Actualitate

Cum a afectat pandemia de coronavirus industria laptopurilor

Nimeni nu scapă de efectele cauzate de pandemia de coronavirus, în economia mondială. Potrivit unui raport publicat de Digitimes, industria laptopurilor a suferit mai mult decât oricare alta, pierzând 40%, în medie, și pulverizând recorduri istorice de pierderi. Acest lucru se va răsfrânge, în cele din urmă, și asupra noastră, a utilizatorilor, rămâne doar de văzut în ce fel.

China, locul în care a apărut pandemia de Covid-19, este motorul economiei hardware, aici fabricându-se, practic, toate componentele. Dat fiind că chinezii au fost primii afectați, aici este și locul în care consecințele sunt mai dure decât în alte părți. În acest caz, vom analiza un raport publicat de principalii fabricanți de computere portabile și cum ne va afecta această situație pe noi, utilizatorii, pe termen mediu.

Piața laptopurilor a scăzut cu 40% de la izbucnirea pandemiei. Dell și Lenovo sunt singurii fabricanți de laptopuri care au reușit să vândă peste un milion de unități în luna februarie, lăsând restul fabricanților ca HP, Asus sau Apple sub această bornă.

În cazul Dell, acest lucru a fost posibil pentru că aceștia au păstrat servicii minime de producție în timpul crizei, iar în cazul Lenovo pentru că, odată cu trecerea valului principal de Covid în China, au reușit să reia rapid 60% din producție.

La finalul acestei pandemii, trebuie văzut dacă prețurile laptopurilor vor crește pentru a mai acoperi din pierderi sau, dimpotrivă, vor scădea, pentru a păstra totuși cât mai mult din vânzări.

Lenovo Thinkpad: industria laptopurilor

Această perioadă de scădere, cu incertitudinile sale, vine într-un moment cum nu se putea  mai prost pentru industria laptopurilor. Asta pentru că, anul trecut, în 2019, a fost primul an din ultimii șapte în care industria a crescut.

Potrivit studiilor elaborate de companiile de consultanță IDC și Gartner, în 2019 s-a văzut o creștere a vânzărilor de calculatoare portabile. În ultimul trimestru al anului s-au vândut circa 70 de milioane de unități, ceea ce a însemnat o creștere de 2,7% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. În plus, acest număr a presupus o creștere cu 4,8% față de trimestrul anterior din 2019.

Lenovo Thinkpad – studii

Chiar dacă cifrele nu sunt aceleași în studiile celor două companii de consultanță, putem afirma că piața și-a mai revenit după picajul trăit până atunci, o dovadă în plus că laptopurile nu au murit încă.

Unul din principalele motive care au dus la această creștere a vânzărilor a fost pentru că sistemul de operare Windows 7 a pierdut suportul oficial al Microsoft. De aceea, multe persoane și companii s-au văzut obligate să își actualizeze „flotele” de computere și să achiziționeze unele noi.

Lenovo Thinkpad – oferte

Dintre toate sistemele de pe piață, cele mai populare sunt calculatoarele cu procesoare Intel Core i5 sau i7. Laptopurile cu procesoare i5 sunt perfecte pentru că se pot adapta oricărui tip de utilizare și sunt recomandate pentru a fi utilizate în munca de birou.

Potrivit acestor studii, HP și Lenovo au fost brandurile cu cea mai mare cerere pe piața laptopurilor în anul precedent. Lenovo este cea care conduce lista companiilor cu cele mai mari vânzări în 2019, cu 24,3% cotă de piață. În continuare, vin HP cu 23,6%, respectiv Dell, cu 17,5% cotă de piață. Apple vine mult în urmă, cu 6,6%, iar apoi Acer, cu 6,4% cotă de piață.

În 2019 Lenovo a vândut 17,8 milioane de calculatoare portabile, în timp ce Acer a vândut doar 4,4 milioane de laptopuri.

Lenovo a reușit vânzările excelente din anul precedent și a rămas unul din cele doar două branduri cu peste 1 milion de unități vândute și în luna februarie 2020, în plină pandemie de coronavirus, pentru că are produse foarte apreciate și foarte bune din punct de vedere calitativ. Seria ThinkPad este un exemplu foarte bun.

Pentru utilizatorii profesioniști de laptopuri, Lenovo ThinkPad este cunoscut ca una dintre cele mai bune și mai fiabile mărci de zeci de ani. De când Lenovo a achiziționat divizia de computere personale a IBM în 2005, linia ThinkPad a continuat să evolueze în moduri noi și intrigante, indiferent că vorbim de seria X, seria T sau seria E.

(Advertorial)

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS