Social

Cu ce vești bune a venit primarul Becleanului de la Bruxelles

Primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, care a participat la “New European Bauhaus”, cel mai prestigios eveniment organizat la Bruxelles de către Comisia Europeană și dedicat proiectelor care îndeplinesc noile principii europene, a declarat că este încrezător că va obține finanțare și pentru proiectul ”Grădina Urbană Transilvania”.

”Am fost prezent la o gală foarte importantă. Este pentru prima dată când un beneficiar public aplică pentru un asemenea concurs și este selectat drept finalist cu Centrul Recreativ Legacy, la care eu țin foarte mult și care chiar din fașă a participat la un concurs mondial de arhitectură. Am știut de atunci că, dacă va fi apreciat și că vom reuși cu el. În 2014, am fost cu el la Singapore, era doar un desen, niște SF-uri, dar a rămas cu marca unui concurs mondial, iar acolo am obținut un binemeritat loc 6. Acum am considerat că mai putem face un pas și l-am înscris în competiția celor 61 de proiecte europene. A fost apreciat, însă, din păcate nu am ocupat locul întâi cum am sperat noi. Noi, acasă, avem impresia că doar noi construim, dar toată Europa construiește. Am văzut proiecte foarte interesante și frumoase. A fost selectat proiectul din Danemarca. Ne-am bucurat că am fost prezenți acolo și că am avut oportunitatea să purtăm diverse discuții la acest nivel și să purtăm discuții constructive pentru a fi finanțat și proiectul Grădina Urbană Transilvania”, spus primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, într-o conferință de presă.

Finanțarea, în eventualitatea în care va fi obținută, va schimba radical fața Băilor Figa, a spus primarul.

”În octombrie, merg cu o delegație mai mare. Proiectul va fi prezentat unui număr de 5000 de oameni ca să mai facem încă un pas cu Grădina Urbană Transilvania. Dacă reușim să obținem finanțare pentru acest proiect va fi un câștig foarte mare. Eu folosesc toate oportunitățile, țin să fiu prezent personal la toate întâlnirile pe fonduri europene de la Bruxelles fiindcă numai așa putem reuși să atragem cât mai multe fonduri”, a adăugat primarul Becleanului.

Proiectul Grădina Urbană Transilvania se va derula sectorizat, cu fonduri europene (circa 30 de milioane de euro), și va fi desfășurat pe o suprafață de aproximativ 49 de hectare în zona Podirei din Beclean.

Grădina Urbană Transilvania, complementară zonei de agrement Băile Figa, va cuprinde:

 • o seră cu plante exotice, originare din zonele tropicale, subtropicale şi ecuatoriale;
 • un parc în jurul serei cu plante anuale sau perene, rezistente la condiții de iarnă;
 • alei pietonale terestre sau suspendate care să permită accesul vizitatorilor în toată Grădina Urbană Transilvania cu acces direct către Băile Figa;
 • cascade cu jocuri de apă și lac artificial (lacul poate deveni patinoar iarna);
 • zonă cu vegetație înaltă, prin care se va integra pârâul existent;
 • zonă de interes cu locuri de joacă și de relaxare;
 • zonă de interes cu un parc tematic pentru robotică;
 • pavilion pentru prezentări pe teme educaționale;
 • zonă de legătură cu servicii publice;
 • amenajare acces auto, velo și pietonal.

Proiectul Grădina Urbană Transilvania vine să completeze oferta turistică a Băilor Figa atât în timpul sezonului estival cât și în extrasezon, în mod special în perioadele în care activitățile turistice sunt restrânse din cauza condițiilor meteo.

5 comentarii

 • Un exemplu de urmat,om care se interesează de bunul mers al orașului Beclean. Și nu se lasă ușor păgubaș, chiar dacă nu găsește înțelegere de prima dată

  21
  4
 • @JdB
  Urât limbaj!!
  Tu daca ai fi primarul Bistriței, ți-ar plăcea să citești așa CUVÂNT despre tine? Totuși are și omul o familie, poate o mamă! E om, înainte de toate!
  Totuși, chiar așa???!
  Nu ne vede nimeni de după tastatură, deci putem spune porcării, sa terfelim, că și așa „cine mă vede, cine mă știe?!”

  21
  10
  • Tu ai umblat pri Bistrita?
   Ai vazut cum arata orasul?
   Ai vazut in alte orase cum se lucreaza?
   Sa te ajut….ka kum te uiti nu ptea ai inteles!
   Ai vazut ca nu esti in siguranta nicaieri ka ka pieton ajungi pe mijlocul strazii printre masini fara ca primaria sa aiba grija de tine?
   Se ce a avut grija dimnul primar cand a ajuns la primarie?
   De un bideu?
   Pentru ce e bideul ?
   ….
   Consider ca bideu e un cuvant usor fata de ce vad in oras!
   Daca stia ca nu e gospodar, familia de ce l a lasat sa se faca de rusine?
   Exact ca la romanii au talent ca ala ce zbiera…drumurile noastre poate….se vor asfalta vreodata!!! Familia daca l a lasat acum trebuie sa se mandreasca cu asta!!!

   11
   10
 • Bravo NICOLAE MOLDOVAN, primar cu viziune si multa imnteligenta .
  Ecologia la Beclean inainte de toate !

  6
  5
 • Iata ca se poate sa faci,sa vorbesti despre ce a-i facut,si apoi sa spui ce vei mai face.Dar aceasta este posibil numai celor care sunt obisnuiti sa faca si nu doar sa vorbeasca.BRAVO domnule primar Nicu Moldovan.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS