Actualitate

Cum reușește Biserica să-i scoată pe copii din singurătatea lumii virtuale

Biserica ”Sfânta Treime” din cartierul Ștefan cel Mare găzduiește zilele acestea activități gratuite pentru copii, de la pictură pe linguri din lemn, la quilling, la ateliere de confecționat brățări și cruciulițe, până la activități sportive în aer liber, un sprijin binevenit pentru părinții care vor să-i țină departe pe cei mici de lumea virtuală în care se scufundă.

Ateliere au început luni și țin până joi inclusiv, biserica fiind plină cu copii și voluntari de toate vârstele.

”Între 7 și 10 august, fiindcă suntem în Postul Adormirii Maicii Domnului, desfășurăm mai multe ateliere, printre care Copilărie și artă religioasă sub acoperământul Maicii Domnului, cruciulițe și brățări, flori de hârtie, cântece la chitară, pictură pe linguri, prim ajutor și activități sportive pe care le vom organiza la Școala Gimnazială Ștefan cel Mare având sprijinul doamnei director Lucica Iacob căreia îi mulțumim pe această cale. Copiii își doresc să participe. De regulă, într-o zi se ocupă toate locurile pentru că atât copiii, cât și părinții se bucură pentru că le organizăm. Copiii leagă prietenii, socializează, ies oarecum din lumea tehnologiei și învață lucruri frumoase, își dezvoltă și abilitățile practice, artistice, religioase. Noi vedem determinarea copiilor, bucuria lor și dorința lor de afirmare la aceste ateliere. Copiii care vin își doresc să participe și la taberele organizate la Centrul misionar Ioan Bunea pentru tineret de la Sângeorz-Băi, organizate de Asociația Tinerilor Ortodocși Bistrița. Acestea activități nu s-ar putea organiza fără sprijinul voluntarilor și mă bucur că zilele acestea sunt 15 și le mulțumim că își doresc să vină și să ajute copiii cu mult drag și cu multă iubire”, ne-a spus Nicoleta Țurca, profesor de religie la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Bistrița, cea care coordonează activitățile de la BIserica ”Sfânta Treime” din cartierul Ștefan cel Mare.

Copiii cu care am stat de vorbă ne-au spus în cea mai mare parte că au venit din proprie inițiativă fiindcă se simt în siguranță și

”Venim în întâmpinarea societății în care trăim. E de dorit să petrecem cât mai mult timp cu propriii copii, timpul nu ne mai ajunge, însă Biserica vine în întâmpinarea părinților pentru a aduce copiii mai aproape de liniște, de pace, de Dumnezeu pentru că fiecare copil poartă în sufletul lui lumina lui Dumnezeu. Nu suntem împotriva tehnologiei, dacă o folosim în scop bun este de folos, însă vedem în societatea în care trăim că, din păcate, copiii petrec foarte mult timp pe gadget-uri, pe platforme și noi vrem să-i scoatem din singurătate pentru că sunt singuri până la urmă. Aici, prin activitățile pe care parohia noastră le organizează, stabilite împreună cu părintele inspector Tudor Mudure care organizează de mult timp aceste activități, venim ca o soluție viabilă pentru copii să se cunoască, să lege prietenii și să descopere tainele frumosului”, ne-a spus preotul paroh Lucian Blaga.

Toate activitățile au loc dimineața de la 9.00 la 12.00, până joi inclusiv, și sunt gratuite.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS