„Specia care e mai căutată e Ranunculus asiatic. Multă lume e interesată de această floare. E o floare perenă care iernează afară şi durează mult timp. Nu am scumpit preţurile fiindcă nu mai cumpără lumea. Oricum, merg destul de greu afacerile cu flori. Ne bucurăm că le putem vinde şi aşa”, a declarat un producător din Târgu Mureş.
„Am adus plante ornamentale pentru curte, pentru grădină şi exterior. Sunt plante care rezistă şi iarna afară, îşi păstrează frunzele şi frumuseţea. Am dus rododendron, magnolia, arţar japonez, salix pletos sau cu frunza colorată. Am kiwi, goji, plante climatizate. Preţurile eu zic că sunt acceptabile. Cu 30 de lei se pot cumpăra arbuşti de kiwi şi goji. Am adus şi îngrăşăminte pentru flori, tot ce e necesar pentru grădinărit. Cel mai bun sezon de vânzări pentru noi este acesta de primăvară, mai ales aici facem vânzări bune. Noi venim în fiecare primăvară şi toamnă la Bistriţa, de patru ani, dar vă pot spune că e printre cele mai bune târguri din punctul nostru de vedere. Oamenii care au cumpărat de la mine încă de la primul târg organizat de Camera de Comerţ vin şi ne spun că s-au prins copacii şi sunt mulţumiţi. Să ştiţi că nu am avut reclamaţii”, ne-a declarat Gheorghe Precup din judeţul Alba.
„Suntem producători de flori. Abia acum a început sezonul de plantat, ne-au înflorit plantele şi ne punem speranţe că va fi bine anul acesta. Am adus panseluţe, muşcate, muşcate curgătoare, englezeşti, crăiţe, begonii de gheaţă. Florile sunt la acelaşi preţ ca şi anul trecut. De exemplu, panseluţele sunt 1,5 lei, muşcatele ajung la 7-8 lei, cele curgătoare 15 lei, petuniile de asemenea. O persoană care vrea să amenajeze balconul nu trebuie să investească mai mult de 300 de lei”, a spus Lucian Chiorean de la Câmpia Turzii.
„Am venit de la Aiud cu pomi fructiferi. Am peri de vară, de toamnă, cireşi, vişini, caişi, mai multe soiuri. Am adus şi tranfdafiri de diferite culori inclusiv din aceia care urcă. Sunt înmuguriţi. Numai trebuie puşi în pământ şi udaţi. Şi după părerea mea Bistriţa e o piaţă foarte bună. De aceea vin în fiecare an aici la expoziţie. Oamenii chiar ne sună şi ne întreabă când venim. Cele mai multe cereri le avem pentru cireşi. Costă între 12 şi 15 lei, în funcţie de cantitate. Nu am avut reclamaţii. Noi avem şi pe etichete nişte sfaturi legate de plantare, de îngrijire. Noi le dăm oamenilor copaci vii, dar după ce îi pun în pământ e responsabilitatea lor dacă trăiesc sau mor”, ne-a declarat un alt producător din Aiud.
De asemenea, tot pe pietonal mai găsiţi bulbi de lalele, de crini imperiali, narcise şi begonii. Aceştia costă între 1,5 lei şi 3 lei, iar pachetul costă zece lei.
Adaugă comentariu