Actualitate

Cum decurge competiția internă din PNL pentru Primăriile Bistrița și Sîngeorz-Băi

Deputatul Stelian Dolha, copreședinte al organizației județene PNL, s-a referit și la cursa internă pentru desemnarea candidatului la funcția de primar al Bistriței, dar și la cea pentru Primăria Sîngeorz-Băi.

”Sondajele o să înceapă în perioada imediat următoare, nu știu dacă la sfârșitul săptămânii viitoare. E vorba de o săptămână-două maxim în care începe sondajul pe municipiu. Primul sondaj, care va fi axat pe cei trei competitori. S-a discutat și cu IRES, sunt mai multe case de sondare, urmează să alegem una, avem vreo patru variante. Pe modelul Bistrița, lucrurile s-ar putea să se întâmple la fel și în teritoriu. Dacă Biroul Politic Local hotărăște asta, el este suveran, poate să decidă dacă în competiția internă intră 2,3 sau 4 candidați, poate să-și facă filtru intern. Biroul Politic de la Sîngeorz-Băi o să hotărască dacă intră 2 sau 4 candidați, momentan patru competitori s-au anunțat acolo. Ar fi preferabil să intre doi, am avea rezultate foarte aproape de realitate, marja de eroare ar fi foarte mică”, a spus Dolha.

Biroul Politic Municipal al PNL Bistriţa a decis în 2 octombrie ca în cursa pentru candidatura la Primăria Bistriţa să rămână doar trei din cei zece înscrişi în cursa internă. Cei care vor intra în sondaj, desemnați prin vot secret, sunt copreședintele PNL Bistrița, Sorin Hangan, Ioan Peteleu și Alin Seserman, toți trei consilieri municipali.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.