Actualitate

Cum este marcată la Bistrița Săptămâna mobilității

Municipiul Bistrița se alătură și în acest an comunității europene care marchează ”Săptămâna europeană a mobilității”, cu tema ”Siguranță și sănătate prin mobilitate durabilă”. Tema este dedicată dificultăților resimțite la nivel european și internațional în timpul pandemiei Covid-19. De asemenea, invită la reflecție asupra oportunităților de schimbare rezultate din această criză de sănătate fără precedent.

În contextul actual privind incidența crescută și evoluția pandemiei Covid-19, în Bistrița acțiunile se vor desfășura într-un mod restrâns, fără participare publică.

17-22 septembrie: Oferirea spre utilizare a 2 biciclete electrice pentru doritorii de o plimbare în oraș. Înscrieri online la adresa: bistritaverde@gmail.com

17 septembrie: Startul campaniei europene Traffic Snake Game – Campania se desfășoară în 7 şcoli bistriţene, cu participarea elevilor din clasele primare, și încurajează copiii și părinții deopotrivă să ia în considerare consecințele modului lor de deplasare, propunându-le ca alternative mersul pe jos, cu bicicleta, transportul în comun sau împreună cu alți copii în aceeași mașină. 

18 septembrie, ora 12.00: City Bike – Va avea loc un tur de vizitare a principalelor obiective turistice din Bistrița, folosind bicicleta. Acțiunea își propune încurajare utilizării bicicletei ca mijloc de transport în oraș și este promovată de către organizația națională “Cercetașii României” – filiala “Oscar Skrabel” Bistrița, în cadrul proiectului „Scouts and Nature”, cofinanţat din bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2021. 

18 septembrie, ora 14.00: Treasure Hunt – Va avea loc o acțiune de promovare a mersului pe jos în centrul istoric al orașului, desfășurată de către organizația națională “Cercetașii României” – filiala “Oscar Skrabel” Bistrița, în cadrul proiectului „Scouts and Nature”, cofinanţat din bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2021. 

22 septembrie: Ziua Europeană fără Autoturism – Vor fi promovate proiectele locale de transport și mobilitate durabilă: Linia Verde (autobuz electric), Bike-Sharing, pistele pentru cicliști

22 septembrie, ora 15.00: Acordul Green City, Accelerarea tranziției spre Europa Verde – Va avea loc o ceremonie online, la nivel european, care celebrează angajamentul liderilor orașelor care au semnat acest acord, cu prezentarea unor exemple și provocări de a face orașele mai ecologice, mai curate și mai sănătoase.

1 comentariu

  • Chestii normale care trebuiau facute cu ani in urma.Am avut exemplele in occident timp de zeci de ani.Vesnic o sa fim intarziati ,defazati,incuiati!!Dupa ce s au umplut orasele de rable, mai incearca sa faci piste functionale de biciclete!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS