Actualitate

Vești despre drumurile Bistrița – Dumitra, Valea Mare – Cârlibaba și centura Becleanului

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a vorbit despre stadiul proiectelor de modernizare a tronsoanelor DN 17C Bistrița – Dumitra și DN 17D Valea Mare – Cârlibaba, dar și despre stadiul lucrărilor la centura ocolitoare a orașului Beclean.

”Valea Mare – Cârlibaba este în proiectare. Cu studiul de fezabilitate, la avize, am trecut de CTE la CNAIR cu Bistrița – Dumitra. Am vorbit cu domnul ministru Grindeanu și ne-a asigurat că va prinde banii necesari la buget pentru a putea scoate la licitație Bistrița – Dumitra, proiectare cu execuție. Sper să fie finalizat până la sfârșitul acestui an și studiul de fezabilitate pentru Valea Mare – Cârlibaba. Acolo sunt lucrări foarte costisitoare, studiul de prefezabilitate arată sume foarte mari, dar avem promisiunea că vom fi sprijiniți. Este unul dintre puținele drumuri naționale fără asfalt din România”, a spus Radu Moldovan.

În ceea ce privește varianta de ocolire a orașului Beclean, aceasta va fi gata până la sfârșitul anului. ”Din discuțiile mele cu domnul primar, până la finalul lunii decembrie va fi inaugurată. Este finanțată prin POS Transport și trebuie să fie gata până la 31 decembrie. Lucrările sunt în grafic pentru a fi finalizate în anul în curs”, a menționat șeful CJ.

27 comentarii

 • Felicitări domnule Moldovan R.
  Speram sa va țineți de cuvânt, legătură cu Carlibaba este o zona turistica foarte frumoasa dar ne exploatată din cauza drumului.
  Se va putea dezvolta turismul iar judetul nostru sa mai aibe și alte atracții turistice pe lângă lacul Colibița.
  Dumnezeu sa va ajute.
  Dac lăsați pe mana primarului se dece de râpă totul că și pădurile.

  57
  29
  • Trebuie construit un sens giratoriu în Bistrița între străzile Drumul Dumitri Nou ( DN17C) şi Matei Corvin lângă Pico Verde acum când încă nu este construit nimic acolo nu după când se va construi în zonă şi nu se va mai putea face nimic.

   65
   3
  • Este necesar urgent construirea unui sens giratoriu între strada Gorunului şi strada Drumul Dumitri Nou. Când vrei să mergi spre Centrul Bistriței este foarte greu să vezi traficul ce vine dinspre Dumitra este foarte periculos.

   64
   4
  • Trebuie amenajat un loc de joacă în squarul verde de pe Drumul Dumitri Nou cel aproape cu strada Simion Mândrescu pentru copiii din Cartiierul Aurel Vlaicu unde nu există nici-un loc de joacă.

   43
   4
  • Pentru a fi un oraş civilizat aşa cum se vrea Bistrița sunt mandatori Piste de Biciclete şi Trotuare pe strada Lucian Blaga care să fie conectate cu Pistele de Biciclete şi Trotuarele de pe Calea Moldovei.

   52
   4
  • Sunt strict necesarea să fie construite pista de biciclete şi trotuarul de pe strada Simion Mândrescu din oraşul Bistrița care se vrea să fie un oraş European.

   43
   1
  • Dacă ar avea viziune pentru viitorul apropiat Bistriței ar construi acum sensul giratoriu Matei Corvin nu când nu se mai poate face nimic ca în ale locuri din Bistrița.

   29
 • Am fost de câteva ori până dincolo de Valea Mare și este foarte frumos,dar după ce se termină tronsonul până la Cârlibaba o să fie și mai bine. De acolo poți merge în pasul Rotunda,unde este zăpadă multă vreme din an. Spor.

  56
  2
  • Este mai mult decât necesară o nou conexiune dintre Ardeal și Moldova ca rută alternativă la pasul Tihuța.

 • Eu sper ca pasul rotunda ramane fara asfalt. Ca daca sa asfalteaza va fi si poluare mai mare, deseuri linga drum si unele locatii pierd foarte mult din farmec. Ma gindesc la unele copaci, larice centenare mai ales, care acum stau direct linga drum. Asa cum au fost afectate unele copaci de lucrari fara grija linga dealul negru la cusma, drumul care deja este in mare parte stricat, asa va fi si aici. Lucrari fara grija de natura in imediata apropriere.

  34
  54
  • Subscriu, Walter. Iar pe lângă astea, un turism dezvoltat haotic și necontrolat va aduce din păcate tot alaiul de probleme la pachet (clădiri construite aiurea și fără nici o legatura cu specificul local sau zona montană, atv-uri și snowmobile, poluare fonică etc.) La fel cum s-a întâmplat în majoritatea locatiilor turistice de pe la noi …

   25
   55
 • Dnle Walter nu se pre vede ca aveti sange german in vine ,pai daca mergem pe gandirea asta drumurile europene ar fi ca la noi din gura mariilor spre Rotunda numai gropi ,multumim si pe aceasta cale pentru implicarea dnlui presedinte Radu Moldovan care a facut sami schimb parerea despre dansul si sa recunosc ca e un gospodar un om dintro bucata.Cat priveste pe dnl primar al com Sant de departe e cel mai slab primar pe care lau avut santeni cu datori de zeci de miliarde,cu 0 proiecte europene,cu mii de cubici de padure papata a ajuns acuma de a gaja padurea com Sant la banci sau de a intra in isolventa Osilvic. Predecesori tai au facut ceva ,Cornel a reusit de a luat padurea de la Suceava iar Nelut a schimbat fata com pe proiecte europene tu nai facut decat sa toci bani com Sant, rusine.

