Actualitate Recomandări

Cum va fi vremea în perioada următoare. Ce ne așteaptă de Crăciun și de Anul Nou

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță vreme schimbătoare, cu temperaturi mai ridicate și apoi mai coborâte decât cele normale înainte și de Crăciun, normale pentru finalul lui 2023, iar în prima săptămână a anului 2024 temperaturile se vor situa ușor peste media celor specifice. Tot schimbătoare vor fi și cantitățile de precipitații, în mare parte excedentare.

11-18 decembrie 2023: Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice, nord-vestice și centrale.

18-25 decembrie 2023: Temperatura aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile, cu posibilitatea unui ușor deficit în regiunile vestice și nord-vestice.

25 decembrie 2023 – 1 ianuarie 2024: Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a țării.

1-8 ianuarie 2024: Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele nordice.

Conform prognozei ANM pentru perioada 11-25 decembrie, în Transilvania la începutul intervalului valorile diurne vor crește de la medii în jurul a 4 grade, spre 7 grade în ziua de 12 decembrie. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire astfel că maximele vor scădea până spre medii de 1…2 grade, în zilele de 16 și 17 decembrie. După ziua de 17 decembrie, valorile diurne vor crește ușor, astfel că în intervalul 18-20 decembrie se vor situa în jurul a 4 grade, în medie, apoi vor scădea treptat până spre 1 grad până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. În ceea ce privește regimul nocturn, minimele vor crește treptat, de la medii în jurul a -2 grade, în prima noapte a intervalului, spre 3…4 grade în noaptea de 14 decembrie, apoi vor coborî până la -5 grade, în noaptea de 17 decembrie. Ulterior nopții de 17 decembrie, variațiile nu vor fi semnificative, astfel că în intervalul 18-24 decembrie mediile vor fi cuprinse între -4 și -2 grade, cele mai mici valori urmând a se înregistra la sfârșitul perioadei de prognoză. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în intervalul 12-16 decembrie, apoi în zilele de 18 și 19 decembrie.

Meteo.BN informează

”Vremea nu pune probleme nici duminică, deși apar norii, după-amiază, şi pe unde sâmbătă a fost senin. Precipitații slabe apar spre seară, câțiva fulgi de zăpadă aruncați pe ici-pe colo, deci nimic spectaculos. Maxime termice: -2°C pe lângă munți, +3°C la podiş.

De luni, vremea se încălzeşte ṣi vin ploi. Luni vremea va rămâne în general închisă, dar va intra într-un proces de încălzire. Precipitații, slabe cantitativ, mai sunt posibile doar cu caracter local, ploi în zonele joase și câțiva fulgi de nea la munte. Maximele vor atinge, în aceste condiții, valori în general între 1°C și 5 °C, iar minimele de marți dimineață vor scădea până la valori cuprinse între -1°C în depresiuni şi 3°C în zonele deluroase din sud. La Bistrița, vremea va fi închisă și aici, dar condițiile de precipitații vor fi reduse. Maxima zilei va atinge 4°C, iar minima de marți dimineată se va opri la 2°C.

În noaptea de luni spre marți mai primim câteva ore cu ninsori frumuşele. Păcat că marți, peste zi, mai mult ploaie, în zonele joase, pe fondul creşterii temperaturilor spre 4/5°C. N-avem ce face, nu avem aer rece destul… cu atâta cât e, primim doar temporar manifestări hibernale prin zonele de podiş. Excepție fac zonele montane de peste 1.000 m, unde acestea sunt predominante”.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS