d-nul Bălan nu a-ți lucrat pe acolo?ajutati-ne cu niște detalii,doar sunteți de dreapta,faceți un pic de lumină în privatizarea respectivei societăți.Știți vorba aia”nu ne vindem țara”
Intrebati-l pe urmasul lui Iliescu despre privatizare. Moldovan o sa va dea raspunsul dorit.
Telecomul a fost vandut initial in 1997 si ministru era Pantis, la o firma greceasca de stat, O.T.V., omoloaga cu a noaste, la o valoare mult subevaluata. A fost una din afacerile dubioase a premierului de la acea vreme, Ciorba. Nu mai am cunostiinta despre alte modificari de propretari survenite pe parcurs.
„Ati” se scrie corect!!! Nu „a-ti”….
Asa este , am lucrat in ROMTELECOM 32 de ani. Taranistul Pantis , ministrul de atunci a TELECOMUNICATIILOR si statul roman handicapat a privatizat activele Romtelecom, pe o suma nesemnificativa, grecilor de la OTE. Cand au fost cautati de cei de la ANAF pe vremuri pt. clarificari, nici vorba sa -i fi i aflat , doar o cutie de posta undeva la un bloc prin Atena . Averea ministerului Telecomunicatiilor din acea vreme era colosala. Parcuri auto uriase , cladiri, materiale, tehnica destul de buna, statii frecventa etc. A fost cel mai mare TUN dat Romaniei de guvernul taranist din acea perioada . Nici CSAT-ul nu s-a opus, nici presedintele Iliescu. A fost deschis si un dosar in Justitie si care exact ca Mineriadele si dosaru Revolutiei a fost bagat la naftalina. Au fost dati afara din sistem 70.000 de cetateni bine pregatiti , centralisti, centraliste un intreg personal calificat de ingineri, tehnicieni , electromecanici de mare valoare. Ce mai, era a doua ARMATA a tarii cu dotarile respective. Aceasta rana profunda dainuie si in prezent. Iata acuma cum se fac milioanele de euro numai din vanzarile constructiilor. Sa nu uitam ca in fiecare municipiu exista cate un PALAT CENTRAL al telefoanelor unde exista birourile si conducerile judetene , constructii de mare valoare arhitecturala . Vedeti ce a pierdut statul ? Acesti bani li se cuvenea Statului si tarii. Nu cred ca se va finaliza vreodata cercetarile ! In tot cazul de vina au fost doar conducatorii Romaniei de atunci care s-au lasat muiati de ingerintele din afara. Am fost primul stat din Europa care si-a decapitat un intreg sistem, o Armata de oameni cu tehnica cu tot. Halal sa le fie si pe lumea cealalta . Inca nu ne-a trecut tristetea si amintirile de atunci. Toti colegii mei asa gandesc si cand ne intalnim numai asta o povestim.
Aveti dreptate ca era guvernul taranist (impreuna cu haita lui Petrov), dar ati incurcat presedintele, atunci era presedinte Constantinescu. Petrov cu haita lui au dat cele mai puternice tunuri ever, incepand cu flota si neterminand, dar tot incercand sa dea noi si noi tunuri, in timp ce ei sunt anticoruptii Romaniei. =))
Acum pe lista au „rezolvarea” sistemului de urgenta, a CEC-uli, a CFR Calatori, dar nu cred ca o sa scape nici Hidroelectica. Trebuie platita sapca, plus cuvintele frumoase prin care noul ambasador a zis ca Romania are nevoie de un presedinte vizionar precum Werner si un premier vizionar precum Sica. Werner si cu Sica au ajuns vizionari, dar nu a fost ieftin sa ajunga atat de vizionari. =))
Uite că se mai întîmplă să-ți dau și un Like,un plus, aici ai dreptate 100%.Tot la fel au procedat TOȚI,dar ABSOLUT TOȚI ,cînd au ajuns la putere,chiar dacă nu direct președinții,ci prin reprezentanții lor.Bă$e a distus flota,a făcut praf CFR-ul împărțindul în cinci,să nu-l mai deranjeze sindicatele,Năstase are pe constiință BCR-ul,Petromul,pădurile și multe altele,iar noi din păcate suntem complici,vinovați că la un moment dat i-am votat,i-am susținut.Vorba bogatului ajuns sărac ,,cine am fost și ce-am ajuns…”sau cum spune cîntecul „munții nostri aur poartă,noi cerșim din poartă-n poartă” MÎNDRII că suntem ROMÂNI…fetele noastre sunt prostituatele Europei,femeile noastre făloase spală pe cur moșnegii Europei,iar bătrînii care au muncit o viața ,,pe ogoarele și uzinele patriei” sunt batjocuriți cu pensii de mizerie ,să le ajungă banii de pensii speciale HOȚILOR care au distrus țara…
PĂREREA MEA!
Esti intr-o mare eroare fiule, Presedinte era Constantinescu, iar P.M. era Ciorbea.
Domnul Bălan, cu respect și sinceritate vă întreb… știți ceva despre un oarecare Muntiu?! Ceva legat de un imobil destinat tineretului…care acum….prin diverse mijloace a ajuns sa fie altceva?! Am auzit o discuție pe o terasă în centru…la o masa în spatele meu despre
Nene Balane ceva si despre afacerea Citroen sti sa ne spui? aia sti mata a lu ala de la ALDE Călin C.A.P.T-nu, ala sti mata din parinti greci, ca tot grecii s-au bucurat de tot patrimoniul romtelecomului.
Era o afacere pe bune aia, sa ne spuna despre Portile de Fier, modernizarea grupurilor si despre privatizarile lui Patriciu, fara a aminti de Gojdu si de alte tampenii facute cu buna sau mai putin buna intentie de catre susnumitul.
Privatizarile s-au fact intr-un mod scandalos atat de guvernele de dreapta cat si de stanga. Sa nu credeti ca fiind doctrinar de dreapta sunt mandru cu ce au facut politicienii. Din start fiind Ecologist nu imbratisez nici o alta varianta. Si mai greu de digerat pt. mine este faptul ca de pe vremea lui Nastase si Ponta s-a permis cu prea mare usurinta penetrarea firmelor austriece in muntii si padurile Romaniei. Pe mine asta ma doare cel mai tare. Doar CSAT-ul si un Parlament reinventat cu oameni care iubesc Natura si romania mai pot indrepta lucrurile. Sa fim cu ochii largi deschisi la viitoarele alegeri Parlamentare si sa punem conditii ferme. Soc. civila, ONG-urile de Mediu au totusi un cuvant de spus. Depinde de noi daca vrem sa avem un contact fermsi scris si impus fortelor politice .
Era o afacere pe bune aia, sa ne spuna despre Portile de Fier, modernizarea grupurilor si despre privatizarile lui Patriciu, fara a aminti de Gojdu si de alte tampenii facute cu buna sau mai putin buna intentie de catre susnumitul.
Bistritene . Despre d-nul Muntiu stiu, il cunosc, dar nu am aflat nimic de ceea ce ma intrebi tu aici. Nu sunt nici chiar asa de tot informat, chiar cu de toate e cam greu. In tot cazul sa fiu intr-o functie inalta tot as pupazi catre bistriteni. Tot, absolut tot si nimic nu as ascunde. ZAU !
Va mulțumesc frumos pentru răspuns! E vorba doar despre o înstrăinare a unei clădiri care a fost dirijată de susnumitul despre care mi-am amintit citind acest articol. Va salut!
Muntiu de care vorbesti nu e acelasi dubuios ca care a pus pe butuci asa zis-ul parc industrial din Sarata?