  26
  13
  • Aici nu este vorba de un drum absolut necesar european, ci un drum prin padure care practic nu ajunge nicaieri. Nu toata padurea trebuie asfaltata si sa fie acesibil pentru orice om si vehicol. Se vede exact rezultate ce a mentionat si @Calin in mai multe locatii din judet.
   Practic in foarte multe locuri au fost facut drumuri doar ca sa poate fi sifonati bani din subventii europeene.
   Si in aproriere Bistritei exista drumulete spre sau in paduri care upa citiva ani sint distruse, si nici nu aveau sens altul de cit cel mentionat.
   Daca se asfalteaza si rotunde, sper sa aiba „experti” si drumari macar mai multa bunavointa si respect fata de natura de cit in alta parte unde drumuri furmoase de 4 metri au fost transformate in deserturi de asfalt si betoane de 12 metri plus citeva metri natura devastata. Vezi si legatura Sant spre Ilva…

   14
   43
  • Toate zonele liniștite de drumeție s-au manelizat odată cu asfaltarea, s-a umplut de mașini, de fumăraie de la mici, de mizerii, peturi de bere, de oameni beți cu boxe portabile din care urla Vivaldi și Mozart! Vă rugăm nu mai asfaltați pădurile!

   11
   43
 • Da ar fi ceva fromos sa asfalteze acel drum care face legătura între Maramureș Suceava și Bistrița, adică acel drum între carlibaba și Valea Mare ar uni 3 județe Ar fi super fain și Ceaușescu a dorit sa facă acel drum, dar ma tem ca este vorba multă și nu fapte

  46
  6
 • Stați liniștiți, se va găsi un walter, un friț, de ce nu și-un ionică, care să ,,descopere” un cuc alb, o broască cu 5 picioare, care musai trebe protejate. Așa avem micro hidrocentrale, poduri, drumuri, autostrăzi și alte obiective absolut necesare, pentru care se cheltuie miliarde, pe SF-uri, PT-uri, avize și alte para avize, iar în final, apare un ONG, plătit de afară, care ,,ne protejează” flora și fauna…trebuie să ne decidem, vrem dezvoltare, autostrăzi, drumuri, poduri, ori vrem cuci albi și cai verzi pe pereți. Acuma, cu scuzele de rigoare, dar n-aș mai fi atât de încântat de promisiuni, mai ales până după alegeri, totuși fără să uit cum arătau drumurile județene, Spitalul și multe altele pe vremea unora, care doar promiteau și furau, acum nu zic că nu se și manglește, pentru asta există instituții, dar nici nu poți zice că nu s-a făcut nimic. No, numa zâc și eu, nu dau cu bota.

  32
  7
 • Mai Walter zici aceasta rotunda, numai ca acesta rotunda e Pasul Rotunda, care e una dintre cele mai importante treceri din Romania , leaga 3 zone nordice Ardealu,Moldova si Maramuresul probabil prin asfaltarea acestui drum umbreste pasul Tihuta numai ca e cu mult mai avantajos pentru toti con auto sti dnle Walter cati straini au fost vara acesta peRotunda si au ramas impresionati de acest frumos trraseu ganditiva ca din vf Rotunzi [Rizea] se ramifica in stanga lacul Lala cu vf Ineu,fundul Gagilor iar in dreapta Lopacna,Fagetel cu vf Omu cu drumuri facute de dnl Voicu pe care poti merge cu attv sau gip asa ca cred ca vam lamurit sau semanati la Klaus si nu vreti sa pricepeti.

  17
  4
  • Zona străzii Drumului Dumitri Nou din Bistrița are un potețial frumos de dezvoltare urbană ar fi firesc ca acolo să fie construite trotuare.

   46
   1
 • Undeva pe acel drum din Bistrița pe acel plai frumos a avut o casa martirul neamului Lucina Blaga.
  Lucian Blaga spunea că pentru el acolo este spațiul mioritic.
  Măcar un monument comemorativ de nu mai mult trebuie făcut acolo unde a fost casa lui Lucian Blaga. Bine că în schimb se găsesc bani să se renoveze conacele la toți grofi dar pentru eroi neamului nici măcar un monument nu se face.

  45
  1
  • ” Eu nu strivesc corola de minuni a lumi ” Este strict necesar pe acea porțiune a drumului un monument dedicat martirului neamului Lucian Blaga cum spunea dânsul acolo pentru el este ” spațiul mioritic ” .

   14
 • Suntem și noi cei ce locuim pe strada Calea Clujului cetățeni ai orașului Bistrița, plătim și noi taxe și impozote și nu puține , avem și noi nevoie de un minim de condiți civilizate, avem nevoie de trotuare și piste de biciclete.

  39
 • Trotuarele sunt obligatori în Bistrița pe Drumul Dumitri Nou DN17 C cel puțin pe porțiunea în care este UTR 29 adică Cartierul Rezidențial Aurel Vlaicu.

  35
 • Poate că amenajați un punct de belvedere cu o parcare generoasă pe dealul Târgului acolo unde este acum parcarea semiamenajată precum și intrarea spre o aleie care să ducă până pe dealul Cetății acolo unde este Cetatea Bistriței.

  20
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS