Actualitate

S-a mai pus o cărămidă la viitorul Centru Multifuncțional Educațional Recreativ ”Peniel”

Tradiționalul târg de Crăciun, organizat de comunitatea Peniel, a strâns și anul acesta multă lume la Viișoara. Participanții au mâncat sarmale și prăjituri, au făcut cumpărături și au donat banii adunați pentru construirea Centrului Multifuncțional Educațional, Recreativ ”Peniel” pe str. Matei Corvin nr.47A

”Ca și comunitate, încercăm în fiecare an să pregătim un spațiu, un loc în care oamenii să vină laolaltă. Dincolo de a vinde ceva și de a face târguială, vrem ca oamenii să fie împreună. Dincolo de comunicare și socializare urmărim un scop pe termen lung: să construim un centru comunitar multifuncțional în zona Subcetății, unde să vină toată lumea din zonă, dar nu numai, să joace fotbal, să facă handbal, baschet, să bea o cafea bună, va fi o cafenea acolo tot timpul deschisă. Vor mai fi și opt săli de clasă after school, ca un fel de club al copiilor și o sală de festivități, unde duminica va fi slubă religioasă, dar va putea fi și închiriată pentru a găzdui spectacole. Avem acolo 70 de ari de pământ pe care vrem să construim acest centru multifuncțional comunitar și încercăm să mobilizăm oamenii să vadă despre ce este vorba și să ajute financiar dacă pot”, a declarat Lucian Oniga.

Centrul Multifuncțional Educațional Recreativ ”Peniel” este acum la faza de PUZ: ”Nu pot estima cât va dura construcția propriu-zisă fiindcă depinde totul de bani. dacă ai bani, faci repede, dacă nu, durează totul, însă, prin credință se pot face multe lucruri. Bistrițenii sunt oameni buni și hotărâți. Dacă le câștigi încrederea și înțeleg ce vrei să faci, ei acționează”.


Centrul ar urma să aibă demisol, parter și un etaj. Sunt propuse 86 de locuri de parcare, accese pietonale și auto. Centrul educațional va fi ridicat din fonduri private strânse din donații.

14 comentarii

 • Modificați nițel PUZ-ul astfel încât în partea de jos SUD să păstrați conexiunea dintre strada Subcetate și Matei Corvin deoarece intrarea respectivă este îngustă și pe strada Subcetate mai sus are niște curbe foarte nasoale și este dificil să ajungi pe Matei Corvin. Dacă păstrați conexiunea prin Sud a străzilor Subcetate Matei Corvin vor putea veni mai multă lume la Centru Receațional și din cartierul Subcetate și din Centru via strada Subcetate și de la Est din cartierul Cetății și astfel va fi bine pentru toată lumea.

  19
  1
  • Un bun exemplu pentru conectare străzilor și a locaților este cofetăria Doris care a păstrat strada Iancu Jianu și are două intrări pe această stradă plus are și aces facil pe strada Drumul Cetății și toată lumea este mulțumită.

   11
   1
 • Pentru a asigura o circulație suficent de bună este necesară asfatarea și unirea străzile Valea Căstăilor cu Matei Corvin.

  8
  1
 • Pentru a putea intra în cartier trebuie construit un sens giratoriu mare în Bistrița între străzile Drumul Dumitri Nou ( DN17C) şi Matei Corvin lângă Pico Verde acum când încă nu este construit nimic acolo nu după ce se va construi în zonă şi nu se va mai putea face nimic.
  https://timponline.ro/vesti-despre-drumurile-bistrita-dumitra-valea-mare-carlibaba-si-centura-becleanului/

  8
  1
 • Construirea Centrului Multifuncțional Educațional, Recreativ ”Peniel” este o initiativă laudabilă. Numai că, edificarea unui astfel de obiectiv din fonduri private strânse din donații pune proiectul sub semnul incertidudinii. De aceea ar trebui găsită o solutie de finantare printr-o formă de asociere in sistem public-privat.
  In acest sens există exemplu construirii Centrului Recreativ Legacy din Beclean, care și-a deschis porțile pentru beneficiari la data de 1 Decembrie 2022 . Centrul Recreativ Legacy a fost construit de către Primaria Beclean cu ajutorul unei finanțări în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, în valoare totală de 22.709.102,47 lei si include următoarele dotări si amenajări ce sunt puse la dispoziția cetățenilor orașului:
  – Bazin de înot cu funcții recreative și de recuperare;
  – Bazin de înot cu jocuri în apă;
  – Bazin cu apă sărată;
  – Zonă de relaxare și recreere;
  – Sală pentru recuperare fizică;
  – Săli pentru yoga;
  – Sală de bowling;
  – Sală de fitness;
  – Bibliotecă pentru copii și adulți;
  – Sală de gimnastică cu terasă în aer liber;
  – Ateliere creative;
  – Spațiu expozițional;
  – Spații verzi si alei exterioare (6.800 mp);
  – Locuri de joacă pentru copii;
  – Mobilier urban în limita terenului.

  1
  1
 • Ăsta nu-i răspuns, domnu’ Oniga. Așa răspunde nevasta-mea, soră-mea sau preotul. Cu o pildă, o trimitere undeva sau cu altă întrebare. Cu respect.

  3
  1
  • Trimiterea d-lui Lucian Oniga la Geneza – Capitolul 32, verstul 30 este foarte corectă:
   Iacov a pus locului aceluia numele Peniel (Fața lui Dumnezeu); „căci”, a zis el, „am văzut pe Dumnezeu față în față, și totuși am scăpat cu viață”.
   (Geneza 32:30 VDC)

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS