Actualitate

Cum se vor relua cursurile în Bistrița-Năsăud. Situația la zi a vaccinărilor în școli

Conform deciziei luate de autorități, începând de luni 8 noiembrie desfăşurarea cursurilor zilnice se face cu prezenţă fizică în unitățile de învăţământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60% din personal este vaccinat, restul școlilor și grădinițelor urmând să facă activități online.

Inspectoratul Școlar Județean a prezentat situația actualizată privind rata de vaccinare în școlile din Bistrița-Năsăud, cu precizarea că datele vor fi actualizate constant și că modalitatea de desfășurare a cursurilor se stabilește prin raportare la fiecare zi de vineri.

Conform informațiilor publicate, 16 unități de învățământ vor desfășura cursuri online deoarece nu au atins pragul de 60%.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat verificări, prin Corpul de control al ministrului Educaţiei, la toate unităţile de învăţământ unde rata de vaccinare a crescut spectaculos. ”Acolo unde au fost schimbări mai greu de explicat sunt pregătite echipele din Corpul de control al ministrului Educaţiei. Nu acuzăm, vrem doar să găsim explicaţia acestor schimbări, pentru că suntem într-adevăr interesaţi de condiţii de siguranţă pentru elevi”.

VEZI ȘI:

8 comentarii

  • Vai, dar ce salturi spectaculoase, in doua zile au trecut aproape toate scolile de prag. Nu zic ca nu se poate sa creasca numarul, se mai vaccineaza cativa, altii nu au anuntat si anunta acum… Dar de la 25-30% la 60%, cu adevarat minune dumnezeiasca la Logos si alte cateva.

    • Aici va dau perfectă dreptate. La unele scoli s-au înfăptuit adevărate minuni. Mai bine nu publicau prima lista.

    • Un exemplu de implicare!
      Sper că la cele sub 60% se vaccinează până luni statuia din curte și se depășește pragul!

    • sunt de apreciat cadrele didactice, s-au vaccinat să poată începe școala fizic să atingă pragul și gata. Bravo lor!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.