Actualitate Recomandări

”PNL are stabiliți 90% dintre candidații la alegerile locale”. Când vor fi validați

”Avem, până în momentul de față, candidați în circa 90% dintre unitățile administrativ-teritoriale. Nu toți candidații au trecut prin procedura statutară, de propunere de către birourile locale, certificare de către comitetele de coordonare locală, avizul Biroului Politic Județean și votul final în Comitetul Județean de Coordonare, dar aceasta este o formalitate”, a declarat într-o conferință de presă președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc.

El a dat și câteva exemple: ”La Năsăud este în pole position viceprimarul Dorin Vlașin, la Beclean suntem în discuții, nu dau nume în acest moment, la Tiha Bârgăului revine Vasile Dologa, la Rodna intenționează să candideze Ioan Rus. La Sângeorz-Băi nu va fi o competiție, este o luptă asimetrică între primarul Traian Ogâgău cu proiecte de circa 50 de milioane de euro și turistul Daniel Suciu, care s-ar retrage pentru o vreme la apă sărată, dar o să meargă în continuare ca și turist”.

În ceea ce privește Primăria Bistrița, Ioan Turc a precizat că în aceste zile se realizează un sondaj de opinie care ”va clarifica situația în ceea ce privește candidatura pentru Bistrița”. ”Pentru Consiliul Județean și-a anunțat intenția de a candida secretarul general al PNL BN, Ovidiu Florean, nu s-a schimbat nimic”.

Liderul PNL BN a menționat că ”alianțele sunt necesare în condițiile unui singur tur de scrutin, ar fi ideal ca pe partea dreaptă să avem un singur candidat. Cât de realizabil este un asemenea proiect, e o altă poveste. Noi ne dorim acest lucru, sper să reușim să coagulăm pe partea dreaptă o forță mare”.

Sondajele avem ca obiectiv să fie finalizate până în data de 20-21 februarie. Obiectivul pe care ni l-am stabilit în privinţa desemnării candidaţilor de primari este termenul de 1 martie, urmând să validăm în săptămâna 1-7 martie în forurile statutare toţi candidaţii. Pentru candidaţii la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi la funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ este nevoie de validarea Biroului Politic Naţional, iar pentru candidaţii la funcţiile de primari este nevoie de validarea de către conducerea judeţeană pentru fiecare candidat în parte. În săptămâna 1-7 martie va fi practic stabilirea de către organismele statutare a candidaţilor pentru toate funcţiile de primari.

Obiectivul meu este acela de a susţine candidaţi ai PNL, de a câştiga alegerile în cât mai multe localităţi. Dacă la nivel local vor exista discuţii în baza unor analize, există afinităţi, există posibile alianţe care se pot realiza la nivel local, nu voi fi împotriva acestor alianţe deşi vă repet eu sunt preşedinte PNL şi susţin candidaţii PNL, aşa este firesc” – președintele PNL Ludovic Orban

Legat de Guvernul PNL, Ioan Turc a spus că PSD a depus moțiune de cenzură ”la presiunea baronilor roșii, primari și președinți de CJ, iar conducerea interimară nu a putut rezista presiunii baronilor locali, având în vedere că urmează un congres de alegeri”: ”Prima opțiune a PNL o reprezintă anticipatele, probabil se va merge pe această variantă ca parlamentarii PNL să nu voteze. Ne-om trezi că primim voturi de la PSD pentru același guvern, pentru că PSD este foarte speriat, va lua undeva la jumătate, 24-25%, din ce a obținut în 2016 iar numărul de parlamentari se va înjumătăți. Avem nevoie de un guvern stabil, cu o majoritate largă în Parlament, pentru ca proiectele mari să poată fi duse la îndeplinire. Acum pentru fiecare proiect se discută cu fiecare parlamentar în parte și fiecare cere câte ceva: unul vrea prefect, altul o deconcentrată, altul nu știu ce bani, adică e un troc care nu poate continua”.

Conducerea PNL a aprobat luni, în unanimitate, componenţa cabinetului şi programul de guvernare actualizat. Premierul desemnat Ludovic Orban a precizat că formula Guvernului rămâne aceeaşi.

6 comentarii

 • „Pentru CJ ,și-a anunțat candidatura…Ovidiu Florian,nu s-a schimbat nimic”…pe bune? atunci și eu îți dau în scris că 100% nici nu se v-a schimba nimic,adică Radu nu are nici cea mai mică problemă.După cum declara Orban mai zilele trecute,că președinți de filială județeană PNL trebuie să candideze ori pt președinția CJ ori pt funcția de primar de municipiu ,știm și cine v-a candida din partea PNL la primăria Bistrița,adică ,,cum îi turcu-i și pistolul”vor mai fi pe partea dreaptă și veșnicul candidat Simionca,poate și Săsărman,bălan mai ia și el vreo 10 voturi și uite așa cu un singur tur are mari șanse Mniculai din Coșbuc să ajungă ,,primar la primărie”.Întreb pt o vecină,e blat sau e prostie? Poate și una și alta…
  PĂREREA MEA!

  • Foarte, foarte adevarat din pacate. Se pare ca filiala BN nu se ridica la nivelul alegatorilor din judet. Si uite asa, din deceptie in deceptie. Si mai spune cineva ca trebuie sa mergem la vot daca vrem schimbare. Dar cu cine sa votez?

  • Cititi ce a scris in seara asta Hangan. Reflectă exact cum stă treaba pe la ei. :))))))))
   De rasul curcilor nu alta !

 • Povestile astea nu le cred nici macar femeile de serviciu de la Registrul Comertului! PeNeListii sunt impartiti in 2 tabere (un fel de tusea si junghiul): pe de-o parte sunt aia care nu stiu cum sa scape de candidaturile uninominale stiind ca nu ii voteaza nici macar vecinii, pe de alta partea sunt aia care stiu sigur ca nu o sa fie alesi dar nu strica sa fie cunoscuti si de altii decat de vecinii de scara! Vai si amar ce a ajuns PNL-ul in Bistrita!

 • Cum se numeste blat sau….? Cand te sabotezi singur ca si Turc cu prosti de propuneri de genul: largirea aberanta strazilor de pe fosta centura inloc sa fie construita o Varianta Ocolitoare Bistrita adevarata, cartier de locuinte in zona de protectie a aerodromului si in zgomotul avioanelor, Universitate la Sarata in Parcul Industrial in loc sa o faci in oras, lista de inepti Turc si PNL poate sa continue astfel mult si bine. Postul de director la registru in care nu trebuie sa faci nimic este mult prea caldut asa ca el poate linistit sa tranteasca si alegerile acestea.

 • La Bistrita PNL este frate cu PSD !
  Acelasi scenariu , aceeasi regie, aceiași actori ca si acum patru ani !
  Acelasi film de blat prost !
  Singura necunoscuta e daca fraierii ( adica votanții bistriteni ) , se lasă prostiti si a-“n”-a oară ?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS