Pot fi obţinute fonduri nerambursabile pentru proiecte cu o valoare cuprinsă între 500.000 de euro și 3,5 milioane de euro printr-o nouă linie de finanțare europeană prin Programul Operațional Competitivitate – POC 2014-2020.
În perioada 14.01.2019 ora 09:00 – 11.03.2019 ora 17:00 va fi deschis un nou apel de proiecte în cadrul Programului Operațional Competitivitate – POC 2014-2020, Acțiunea 2.2.1- Sprijinirea creșterii valorii adăugate generate de sectorul TIC și a inovării în domeniu prin dezvoltarea de clustere.
Fondurile pot fi accesate de următoarele categorii de solicitanți eligibili:
- întreprinderi (microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii) care își desfășoară activitatea în România, centrate pe domeniul TIC
- întreprinderi (microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii) care își desfășoară activitatea în România, în cadrul clusterelor centrate pe domeniul TIC
- consorții (parteneriate) de microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii care își desfășoară activitatea în România, în cadrul clusterelor centrate pe domeniul TIC.
Solicitanții trebuie să desfășoare activități autorizate în oricare din următoarele domenii (CAEN), la data depunerii Cererii de finanțare:
- 2611 – Fabricarea subansamblurilor electronice (module)
- 2612 – Fabricarea altor componente electronice
- 2630 – Fabricarea echipamentelor de comunicații
- 6201 – Activități de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client)
- 6202 – Activitățide consultanta în tehnologia informației
- 6203 – Activitățide management (gestiune şi exploatare) a mijloacelor de calcul
- 6209 – Alteactivități de servicii privind tehnologia informației
- 7211 – Cercetare-dezvoltare în biotehnologie
- 7219 – Cercetare-dezvoltare în alte științe naturale şi inginerie
Valoarea minimă a finanțării nerambursabile acordate pe proiect în cadrul schemei de ajutor de stat (raportat la cheltuielile eligibile totale din sursele Fondul European de Dezvoltare Regională și Bugetul de stat) este de 500.000 euro, iar valoarea maximă este de 3.500.000 euro la care se adaugă cheltuielile aferente ajutorului de minimis de maxim 20% din valoarea cheltuielilor eligible, dar numai mult de 200.000 de euro pe ultimii 3 ani fiscali (care se referă la anul încurs și 2 ani anteriori).
Pentru componenta de ajutor de stat, intensitatea sprijinului nerambursabil variază între 20% și 80%, în funcție de locul de desfășurare a proiectului, domeniul de investiție și mărimea firmei.
Pentru componenta de ajutor de minimis, intensitatea sprijinului este de 100%, adică beneficiarul nu este nevoit să participe cu aport propriu la această finanțare.
Bugetul total alocat pentru acest apel este de 29.062.500 euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) al UE și de la bugetul de stat.
Fondurile nerambursabile vor viza dezvoltarea de produse/servicii/aplicații TIC inovative prin:
- investiții în active corporale și necorporale în cadrul unei investiții inițiale;
- investiții în cercetare industrială și dezvoltare experimentală;
- investiții în proiecte de inovare ale IMM-urilor;
- investiții în proiecte de inovare de proces și organizaționale.
Cu o echipă formată din experți cu experiență în accesarea fondurilor europene și implementarea proiectelor de investiții, PI Investment Projects acordă consultanță în evaluarea propunerii de proiect și elaborează documentația necesară depunerii proiectului spre evaluare și finanțare. Contact: 0771-66-88-30; 0771-66- 88-31.
(P)
Bună ziua
Ma numesc Agachi Marcel, sunt din Com. Vidra, Sat. Cretesti. Jud. Ilfov, as dori sa aflu care sunt pași pe care trebuie sa ii urmez ca să pot accesa fonduri europene nerambursabile, as dori sa înființez o plantatie de Aronia pe o suprafață de 3.5ha, as dori sa știu care sunt criteriile pentru care pot obtine finanțare europeana. Mulțumesc frumos astept răspunsul dumneavoastră, o zi buna