Actualitate

Cum au votat locuitorii celor patru oraşe. Unde au fost pe trei Tăriceanu, Kelemen, Udrea şi Macovei

Majoritatea locuitorilor din trei oraşe ale judeţului- Bistriţa, Năsăud şi Sîngeorz-Băi, au preferat să-l voteze pe candidatul ACL, Klaus Iohannis, în primul tur al alegerilor prezidenţiale. Doar la Beclean, Victor Ponta a câştigat, însă la diferenţă mică. Cât succes au avut restul candidaţilor.

La Bistriţa, Klaus Iohannis a fost votat de 48,81% dintre electori – potrivit datelor furnizate de ACL care a făcut numărătoare paralelă – respectiv de 18.753 de oameni. Al doilea s-a clasat Victor Ponta cu 27,88%, candidatul Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC fiind votat de 10.711 alegători. Pe locul al treilea s-a situat Călin Popescu Tăriceanu cu 4,52%, pe patru Monica Macovei cu 4,50%, iar pe locul cinci Elena Udrea cu 4,33%. Au mai adunat voturi din oraş Kelemen Hunor – 2,87%, Dan Diaconescu – 2,22% şi Corneliu Vadim Tudor – 1,95%, ceilalţi candidaţi având sub 1%.

La Beclean, pe primul loc s-a situat Victor Ponta cu 43,82%, pe locul al doilea Klaus Iohannis cu 37,74%, iar pe locul trei Kelemen Hunor cu 5,58%. Beclenarii au mai votat-o în număr mare şi pe Elena Udrea – 2,88%, pe Monica Macovei -2,46%, Dan Diaconescu – 1,59% şi pe Corneliu Vadim Tudor – 1,31%. Restul candidaţilor au obţinut sub 1%.

La Năsăud, primul clasat a fost Klaus Iohannis cu 46,52%, urmat de Victor Ponta cu 37,79% şi Elena Udrea cu 3,30%. Dan Diaconescu a fost votat de 2,46% dintre alegători, Călin Popescu Tăriceanu de 2,60%, iar Monica Macovei de 2,42%. Şi Corneliu Vadim Tudor a fost preferat de 2,38% dintre năsăudeni.

La Sîngeorz-Băi, 55,75% dintre electori l-au votat pe Klaus Iohannis, 30,41% pe Victor Ponta şi 3,08% pe Monica Macovei. Elena Udrea a fost preferată de 2,54% dintre votanţi, iar Dan Diaconescu de 2,39%. Călin Popescu Tăriceanu a fost votat de 2,21% dintre cei care au trecut pe la urne, în timp ce Corneliu Vadim Tudor a strâns 1,40% din voturile celor de aici.

Aşadar, Klaus Iohannis a câştigat în trei dintre oraşe, cel mai mare procent fiind obţinut la Sîngeorz-Băi (de peste 55%), Victor Ponta s-a clasat al doilea, cu excepţia Becleanului unde a învins, iar poziţia a treia a fost ocupată de Călin Popescu Tăriceanu la Bistriţa, Kelemen Hunor al Beclean, Elena Udrea la Năsăud şi Monica Macovei la Sîngeorz-Băi, zonă din care, de altfel, candidatul independent şi provine.

3 comentarii

  • Pai normal ca a castigat la Bistrita dl Iohannis. Dupa atitea festivaluri sasesti – Ostermarkt, Oktoberfest, Exodul Sasilor etc. le-au intrat la bistriteni in sange traditiile germane… Cum era sa voteze un candidat de o alta etnie? :))))) Ar trebui sa-i multumeasca ACL-ul domnului primar. :))

  • Manechinul Tăriceanu a luat un procent mult peste ceea ce nu a făcut, spus, murmurat în campanie. De unde a avut atâția bani e un lucru la fel de misterios.

    Pe deplin explicabil e faptul că liberalii-uslași au votat cu el și speră că vor fi răsplătiți.

    Cert e că Ponta va anunța în curând că îl va numi prim-ministru pe Tăriceanu și, în acest fel, USL-ul se va reface în sufletul celor din teritoriu.

    Iată de ce trădarea din trecutul apropiat a liberalilor e foarte posibil să ne tragă în prăpastia unui partid cinic, hoț și ticăloșit până la greață.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS