Social

Cum a fost păcălită de un vânzător de perne și pilote o femeie din Josenii Bârgăului

O femeie din Josenii Bârgăului o să țină minte ziua în care i-a deschis ușa unui vânzător ambulant. Bărbatul care vindea perne și pilote a lăsat-o fără bani și acte pe bătrâna credulă. Anunțați, polițiștii din Prundu Bârgăului au pornit imediat pe urmele lui și l-au găsit.

Bărbatul are de 30 de ani, este de loc din din Fălticeni, județul Suceava, și a reușit să-i sustragă femeii portofelul cu peste 2000 de lei și acte. Din fericire, acesta a fost recuperat și restituit bătrânei.

Polițiștii au aflat că moldoveanul ar fi intrat în locuința femeii cu acordul ei, sub pretextul vânzării unor produse (perne și pilote), iar într-un moment de neatenție i-ar fi sustras femeii portofelul.

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului continuă cercetările în acest caz, urmând ca finalizarea acestora să fie dispusă soluția legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița.

Polițiștii care instrumentează astfel de cazuri vă recomandă să NU PERMITEŢI ACCESUL ÎN LOCUINŢĂ PERSOANELOR NECUNOSCUTE, INDIFERENT DE MOTIVUL INVOCAT!

Totodată, pentru a preveni implicarea în astfel de evenimente nedorite este recomandat să:

  • Aveţi grijă la persoanele care sună neanunțate și încearcă să vă convingă să cumpărați diverse bunuri sau să cheltuiţi bani pe anumite scheme de investiții. Astfel de scheme nu garantează că veţi câștiga bani, ba mai mult aţi putea să pierdeţi o sumă mare;
  • Acordaţi atenţie când la uşa dumneavoastră se prezintă persoane necunoscute care declară că vin din partea unor rude ale dumneavoastră, care sunt plecate în străinătate sau sunt din alte localităţi; Când aveţi cel mai mic dubiu, nu ezitaţi să contactaţi persoanele pe care pretind că le reprezintă, pentru a vă convinge de veridicitatea celor spuse, ori sunaţi la poliţie;
  • Nu furnizaţi informaţii despre vecinii dumneavoastră persoanelor necunoscute care pretind că reprezintă diverse instituţii sau oferă diverse servicii;
  • Dacă persoanele ezită să se identifice, nu staţi la discuţie;
  • Învăţaţi copiii ca atunci când sună cineva la uşă să nu dea relaţii nimănui despre locuinţa sau bunurile din aceasta şi să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dvs.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS