Actualitate

Cum trebuie să citiți indexul noilor contoare de apă, la Bistrița

Compania Aquabis aduce în atenția abonaților câteva precizări importante cu privire la modul corect de autocitire a apometrelor de ultimă generație recent montate la Bistrița.

În imaginile atașate, sunt indicate elementele de pe contor cărora abonații trebuie să le acorde atenție. În partea de sus, sub codul de bare, este inscripționată seria contorului necesară pentru atribuirea corectă în cazurile căminelor de vizitare comune în care sunt amplasate apometrele mai multor abonați.

Indexul care indică consumul este afișat în cadranul gri, iar cantitatea care se transmite de către abonați prin autocitire este cea de pe primul rând, exprimată în m³. Se vor ignora zerourile din față și subunitățile afișate după virgulă. Subdiviziunile metrului cub situate după virgulă nu se citesc.


Ca exemplificare, indexul aferent citirii contorului din imagine este 7.

Fiecare utilizator are posibilitatea de a-și autociti contorul lunar. Controlând consumurile lunare, puteți sesiza posibile defecțiuni la instalațiile interioare și puteți evita plata eventualelor pierderi de apă generate de acestea.

Abonații au posibilitatea de a transmite indexul autocitit prin intermediul platformei “Contul tău Aquabis”, secțiunea Trimite index. Perioada de transmitere este specificată în această secțiune pentru fiecare cod de abonat. În lunile în care personalul societății efectuează citiri, indexul autocitit nu se poate transmite prin intermediul platformei.

În situaţia în care contorul de apă se află montat în interiorul proprietăţii, clientul are obligaţia legală de a permite accesul reprezentanţilor operatorului pentru citire.

Aquabis SA îşi rezervă dreptul de a nu utiliza indexul transmis dacă acesta indică variaţii mari de consum faţă de medie sau dacă se consideră necesară efectuarea unei citiri de către reprezentantul societăţii, se mai arată în comunicat.

Aquabis derulează proiectul ”Digitalizarea infrastructurii de apă și apă uzată a operatorului regional în municipiul Bistrița – contorizare inteligentă”, care prevede prevede înlocuirea unui număr de 11.000 contoare aflate la limita duratei normale de serviciu cu contoare inteligente, care sunt dotate cu posibilitatea de citire la distanță și au o durată de viață de 15 ani. 

2 comentarii

  • ….tot trebuie citit cu lupa?
    Ce aplicatie trebuie sa am pe telefon ca sa vad indexul instant? Asa pot sa stau in Dubai linistit, stau pe telefon xu ochii in index si daca se da peste cap, iau primul avion , caut un instalator si o mufa , canepa poate are si repar instalatia de utilizare????

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS