Cu cine se aliază Partida Romilor la alegerile locale

Holistic

Președintele Partidei Romilor Pro-Europa Bistrița-Năsăud, consilierul județean PNL Emil Neia Lăcătuș, a vorbit despre strategia pentru alegerile locale din 2016.

”Partida Romilor va crește și va fi eficientă. Sunt 30 de localități unde avem comunități de romi și avem reorganizate deja 15 filiale locale, unde avem procent de peste 20% și unde vom pregăti oamenii noștri pentru alegerile locale. Încercăm să avem reprezentativitate cel puțin în comunitățile mari, în Consiliul Județean și Consiliile Locale din comunele respective. Eu sunt la al doilea mandat de consilier județean și consider că am făcut cunoscute toate problemele cu care se confruntă comunitățile noastre. Vrem să avem și din 2016 oameni în CJ și CL. Dacă n-am fi în aceste foruri, nu s-ar rezolva nimic din problemele romilor. Vrem să fim o organizație puternică”, a spus Emil Neia Lăcătuș într-o conferință de presă.

El a menționat că reprezentanții romilor vor candida pe listele Partidei Pro-Europa acolo unde nu vor fi pe loc eligibil pe listele PNL: ”Sigur vom fi pe liste la un partid. Avem mână liberă de la nivel central să negociem în special cu cele două poluri politice, stânga sau dreapta. În Bistrița-Năsăud nu mai e de negociat, eu fiind membru activ al PNL. Vom merge în continuare cu PNL și în următorul mandat. Chiar am avut o discuție cu domnul deputat Ioan Oltean, ne vom întâlni cu liderii noștri și unde vom avea locuri eligibile pe listele PNL, în cele 15 comunități, vom fi acolo, unde nu, vom depune liste separate pe Partida Romilor, pentru că nu vrem să rămânem pe dinafară în acele comunități, și vom face echipă în Consiliile Locale respective”.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. tic

  Nu mi se pare corect ca seful partidei romilor sa fie membru activ pnl.
  Si nici dezlegarea de la centru de a negocia cu cine vor…doar sa obtina puterea.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.