Actualitate

Cu ce a început reabilitarea termică a 10 blocuri din Bistrița. Turc: Proprietarii își doresc acest lucru

Primăria Bistrița a început lucrările de reabilitare termică a zece noi blocuri de locuințe din oraș cu lucrări pe care le-au solicitat chiar locatarii, a declarat primarul Ioan Turc. ”Vine iarna, prețurile au crescut, coșul zilnic e mai scump, practic se trăiește destul de greu în România, dar nu numai, peste tot în Europa este la fel. Oamenii se gândesc la cât vor plăti la iarnă”, a explicat primarul decizia într-o emisiune la AS TV.

În ce privește reabilitarea termică a blocurilor de locuințe, primarul amintit că, de curând, a semnat la București cu Ministerul Dezvoltării un contract pentru eficientizarea energetică a încă 14 blocuri de locuințe în valoare de 51 de milioane de lei.

”La această festivitate au fost invitați câțiva primari, foarte puțini din țară, care au reușit să depună proiecte care au și capacitatea de a fi declarate câștigătoare. Nu toate proiectele sunt apreciate ca fiind finanțabile. Sunt o serie de condiționalități de îndeplinit, iar noi, până în momentul de față, ne-am făcut treaba foarte bine. Dezideratul de a anvelopa cât mai multe blocuri de locuințe din Bistrița este unul de important. De la preluarea mandatului, au fost anvelopate 11 blocuri, iar alte 10 sunt în curs de anvelopare. Discutăm până la urmă de o serie de lucrări în măsură să îmbunătățească confortul proprietarilor, al oamenilor care locuiesc în aceste blocuri, începând de la acoperiș, terasă, partea de sisteme de scurgere, înlocuirea ferestrelor, a ușii de la intrare, lucrări de izolare termică, de fațadizare. Oamenii vor avea, practic un confort termic sporit, consumuri termice și energetice mai mici, iar blocurile de locuințe vor arăta ca și noi”, a spus Ioan Turc.

La cele 10 blocuri unde a demarat reabilitarea termică, administrația locală a început cu schimbarea ferestrelor ”pentru că proprietarii își doresc acest lucru”.

”Vine iarna, prețurile au crescut, coșul zilnic e mai scump, pratic se trăiește destul de greu în România, dar nu numai, peste tot în Europa. Oamenii se gândesc la cât vor plăti la iarnă. Dincolo de măsurile luate de Guvern sunt importante și aceste măsuri pe care le putem lua noi. Am început deja acest proces de înlocuire a ferestrelor și până când vine frigul să sperăm că vom reuși să înlocuim cât mai multe dintre aceste ferestre”, a spus primarul în emisiunea Politici de Fier.

Conform unui comunicat anterior al Primăriei Bistrița este vorba despre lucrări la următoarele blocuri:

 • str. Arțarilor nr. 28, bl. M3
 • bd. Independenței nr. 77
 • str. Violetelor, bl. 2
 • Calea Moldovei nr. 16
 • str. Axente Sever nr. 16
 • str. Garoafei nr. 7
 • str. Tudor Vladimirescu nr. 20
 • str. Cuza Vodă nr. 1
 • Aleea Iasomiei nr. 2
 • str. Panait Cerna nr. 10

6 comentarii

 • tocmai din cauza izolarii blocurilor nu l-am votat pe primarul psd pt ca nu se aleg blocurile cu o logica ci doar daca exista influenta…lafel voi face si cu acest primar…urmeaza altu…

  20
  2
 • Aceasta faza si aceste proiecte sunt foarte discutabile si sunt fix la limita legii privind cheltuirea banilor publici. Se stie clar ca aceste apartamente la bloc sunt proprietate privata si ma intreb cum poti angaja bani si fonduri publice chiar si Europene in a schimba ferestre de termopan si in a izola peretii exteriori la imobile care nu apartin statului si administratiei .
  Pai din start se face o mare discriminare si ma intreb de ce cetatenii care stau la case vechi si chiar la vile de ce nu au si ei ocazia fericita sa le fie izolati peretii din bani publici ?
  Aici ceva nu functioneaza si administratia nu isi pune in nici un fel problema daca totul este legal.Am ridicat acesta problema in sedinta de CL in vremea lui Cretu si toata lumea a tacut malc fara sa dea o explicatie. Ceva e putred in Danemarca !

  12
  14
  • După cum se vede noi suntem tot în tranziție de la societatea socialistă multilateral dezvoltată la capitalismul de cumetrenie, hibrid. În contextul economiei de piață nu merge să folosești bani publici, din impozitele și taxele cetățeanului ca să-mi facă mie blocul mai frumos,gratuit, în detrimentul gospodarului de la curte. Aici poți să ajungi și la paradigma, „De ți-e milă prea mult de sărac, devine obraznic și te pune să-i duci tu traista”. Știu, că am pățit-o.

 • JON dragul meu eu iti propun sa dormi linistit fiindca ai altele de facut pentru tine si familia ta. Casa pe care o detin pe terenul proprietate este izolata ca la carte si are toate dotarile comform avizelor si proiectelor platite la toate institutiile.
  Lipsa AUTORIZATIEI platite in 2007 nu mai valoreaza doi bani fiindca totul se transaza in Instanta unde voi avea castig de cauza dupa actele de proprietate pe care JURIDICUL si URBANISMUL din Primarie nu au fost capabili sa le inteleaga.
  Te anunt ca imobilul nou este inregistrat la Impozite si am platit retro totul si acuma de doi ani sunt la zi.
  Noapte Buna !

  5
  5
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.