Primarul Ovidiu Crețu spune că lucrurile s-au clarificat în ceea ce privește societatea care administrează Parcul Industrial, SC Business Park Bistrița Sud SRL, odată cu ultimele hotărâri de Consiliu Local.
Pentru Parcul Industrial a trebuit să construim societatea respectivă într-un timp record pentru că eram contracronometru și se închideau axele de finanțare. Am făcut ceea ce se putea face mai repede, un SRL care nu e forma cea mai potrivită. S-a mers apoi cu pas și cu încurcături, inclusiv cea cu ANI și cu mine, s-au clarificat lucrurile și în ultima ședință de Consiliu Local s-au votat cinci hotărâri care dau putere organele de conducere ale SC Business Park, AGA și Consiliul de Administrație, astfel încât să lucreze și să populez eparcul, să nu vină cu fiecare hârtie în CL. Sunt convins că de acum situația va evolua foarte bine în Parcul Industrial”
Cinci companii – Wintercom, Centana, Roindra Cont, Datacor și Geto Dacia – au semnat deja contractele pentru concesionarea a 1,9 ha teren din suprafața disponibilă în parc, asumându-și investiții de peste 6 milioane de euro și 198 de locuri de muncă.
Primăria Bistrița a făcut o expertiză privind rezistența turnului Proditerm.
Turnul are o rezistență bună. E păcat să-l dărâmăm pentru că un turn de 120 de metri nu știu cine va mai face în viitoarea sută de ani în Bistrița. La un moment dat chiar am discutat cu un om de afaceri, am văzut restaurante rotitoare. Nu trebuie să fie la 120 de metri, ci numai la 100, închipuiți-vă cu 25 de metri mai sus decât turnul Bisericii Evanghelice. Ar fi rezistat turnul,d ar până la urmă s-a răzgândit, a venit și criza. Nu văd de ce l-am dărâma. Eu cred că vom găsi o soluție. Dacă nu voi găsi eu, o vor găsi alții. Atâta timp cât expertiza spune că este rezistent și că stă, e păcat să-l dărâmăm”
Puneti un lift in el si construiti o platforma in varful turnului ca sa avem un loc de belvedere.
Primarul Cretu vrea sa conserve cosul de fum de la fosta centrala termica zonala PRODITERM, insa nu stie ce sa-ar putea face in „turnul” respectiv. Una din posibilitati ar fi amenajarea unui „TURN DE PARASUTISM”, dupa modelul celor existente in orasele Baia Mare, București, Cluj-Napoca, Iași, Ploiești și Suceava. Avand in vedere ca pe locul fostului Proditerm, in apropiere de Jandarmerie primaria dispune de 3 ha de teren, acolo s-ar putea construi si o sala polivalenta, conturandu-se astfel un ansamblu sportiv care sa includa ca piesa dominanta Turnul de Parasutism Bistrita.
no cretule nu mai faci restaurant in varful turnului???? asa te laudai cu ani in urma