Actualitate

Cum va stabili PNL candidații la Primăria Bistrița și CJ. ”Nu venim cu oameni descoperiți ieri”

”Angajamentul meu și al colegilor mei este acela de a câștiga alegerile locale din acest an, la Primăria Bistrița, în orașe, comune și la Consiliul Județean. Cu siguranță vom avea candidați până la 1 martie. Să vedem dacă se modifică legea electorală, dacă rămâne așa cum este se vor face sondaje de opinie, dar avem soluții”, a declarat într-o conferință de presă președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc.

El a explicat: ”Sondajele se fac luna aceasta, pentru municipiul Bistrița deja am transmis la București numele celor care vor intra în sondaj. Acest sondaj se va face de la București. Pentru Consiliul Județean se va face sondaj diferit, tot în această lună, conducerea filialei transmite aceste nume. Pentru Primărie, Organizația Municipală a luat o decizie cu care și eu personal am fost de acord, sunt anumite persoane propuse să intre în sondaj, am venit și cu alte persoane pe care opinia publică le cunoaște pentru că sunt lideri ai partidelor importante din județ, tot ce înseamnă personalități politice locale cu intenții de a candida, am făcut propuneri pentru a fi sondate și anumite persoane independente dar care au notorietate. Luăm în calcul și anticipatele, bineînțeles. Noi nu venim cu oameni descoperiți ieri, un candidat trebuie să aibă notorietate, credibilitate, nu construiești un candidat de azi pe mâine. Indiferent cine va fi candidat, va fi o persoană deja cunoscută de către comunitatea bistrițeană. Rezultatele sondajelor le vom avea cam în prima săptămână din februarie. Cine conduce în sondaje va fi și candidat. Dacă din sondaj va rezulta că altcineva din Bistrița, mă refer la un exponent al dreptei, stă mai bine decât cel mai bine clasat reprezentant al PNL, atunci vom fi obligați să fim sensibili la acest subiect pentru că vrem să câștigăm alegerile. Eu am anunțat că intenționez să candidez la Primăria Bistrița, voi fi în sondaj”.

Mesaj pentru Radu Moldovan

”Am sesizat recent că domnul Radu Moldovan are un soi de îngrijorare cu privire la faptul că nu va avea contracandidat la alegerile locale și uite așa ar putea, mai că împotriva voinței sale, să mai câștige un mandat la Consiliul Județean. Îl liniștesc spunându-i că legea ar putea fi modificată și președintele să fie ales dintre consilierii județeni. Dacă legea rămâne în forma actuală, cu siguranță vom avea acel candidat care să îi convingă pe alegători și să câștige alegerile. Bistrițenii, așa cum au arătat la europarlamentare și prezidențiale, s-au săturat de PSD. Asemenea declarații făcute după ce tocmai a apăsat cu biruri locuitorii din județ, cu o megataxă de salubrizare, mi se pare incredibil, aberant. Legat de bugetul CJ pe 2020, dacă nu cheltuiești banii, așa cum s-a întâmplat anul trecut, normal că primești mai puțin”, a afirmat Ioan Turc.

Ovidiu Florean, în cursa pentru candidatura la CJ

Secretarul general al PNL Bistrița-Năsăud, consilierul județean Ovidiu Florean, a anunțat că va intra în cursa internă pentru stabilirea candidatului la șefia Consiliului Județean. ”Mă voi înscrie în această competiție. Mi-am exprimat intenția, urmează să îmi depun dosarul și vom vedea după sondaj cine va candida. Îl asigur pe domnul Moldovan că nu mai prinde încă o tură. Mie personal mi-ar conveni să candidez pe legea actuală, cu alegeri uninominale”.

”Susținem toate investițiile începute”

”Toate investițiile în infrastructură începute vor fi continuate. Eu am spus că a veni și a semna contracte după ce guvernul tău a fost demis, după ce 12 ani ai avut Primăria, după ce 8 ani ai avut Parlamentul și Guvernul, este o mascaradă. Tot ceea ce este contractat trebuie să se și facă, am rezerve uriașe însă în ceea ce privește stadionul din Unirea, cred că nici nu este oportună o asemenea investiție pe pășune, ci că actualul stadion trebuie reabilitat. Susținem toate proiectele de infrastructură, o să le și facem. Legat de alte investiții, haideți întâi să vedem bugetul, să nu ne antepronunțăm”, a comentat Ioan Turc.

Alegeri anticipate

Ioan Turc: ”Este o procedură constituțională foarte grea, nu poți să o faci fără Parlament. Prin alegeri anticipate PNL ar scăpa de presiunea pe care o are acum în Parlament, unde majoritatea este una fragilă”.

”Primăria Bistrița, preș în fața Supercom”

Președintele PNL BN a declarat că Primăria Bistrița și Consiliul Local au devenit pentru Supercom ”un fel de gardă de corp sau de recuperator sau de parașută” și că, în loc să discute cu operatorul de pe poziții ferme și să îl sancționeze pentru proasta executare a contractului, ”se fac preș în fața Supercom”, acceptând majorarea taxei. Ioan Turc a menționat că soluția este ieșirea municipalității din ADI Deșeuri și revenirea la tariful anterior. ”În cel mai sărac loc din țară avem cele mai mari prețuri, în Suceava este 9 lei, în Mureș este 9,7 lei în urban și 1,78 lei în rural, în Baia Mare – 7 lei”.

”5 tunuri de zăpadă pe Pârtia Cocoș, nu 9”

Ioan Turc a spus că, deși anul trecut Primăria Bistrița a cumpărat patru tunuri de zăpadă de la o firmă înființată tot în 2019, în acest moment pe Pârtia Cocoș din Wonderland sunt 5 tunuri de zăpadă, tot atâtea câte erau anul trecut, ”patru de jucărie și unul adevărat”: ”Dacă ar funcționa 9 tunuri, probabil că ar fi și zăpadă. Să le spună bistrițenilor și de ce nu funcționează schi liftul pentru copii și începături, cumpărat tot în 2019”.

Șosea pe traseul căii ferate și modernizarea vechii centuri, la Bistrița

Ioan Turc a spus că a discutat cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, căruia i-a propus reducerea zonei de protecție a căii ferate în aglomerările urbane în vederea amenajării de șosele. Ministrul s-a arătat de acord, urmând să fie clarificate detaliile tehnice, a menționat Turc. El a declarat că singura soluție de rezolvare a problemelor de trafic în Bistrița este amenajarea unei șosele rapid pe traseul căii ferate, paralel cu aceasta, și modernizarea vechiului drum de centură, având în vedere că nu pot fi lărgite străzi deja existente. El a spus că nu a discutat cu ministrul subiectul Autostrada Nordului, dar că va fi discutat.

Întrebări pentru Daniel Suciu

Ioan Turc a afirmat că nu îl deranjează deputatul PSD Daniel Suciu ”nici atunci când spune prostii deoarece spațiul public este al tuturor” și că, ”profitând de pofta de vorbe” a acestuia în antiteză cu colegii lui, îi adresează câteva întrebări: unde sunt lucrările la Aqua Park, care conform primarului Ovidiu Crețu ar fi trebuit începute anul trecut, de ce nu este făcut public devizul pentru reabilitarea Ștrandului Codrișor cu 1 milion de euro, în ciuda cererilor transmise municipalității, ce s-a întâmplat cu terenul de 2 ha ajuns la Roseyarns și care acum ar trebui să fie în proprietatea orașului.

37 comentarii

 • Nelutule NU te agita că nu câstigăm. Cine poate de la noi să-l bată pe Radu? Nu vezi că suntem papagali ? Stelică numară lopetile de sare aruncate de Dimex in loc să fie prefect iar domnia ta cu Florean mă indoiesc că sunteti in stare.

  • Ok am înțeles!!! Vreți Consiliul!! Da cu Florean??? Pe bune???? Nu aveți oameni sau ce???? Uite așa veți face un fel de harakiri!!! Pacat! Aveam speranțe!!!

