Actualitate

Cum va fi vremea în perioada următoare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza pentru luna martie, pe săptămâni. Pe tot parcursul acestui interval, temperaturile se vor situa peste cele specifice acestei perioade. După încă o săptămână fără precipitații, vor fi ploi în cantități normale pentru acest anotimp.

În Transilvania, până în 10 martie, valorile termice diurne se vor menține cu mult peste normalul climatologic până în jurul datei de 3 martie, cu o medie zilnică a temperaturii maxime cuprinsă între 15 și 18 grade. Ulterior tendința va fi de scădere treptată, astfel la finalul primei decade se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 11…12 grade, însă și aceste valori vor caracteriza o vreme mai caldă față de normalul perioadei. Media temperaturilor minime va fi la început de martie de 2…3
grade. După 5 martie sunt estimate temperaturi minime în medie de 0 grade. Sunt posibile precipitații, cu o probabilitate mai ridicată după data de 6 martie.

Săptămâna 04.03.2024 – 11.03.2024: Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice şi nord-vestice, dar mai ales în nordul Carpaţilor Orientali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 11.03.2024 – 18.03.2024: Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 18.03.2024 – 25.03.2024: Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 25.03.2024 – 01.04.2024: Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS