Actualitate

Cu ce antiderapant se va da pe trotuarele noi

Pe trotuarele noi amenajate pe axele de mobilitate nu se va folosi, ca antiderapant, sarea, a spus primarul Ioan Turc în ultima ședință a Consiliului Local, ci se va apela la alte soluții.

”Pe trotuarele noi nu se va da cu sare, ci cu nisip. Pentru anul viitor, vom identifica soluții noninvazive care să nu strice trotuarele, piatra. Probabil va fi clorura de calciu, dar vom discuta cu specialiștii pentru cea mai bună soluție”, a spus primarul Ioan Turc, răspunzând unei întrebări care i-a fost adresată de consilierul USR Nicolae Pavelean.

De asemenea, la o întrebare legată de stațiile de autobuz vechi, adresată de Mathe Attila (UDMR), primarul a explicat că acele stații de autobuz vechi, care sunt înlocuite cu altele noi, vor fi reparate, estetizate și repartizate în zonele unde stațiile sunt degradate și nu oferă protecție în caz de precipitații călătorilor care așteaptă.

”La fel vom proceda și cu lămpile. Avem un număr mare de lămpi cu gaz pe care le-am demontat, sunt în depozit, dar care vor fi montate pe străzile secundare fiindcă pe cele principale montăm lămpi cu LED”, a mai spus primarul.

Etichete

5 comentarii

  • Sarea ataca in mod foarte agresiv ,,piatra naturala”? Sau pavajul ăsta minune ,pentru care a fost necesară modificarea de proiect,intârzieri si costuri mai mari (care vor fi suportate de la bugetul local si nu pe fonduri europene) ,pavaj alcatuit din sfărâmatură de piatră cu liant de ciment va capota de la prima deszăpezire cu sare? Una peste alta ar fi bine ca autoritațile sa renunțe la sare pentru deszăpezire.Ar rezista mai mult asfaltul.

  • a venit un amic la mine…cu masina din alt oras…pfff…greu am gasit un loc de parcare la vreo 300m de bloc….pe general g balan…..cand se va da dumu la liniile de bus…v-a fi haos….nici un loc de parcare pe zeci de strazi….

  • Ciocul mic ca aveti exact ce trebuia. Nu ati fost la nici o dezbatere publica sa va razboiti cu pesedeul din vremea lu neneto Cretu.

    1
    4
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.