Social

Cum stau lucrurile în privința colectării selective în județ

ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud informează că Inspectorii Corpului de Control continuă campania de informare și conștientizare cu privire la colectarea separată corectă a deșeurilor în gospodăriile din județ.

Gradul de reciclare în Bistrița-Năsăud este în prezent de peste 30%. În luna octombrie au fost date 45 de amenzi pentru nerespectarea colectării separate a deșeurilor. Lucrurile arată mai bine la pubela galbenă, dar încă se găsesc foarte multe deșeuri reciclabile în pubelele negre, a menționat ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud:

“inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud verifică conținutul pubelelor și a sacilor de colectare atât pentru deșeurile menajere cât și pentru deșeurile reciclabile. Am ajuns la un grad de reciclare de peste 30%, lucrurile arată mai bine la pubela galbenă, dar încă găsim foarte multe deșeuri reciclabile în pubelele negre.

Nu ne place să dăm amenzi, dar în situațiile când în pubela neagră, destinată deșeurilor menajere, se găsesc deșeuri reciclabile, inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud sancționează cetățenii care nu respectă colectarea separată a deșeurilor în gospodărie, conform legilor în vigoare. Doar în luna octombrie s-au aplicat 45 de sancțiuni pentru aceste fapte!

Fără implicarea noastră a tuturor, în gestionarea corectă a deșeurilor, nu vom putea schimba în bine lucrurile, iar acest lucru ne va costa scump pe toți: celula doi a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor de la Tărpiu se va umple mai repede decât este estimat, fapt ce va genera costuri pentru construirea unei noi celule; banii pe care i-am putea obține din valorificarea deșeurilor reciclabile vor fi mai puțini; vom plăti penalități pentru fiecare tonă de deșeuri depozitată în plus față de țintele impuse de Uniunea Europeană”.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS