Actualitate

Cum mai stăm cu lucrările de cadastru. Situația în județ

La nivelul UAT-urilor, lucrările de cadastru și carte funciară se realizează prin programul național din fondurile proprii ale ANCPI, fonduri externe nerambursabile și cofinanțare din bugetele locale ale primăriilor.

Din fondurile proprii ale ANCPI s-au finalizat lucrările de înregistrare sistematică în UAT Romuli, unde au fost emise cărțile funciare pentru 3.798 imobile din 105 sectoare cadastrale cu o suprafață de 9.843,94 ha.

Potrivit datelor prezentate de OCPI Bistrița-Năsăud în ședința Colegiului Prefectural, din fonduri europene, în cadrul POR, sunt cuprinse 21 de UAT-uri din județul nostru. Alte lucrări se derulează din bugetul local (cofinanțare).

Situația în județ:

2 comentarii

  • OCPI = Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară. O arteră foarte importantă pentru cei din “Mafia Imobiliară”.
    OCPI BN – Transparența lor este zero față de cetățeni, ceva de genul: “tu vezi-ți de actele proprietăților tale”, la restul veghem noi.
    Întrebați-vă cum de în ultimii 30 de ani județul BN nu s-a împropietărit datorită lipsei unor acte de moștenire, fără moștenitori direcți? Adică să intre în posesia statului român (județul BN) proprietățile ce nu au fost lăsate explicit printr-un act de moștenire, acolo unde nu existau moștenitori. Dar culmea că respectivele proprietăți aparțin acum odraslelor din mafia partidelor și-a Serviciilor (prin așa-zise moșteniri sau acte îndoielnice de vânzare-cumpărare). 0% rată de împroprietărire a statului român în ultimii 30 de ani prin lipsa unei moșteniri (județul BN)?
    Așa cum se știe în Timișoara clanurile de “Ne Albi” (ca să evit elegant orice formă de discriminare) dețin toate clădirile importante din centrul orașului, așa funcționează Mafia Imobiliară și-n județul BN (aici clanurile au fost scoase din schemă, nu și metoda de “proprietăți gratis”).
    Șefii de la OCPI în toată România sunt puși politic (+servicii) și rolul lor este să-și informeze adevărații susținători când apare o nouă oportunitate. Să nu lase cumva statul român (județul BN) să se îngrașe “pe nedrept” cu vreo proprietate.

    18
    4
  • În 32 de ani nu au fost în stare să rezolve problema cadastrării? Nu cred. A fost rea voință? Trebuiau rezolvate niște probleme? Câte terenuri agricole are România? Cum se pot vinde spre extern? Pădurile? Livezile? Terenuri pretabile construirii de imobilelor? Și apoi se rezolvă și cadastrarea? Unde este făcută…s-au făcut jocurile?

    7
    1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.