  • Turcule daca vrei sa fi primar atunci arata ca meriți acest lucru obține tu finanțare de la guvernul tău pentru construirea noi Variante Ocolitoare din Bistrița din poziția ta de președinte PNL BN. Noi trebuie sa scăpăm odată și odată traficul aglomerat si de poluarea din oraș, asta vor bistrițenii si bistrițenii nu vor cârpeli cum ar fi lărgirea aberantă a străzilor de pe fosta centura.

   https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2155749661172773&set=a.187357494678676&type=3&theater

 • Domnilor cu tot respectul ca sa va votez candidatul va trebui mai intai sa treaca pe la Partidul VERDE si sa fie instiintat cu 10 puncte forte nu chiar toate de MEDIU . Cine va tine cont de ele va castiga Primaria B-ta. Sunt sigur de asta. Desigur asteptam si minimum doua sondaje de opinie sa vedem cine sta mai bine de pe dreapta. Astept pana atunci mai multa implicare pe MEDIU pe proiectele distructive gen Piata Centrala. Amintesc d-lui presedinte TURC IOAN ca numai o singura conferinta de presa am facut impreuna unde s-a discutat aprins si despre Pasarela de fier cu lifturi marca Cretu, o hidosenie de proiect. Cica (sic) vicele Nicolae, desi a votat-o acum a gasit-o nesustenabila si renunta deocamdata la ea. Felicit si multumesc ca 300 de bistriteni mi-au dat semnaturile lor si astfel am salvat b-dul de la o hidosenie care ne asemna cu gara DEJ-TRIAJ.Atentie insa la faptul ca PNL-ul trebuie sa aiba mai multe preocupari fata de starea MEDIULUI. Va asigur ca bistritenii sunt foarte sensibili la acest aspect. PSD-ul s-a erodat singur si si-au anulat mii de voturi numai pe probleme ca padurea Codrisor, Centura, Partia Cocos, Parcul Eminescu cu parcarea subterana, si acuma Piata Centrala cu masacrul de acolo. Stiu bine ce vorbesc, am strans mii de semnaturi pe toate acestea si nici unul dintre politicieni si candidati nu a intalnit atata lume in direct la semnat si la dat explicatii. Impreuna daca gestionam corect ceea ce v-am transmis puteti fi siguri de reusite. VERZII va cer mai mult sprijin si seriozitate in aceste probleme . Cu stima !

 • Hmmm… Ovidiu Florean? Baieti, puneti mana pe lopeti. Adica nu mai repetetai greselile de acum patru ani si gasiti niste candidati valorosi. Ca altfel se alege praful. Sugestie? Aveti cumva un consilier care a fost Director general la Teraplast? Era foarte laudat intr-un articol pe aici.

  • Sunt curios ce fumezi!? Ala nici nu stie cum a ajuns director, competente are eventual pentru sef de sectie prelucari mecanice: agramat, incult si sfatos ca orice taran parvenit.

 • Imi pare rau dar o sa aleg USR ,pentru ca pnl s a compromis in momentul cand a facut alianta cu psd. Pnlistii doresc candidati cu notorietate,adica tot cei care erau frati cu ciuma rosie in usl.

 • Pentru Ovidiu. Ovidiu FLOREAN.
  Dacă următorul comentariu crezi că este demn pentru un Președinte de CJ, urmează-ți visul.
  Dacă ai argumente, că într-adevăr ai fost un elev meritoriu al Liceului Liviu Rebreanu, mai gândește-te.
  Temă de gândire vis-a-vis de exprimare:
  ”Mi-a fost profă în ’85 și ’86, o doamnă”
  – Ție ți-a fost?
  – Doamna Profesoară Tretiu, a fost ”profă”?
  – A fost ”doamnă”, sau Doamnă?
  Ovidiule, pentru Rodna este ok, pentru Bistrița mai trebuie(școală)

  • Are in vocabular de periferie, este needucat știe doar sa jignească, sa vorbească urat. Nu se știe exprima altfel! Vrea sa reprezinte județul! Doamneee da le minte!

 • Daca va prezentati la primarie cu politrucul Turc care este ignorat in toate sondajele realizate pe bune atunci inseamna ca meritati sa pierdeti dinou primaria Bistrita.

  • Iara se trezeste bezmeticul ala care stie el si numai el cum Nelu Turc ar fi ignorat de toate sondajele, asta in timp ce insusi presedintele Iohannis l-a anuntat ca fiind „viitorul primar al Bistritei”? Plin de dementi printre comentatorii cu ifose de mari sociologi.

  • @Antivotant, De la tine inteleg ca Iohanis este asa un fel sondaj de opinie sau ca nu mai conteaza pe cine vor oameni din Bistrita si numai avem nevoie de alegeri democratice? Si cu toate ca cetateni Bistritei nu-l vor pe Turc, Iohanis il va numi drirect prin decret presidential pe Turc primar la Bistrita fara niciun fel de alegeri? ;o)

  • Nu stii sa scrii corect nici numele presedintelui tarii, dar stii tu sigur ca bistritenii nu-l vor pe Turc. Poate ne spui si pe cine vor, pe agramatul tau preferat?

 • Turc este consegvent in prostie, si copiii de la gradinita rad de el, solutia fluidizarii traficului ESTE construirea unei noi Variante Ocolitoare la Bistrita si NU largirea strazilor de pe fosta centura !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Dupa cum se stie, numai boii-s CONSEGVENTI. Cum poti sa acuzi pe cineva de prostie cand nici macar CONSECVENT nu stii scrie corect? O minte stramta ca a ta e clar ca nu poate cuprinde largirea strazilor.

 • Singura solutie ar fi sa candidezi TU , daca tot zici ca notorietatea ti-o castigi intr-o luna. Cat despre oamenii politici recunoscuti in plan local, pe care ii cataloghezi din frustrare cum vrei tu, nu vor avea incotro decat sa se dea la o parte in fata unui meritocrat ca tine, care viseaza blaturi intre adversari politici declarati.

 • Prostie marca PNL: Sondajul pentru candidati la primaria Bistrita se face la Bucuresti, bai handicatilor mintal, majoritatea bucurestenilor nici macar nu stiu unde este Bistrita si voi vreti sa-i intrebati cine vor ei sa fie candidati la Bistrita. Cine dintre bucurestenii pe care vreti voi sa-i intrebati va va raspunde la o asa intrebare cretina? ;o)))))

  • N-ați înțeles. Sondajele sunt realizate la nivel național pentru fiecare județ. De regulă sunt telefonice. În ultimii mulți ani nu am mai văzut pe nimeni pe stradă să întrebe ”cu cine veți vota?”

 • Au iesit la atac „rosiori” de tem ca si pierd scaunul.
  Nici drecul nu va mai voteaza, 12 ani de conducere si nu se vede nimic pt oras numai in buzunarele voastre sau in mobilari de apartamente pe str. NB.
  Orasul arata jalnic chicios, cu un turism inexistent, oras plin de gunoaie.
  Mai aveti tupeul sa comentati si sa jigniti?
  Domnule Turc daca ve ti candida aveti votul nostru, sa reduceti numarul sefilor care nu fac nimic doar incaseaza si sa i puneti la treaba.
  Si toate masurile amintite sa le puneti in aplicare nu fosr promisiuni
  Ati afirmat candva ca ve ti face cartier de case in woandarland (s au cheltuit atatia bani cu utilitatile care nu stim daca sint facute) cu toate dotarile. Succes.
  Lasati pe disperati astia ca nu mai dorm noaptea cu gandul ca si pierd dcaunele, cum mai pot face ei trafic de influienta prin institutii contracost.

