Actualitate

Cum se vor putea proteja de urși cei care locuiesc în apropierea pădurilor, dar și ciobanii

”Implementăm anul acesta în premieră un program național de prevenire a conflictelor și de protejare a populației din zonele vizitate de urși, Programul Coexistența, finanțat din Fondul pentru Mediu. Românii care locuiesc în județele situate pe suprafața arealului speciei urs vor putea să beneficieze de finanțare pentru achiziția gardurilor electrice. Fie că vorbim de stâne, cabane, gospodării, școli sau spitale, românii vor putea să își protejeze bunurile și viața mai bine”, a anunțat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe.

Acest program de reducere a pagubelor și atacurilor carnivorelor mari este gândit ca o măsură activă de conservare a biodiversității, având obiective multiple care duc la menținerea viabilității populațiilor speciilor de carnivore mari prin: reducerea conflictelor cu localnicii; creșterea toleranței oamenilor față de aceste specii; reducerea braconajului și a mortalităților înregistrate în urma conflictelor.


Totodată, ministerul finanțează ”cel mai mare și complex studiu asupra populației de urși realizat în România, realizat cu cele mai noi tehnologii disponibile și în urma căruia ar trebui să știm exact numărul de exemplare pe care țara noastră îl deține”, a mai spus ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

2 comentarii

  • Este un blestem pe capul Romaniei sa ai ministri tampiti unul dupa altul la Mediu. Exact ca predecesoarea lor gratioasa de Leocadia Gavrilescu care i-a fatat mintea cu gardul electric , tot asa reinvie ideea nea Costelus Alexe de la peneleu. Doreste acest baiat si o numaratoare forte exacta si sa ni se spuna de cati ursi este nevoie pe centimetru patrat. Nici o diferenta de gandire la ministerul Mediului si la felul in care se gestioneaza aceasta avere uriasa. Politruci sunt in toate partidele de doi bani . Auzi mai frate ! Garduri prin padurile Romaniei ! Bagati tovarasi eventual armata la hotii si mafia de lemne, ca-i bai mare aici , nu la ursii speriati de drujbe .Pun pariu ca vin si vremuri din astea , dar va fi prea tarziu .

  • Oare timpitii care gandesc la fel ca si tine cititorule nu s-au inmultit mult peste masura??? Stii tu care este efectivul de ursi la noi in judeti, per metru patrat? Sti tu care este efectivul cabanelor, stanelor construite cu sau fara autorizatie, cu sau fara vreo aprobare viabila de la cei de la mediu? Problema este ca peste tot se construieste haotic, fara cap, omul intra chiar si in teritorii protejate ca doar el este regele junglei. O alta problema este contributia asa zisilor vanatori care vaneaza fara cap si ecuatia este simpla unde ursul nu mai gaseste de mancare fiindca nu mai exista fructe in padure, animale de prada ce sa faca, sa intre intr-o stare profunda de meditatie impotriva foamei? Lucrurile sunt complexe, doar institutiile incapabili, si oamenii mult prea lacomi si prosti!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS