Actualitate

Cum arată declarația pe propria răspundere cu care puteți ieși din localitate

Pe durata stării de alertă, 30 de zile începând din 15 mai, deplasările în afara localității/zonei metropolitane se pot face doar cu motive bine întemeiate, menționate în lista măsurilor anunțate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;

c) deplasarea pentru realizarea de activități agricole;

d) deplasarea pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli;

e) deplasarea pentru îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate sau eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;

f) deplasarea pentru participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament;

g) deplasarea din alte motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, decesul unui membru de familie;

h) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

i) deplasarea pentru activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.

j) deplasarea pentru participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială;

k) deplasarea pentru achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu.

La solicitarea instituțiilor abilitate cu exercitarea controlului respectării măsurilor stabilite pe timpul stării de alertă, situaţiile menționate se justifică prin declarație pe propria răspundere.

CLICK AICI PENTRU MODELUL DECLARAȚIEI PE PROPRIA RĂSPUNDERE, pe care o puteți descărca.

Dacă doriți să completați declarația direct pe telefon sau calculator și să generați salvarea fișierului, CLICK pe formular.sts.ro.

În interiorul localității, circulația se va face fără a mai fi nevoie de declarație pe propria răspundere, însă cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției și evitarea formării grupurilor pietonale mai mari de 3 persoane care nu aparțin aceleiași familii.

VEZI ȘI:

5 comentarii

  • Vesnicia s-a nascut la sat. Un sirbal in cap si cu foarfeca de tuns oi dai o tunsoare moderna de cioban european ! Nu trebuie sa ajungi la municipiu sa faci cozi la frizerie.

    • Da cu foarfeca de tuns oi sa te tunzi tu cu tot neamul tau de ciobani.Nu ti-e rusine, hahalera ce esti?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS