Actualitate Recomandări

Președintele CJ, pe șantierul Ambulatoriului SJU Bistrița și pe DJ 173 B

”Suntem pe ultima sută de metri din modernizarea și utilarea Ambulatoriului Spitalului Județean (Policlinica). Am vrut să mă asigur că lucrările sunt în grafic și că, în aceast final de an, oamenii din întreg județul vor avea acces la aparatură și servicii medicale de ultimă generație, la fel ca în Târgu-Mureș sau Cluj-Napoca, la noi, în Bistrița! Mai sunt lucruri de pus la punct și vom munci în așa fel încât toate cabinetele și utilitățile oferite să fie de cea mai bună calitate! Oamenii merită servicii medicale de calitate și voi face tot ce îmi stă în putință pentru a asigura infrastructura necesară pentru ca medicii să poată oferi cele mai bune servicii!”, a scris pe Facebook președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan.

1 ambulatoriu lucrari 9 oct 2 ambulatoriu lucrai 9 oct 3 ambulatoriu lucrari 9 oct 4 ambulatoriu lucrari 9 oct

Lucrările din cadrul proiectului ”Modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Ambulatoriului Spitalului de Urgenţă al judeţului Bistriţa-Năsăud”, de aproximativ 8,5 milioane euro, se apropie de final. Sunt modernizate 107 cabinete medicale şi peste 50 de spaţii administrative, reţelele de utilităţi şi a fost achiziţionată aparatură şi tehnică medicală de ultimă generaţie. Laboratorul de radiologie şi imagistică medicală va beneficia de un aparat radiologic digital care în situaţii speciale solicitate poate fi accesat on-line de către medicii radiologi din spital, în acest fel actul medical fiind acordat la cel mai înalt standard. Laboratorul de analize medicale va fi dotat cu analizoare medicale de ultima generaţie, urmând a fi unul din cele mai moderne laboratoare de analize medicale din ţară. Cabinetele de oncologie medicală, medicină internă, cardiologie şi ginecologie vor avea în dotare ecografe de ultimă generaţie. În urma implementării acestui proiect, vor fi create 28 de noi locuri de muncă pentru personalul medical.

5 ambulatoriu lucrari 9 oct 6 ambulatoriu lucrari 9 oct 7 ambulatoriu lucrari 9 oct 8 ambulatoriu lucrari 9 oct

El a mers și pe DJ 173 B, unde vor începe lucrările de asfaltare: ”Suntem în stadiul în care un drum mult așteptat de oamenii din Nimigea și Mintiu se va asfalta! Avem finalizată procedura de achiziție publică, săptămâna viitoare vom semna contractul de execuție și în cel mult două săptămâni va începe lucrul pe DJ 173 B. În prima fază, vom asfalta un sector de 5 km, pe lungimea satului Mintiu și până la intersecția cu drumul comunal 2 din satul Cepari. Prin modernizarea acestui drum, oamenii din Mintiu și din întreaga comună Nimigea vor avea o rută directă pentru a ajunge mai ușor în municipiul Bistrița”.

9 dj 173 b oct 10 dj 173 b oct 11 dj 173 b moldovan oct 12 dj 173 b oct 15

Foto: Consiliul Județean Bistrița-Năsăud

1 comentariu

  • Mai chelneras tu esti dus cu pluta . Daca ai ajuns sa compari serviciile medicale din Bistrita cu alea din Targu Mures sau Cluj e clar ca mirosi a oligofen . Nici in 1000 de ani Bistrita nu va avea facultate de medicina , sa-ti fie clar . Uneori e bine sa taci , altfel scoti avioane de hartie .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.