Actualitate

Cui revin instituțiile de mediu în urma negocierilor

După trei zile de negocieri politice, pe lângă portofoliile din viitorul Guvern, posibilitatea de a numi conducerea la autoritățile centrale pentru protecția mediului, românii de pretutindeni și CNAS, dar și dreptul de reprezentare guvernamentală în județele țării prin 42 de funcții de prefect și subprefect a revenit Alianței USR-PLUS.

Astfel, USR-PLUS va avea 14 prefecți și 28 de subprefecți în țară, au declarat surse politice pentru Digi24.ro.

În ceea ce privește aria de implementare a politicilor de mediu, alianța va avea dreptul de a numi conducerea la Garda Națională de Mediu, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării și Agenția Națională pentru Protecția Mediului.

De asemenea, aceștia au obținut dreptul de a numi un secretar de stat în fruntea Departamentului guvernamental pentru Românii de Pretutindeni.

Un alt câștig trecut în partea celor de la USR-PLUS este posibilitatea de a nominaliza secretarul de stat la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

USR PLUS a primit la negocierile pentru guvernare șase ministere, printre care Justiție, Fonduri Europene, Sănătate și Transporturi, dar și șefia Cancelariei prim-ministrului.

1 comentariu

  • Lăsați că măcar e bine ca nu se mai fac numiri politice si se merge numai pe meritocrație, Că ei asta au urlat ani de zile, că peeeeseeedeee face numiri politice.
    Ei de fapt împart locurile în funcție de meritocrație și meritocratic așa a ieșit împărțeala meritocratică. =))

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.