Actualitate

Cum stăm cu rezervele de apă. Gradul de umplere în lacul Colibița

Specialiștii Administrației Bazinale de Apă (ABA) Someș-Tisa monitorizează și gestionează volumele de apă din principalele lacuri de acumulare. Acestea asigură necesarul de apă brută pentru toți beneficiarii care se alimentează în regim centralizat din sursa de apă de suprafață.

În momentul actual, media coeficientului de umplere în principalele opt acumulări din spațiul hidrografic Someș-Tisa, aflate în administrarea ABA și a SC Hidroelectrica SA, este de 87%.

Situația acumulărilor – coeficientul de umplere (calculat față de nivelul normal de retenție) în lacul Colibița este de 87%.

În luna ianuarie 2024, conform prognozei hidrologice întocmite de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, regimul hidrologic al cursurilor de apă aparţinând bazinului hidrografic Someş-Tisa se va situa peste valorile normale lunare.

Prin urmare, în perioada imediat următoare, rezerva de apă stocată în acumulări garantează asigurarea apei brute la valorile normale pentru toţi utilizatorii – populaţie, industrie, energie, agricultură, piscicultură şi agrement, informează ABA Someș Tisa.

3 comentarii

  • Cum stam cu rezervele de apa?
    Vad ca nu va place semnul intrebarii, ca nu-l prea folositi. Uitati-va la titlurile din trecut unde sunt o multime de intrebari urmate de punct sau nimic.

    2
    1
    • Nu e o intrebare, de aceea nu se pune semnul intrebarii. Practic iti spune cum stam cu rezervele de apa nu te intreaba.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.