 • Domnule Turc, fiiti tare si nu i bsgati inseama.
  Va dati seama ce disperati sunt.
  Cei cativa ciumati rosii care comenteaza sub diferite nume nu reprezinta nimic.
  Acesti indivizi nu pot vorbi in numele tuturor celor cu drept de vot.
  Sa aveti succes.
  Doamne ajuta sa scapam de ciumati si pupincurititi de serviciu

  • Adică de cei care se semnează Bodiu Marius și zice ca alții sunt pupinustiuce!!!!!!!!! Tocmai ați fost pupatundeva de unu Bodiu:::))))

 • Din nefericire pentru acest neam vorbim prea mult despre niste personaje minuscule care vor sa ne fie primari autopropunaduse, dar care numai au dat din clanta si nu au realizat nimic in viata lor infecta, inafara de a suge bani nemeritati ca directori la stat, adica au supt bani nemeritati de la fiecare dintre noi toti. Pentru aceste lichele nici macar nu trebuie sa ne intinam numindui, trebuie doar ignorati atat la vot cat si in viata de zi cu zi.

 • Pai mai Dani , după tine aceia care au ciuma, dau ciuma celorlalți adică vouă!!! Deci de fapt voi sunteți ciumați dar nu numai…..sunteți și infrigurați de friguri galbene! O țineți langa cu PSD!!! Puneți mâna la treaba sa va vedem!!!!! Puneți mâna la treaba nu va vaicariti ca niște posedați de friguri!!!!

 • Bistrița ar avea nevoie de actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) care este un document strategic de dezvoltare, complementar Planului Urbanistic General (PUG), având ca scop îmbunătăţirea accesibilităţii şi buna integrare a diferitelor moduri de mobilitate şi transport în oras. Această actualizare a PMUD este necesară si in privinta planului de amenajare a pistelor pentru biciclete, ceea ce presupune reconfigurarea retelei actuale de străzi. Astfel, mai multe străzi ar putea fi amenajate cu sens unic, pentru a face loc pistelor se biciclete si amenajarea unor locuri de parcare. Orasul Bistrița are avantajul de a fi de a fi străbătut pe lungime, de la un capăt la altul de râul cu acelasi nume. Prin urmare exista posibilitatea amenajarii acestui curs de apa de la Unirea la Viisoara pentru a indeplini functiuni complexe. Una din cele mai importante amenajări ar putea fi o pistă de biciclete pe malul stâng al râului Bistrița. Din păcate pană in prezent nu a fost pus in valoare acest avantaj. De asemenea, trebuie luata in considerare propunerea lui Ioan TURC, prin care sugereaza ca de o parte si de alta a căii ferate sa fie amenajată o axă de transport auto de la Sărata la Unirea.
  Ceea ce se face acum cu asfaltarea din bordură în bordură pe niste cioturi de străzi nu este altceva decât o cârpeală, care face parte din obligatiile de serviciu ale administratiei locale.
  Pe de altă parte, in 2016 , PSD-ul lui Cretu s-a angajat să realizeze Linia Verde de transport public intre Viişoara si Unirea, cu mijloace de transport în comun cu motor electric, hibrid sau cu normă de poluare redusă. Pe acest coridor era prevăzută reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere, cu amenajarea de benzi dedicate transportului public si cu alveole pentru statiile de autobuz.
  De asemenea, PSD-ul bistritean a promis să se modernizeze si asfalteze in medie 10 străzi de pământ pe an, deci in cei 4 ani un total de 40 de străzi. O alta promisiune neonorata se refera la construirea a 23 km de piste de biciclete în oraş şi alti 25 km de piste între oraş şi cartiere. Au mai ramas mai putin de 6 luni până la alegerile locale din 2020 si nimic din aceste promisiuni nu s-a realizat.

