Cum au ajuns unii să comande câte 40 de plite de Black Friday şi de ce au rămas cu ochii în soare

Holistic

Un magazin de produse electrocasnice care a redus preţurile la unele produse de Black Friday s-a trezit cu un aflux de cumpărători interesaţi de plite încorporabile. Unii au comandat chiar şi 40 de bucăţi, dar nu le-au mai primit. 

Comisarul şef-adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bistriţa-Năsăud, Adrian Bota, a spus că totul s-a întâmplat în 16 noiembrie 2018.

„Unui operator economic care face vânzări oline de produse electrocasnice i s-a spart site-ul  din câte am înţeles. Într-un interval de două ore şi jumătate au fost 143 de persoane care au făcut comenzi pentru 347 de plite încorporabile Beko cărora le-au fost reduse preţurile de 1200 de lei la 120 de lei. Nu se ştie cine a modificat preţul, un fost angajat, altă firmă externă. Au fost persoane care au comandat şi 40 de bucăţi. S-a deschis un dosar de cercetare penală. Site-ul a fost blocat, nu s-au onorat comenzile, au fost făcute 14 reclamaţii urmare a acestui fapt- Noi nu avem competenţă până la soluţionarea dosarului de cercetare penală”, a spus Bota. 

Mai precis, 14 dintre cei 143 care au comandat produsul s-au adresat Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, nemulţumiţi că nu primesc plitele, mai ales că unii apucaseră să plătească prin transfer bancar.

„Banii li s-au restituit celor care au cumpărat, a spus Bota. 

Site-ul ar fi fost spart în ziua de 16.11.2018, în intervalul orar 09:12 – 11:44. 

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. liviu

  Si eu sunt unul din cei care au comandat plita la 120 de lei. Mi se pare penibila scuza Melarox. Daca era sa sparga cineva siteul modificau mai multe preturi.
  Ar fi putut macar sa trimita un email referitor ca nu o sa onoreze comanda. Nu au facut nimic, probabil o sa fac si eu o plangere la protectia consumatorului, doar pentru aroganta cu care au tratat cazul

  (0)
  • Alin

   Daca era afacerea ta sigur onorai toate comenzile. Daca au gresit altii, sa plateasca, suntem toti cu gura pana la urechi. Daca gresim noi bagam capul in pamant si ne facem ca ploua! Puneti mana si lucrati nu asteptati pomeni!

   (0)
  • Gelu

   Chiar mai mult au sters toate comenzile. Ele nu mai apara nici macar ca si anulate. Si asta intradevar este o fapta penala comisa de cei de la Melarox nu de unhacker… Au vrut sa scape de OPC si au facut plangere penala pentru 140 de oameni… Is curuios cu o sa instrumenteze politia cazul.

   (0)
  • cc

   Era ministrul finanțelor.
   Prețul la oale era prea lacom.
   PS Ăştia aruncă-n aer economia.
   10% pierderi pe Bursă într-o zi.
   Nebuni.

   (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.