 • Referitor la Pârtia Cocoș din Unirea, Ioan Turc are perfectă dreptate sesizând că această investitie nesăbuită reprezintă o gaură neagră care continuă să inghită sume considerabile din bugetul local al Bistritei in detrimentul altor nevoi edilitare care rămân nerezolvate.
  Pe pârtia “Cocoș”, amenajată la cea mai joasă altitudine din ţară s-a schiat, din 2018, când a fost inaugurată şi până acum, doar câteva zile. Cu toate acestea, primarul din Bistriţa – care a îndatorat oraşul pe 20 de ani, cu 5,5 milioane de euro pentru acest proiect, continuă să investesca alti bani în aceasta „afacere” paguboasa. Astfel, numai anul trecut au fost cheltuiti peste 400.000 de euro cu care au fost cumpărate patru tunuri de zăpadă, o instalaţie de transport pe cablu şi a fost reamenajata o porţiune din pârtie, cu probleme de alunecari de teren unde pământul a început să o ia la vale. Cu acesti bani puteau fi rezolvate alte prioritati de care orasul Bistrita are nevoie.
  Spre exemplu, la Cluj-Napoca, mai bine de 20% din bugetul local pe anul 2020 al municipiului va fi direcționat spre educație, in vederea cresterii calitătii în învătământul clujean, care oricum se află la un nivel ridicat comparativ cu cel bistritean.
  Vezi:http://www.monitorulcj.ro/educatie/76809-cluj-napoca-pune-pret-pe-elevi-

 • Da voi chiar credeți ca Turc vrea sa fie primar? Asta după ce-a huzurit atâția ani pe post de director la Registrul Comertului, funcție numita blat cu PSD-ul lui Radu Moldovan unde nu făcea absolut nimic???

  Voi chiar credeți ca lui Turc i-ar conveni un post in care chiar ai de lucru? In care trebuie sa stai la serviciu 10-12 ore zilnic? In care te iau la puricat zilnic Ziariștii? In care te fac albie se porci toți Bistrițenii pe internet? In care trebuie sa dai cu subsemnatul poate si pe la DNA, parchet, Instanțe? sa te implici in luarea deciziilor, in participare la ședințe, audiențe, comisii și întruniri? Și care și mai câte…

  Nu vorbim de profesionalism sau de capacitate intelectuala, buna administrație și ce ar presupune funcția de primar!

  Nu!!! Vorbim strict ca trebuie sa muncești ca primar (bine, prost, alta discuție). Turc a huzurit toată viața și acum vrea sa muncească??? Pe bune???

  Turc nu o sa candideze ca ii e frica ca iese primar tocmai ca e un puturos! Asta e adevarul!
  Lui i-ar plăcea un post de deputat sau senator de unde sa-și poată continua huzurul, fără sa trebuiască sa muncească și sa dea explicații, și, msi ales, de unde sa fie lăsat in pace și de presa, și de cetățeni!!!

  Credeți ca e ass ușor sa fii primar de orășel și sa te ia toată lumea la 11 metri??? Nu-i mai bun un post călduț la București departe de toate aceste complicații???
  Numa… zic!

 • Strazile de pe fosta centura nu se pot largi pentru ca acolo trebuie construite trotuare pe ambele sensuri de mers pe unde sa poata merge in siguranta copiii la scoala, trebuie construite pistele de biciclete pe care oameni sa vina civilizat la munca, trebuie construite treceri de pietoni. Asa ar arata niste strazi intr-un oras cat de cat civilizat si nu cu adaugarea de benzi inutile pentru autovehicule.

 • BIBI draga multam ! Acuma te anunt ca USERISTII au propus schimbarea legislatiei privind eliberarea documentelor. Am incheiat cu aceasta ocazie un razboi de lunga durata. Citeste modificarile la legea 7 din 2020 care a fost trecuta deja in Monitor si se aplica din 1 febr. Gata ! Am scapat de politrucii din Primarie ! Personal nu am nici un pacat referitor la felul in care am construit. Cu toate in regula mai putin o semnatura de la un vecin prost si santajist. Sunt foarte in regula de la 1 febr. ZI BUNA !

  • Am studiat cu atentie toate opiniile fiecaruia ,are dreptul fiecare cetățean de ași spune parerea .Dar cu adevarat mai trebuie si schimbari ,tot vorbim ca facem ,ne lăudăm pînă primim votul si pe urma totul se uita .Va dau un exemplu Slatinita ,localitate componenta ,fără apă, fără canalizare nu mai vb de gaze naturale ,toate au fost promise in campanie ,nu sa făcut nimic .Trebuie o schimbare aveti votul meu dl Turc ,fost viceprimar un om deosebit .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS