Actualitate

Cumpărăturile de Paști: întrebări + răspunsurile Poliției. În ce condiții puteți cumpăra carne de miel

Cum sărbătorile pascale se apropie, Poliția răspunde la câteva întrebări legate de cumpărăturile pentru masa tradițională de Paști, inclusiv la cele privind carnea de miel.

Pot să merg să-mi cumpăr carne de miel de la agentul economic autorizat de unde îmi cumpăram în fiecare an? Ce trec pe declarație?

Da, poți merge să-ți cumperi produsele necesare. Nu uita să ai la tine cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 2 (asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor). De asemenea, îți recomandăm să mergi singur, nu cu toată familia, și să te asiguri că agentul economic de la care îți cumperi mâncarea este autorizat și respectă toate condițiile igienico-sanitare impuse de instituțiile cu atribuții în domeniu (vezi comunicatele ANSVSA) și nu uita să ceri documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură.  

Poate persoana de la care cumpăr, în fiecare an, carne de miel să vină să mi-l aducă acasă?

Da, poate veni, dar reamintește-i să dețină, asupra sa, documentele necesare conform ordonanțelor militare și să-ți aducă documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură.  

Mai vin comercianții cu turmele de miei la intrarea în oraș?

Nu. Acest lucru nu va mai fi posibil. Așa că asigură-te că îți procuri produse numai din locurile autorizate.

Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paști?

Desigur. Conform ordonanței militare trebuie să ai asupra ta tine cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 4, motive justificate, precum asistența persoanelor vârstnice, bolnave. Dar nu uita că aici nu sunt incluse vizitele în ziua de Paști.

https://www.facebook.com/www.politiaromana.ro/posts/2770195686424981

5 comentarii

  • Aveți dreptate! Fără factură și bon fiscal nici nu mă gândesc să cumpăr! Dar mașină frogorifică, atestat pentru sacrificare și aviz de însoțire a mărfii nu trebuie să aibă? Pe bune! Să stiți că până nu îi verific toate actele, în dosar cu șină (obligatoriu), nici nu mă gândesc să cumpăr. Mai bine nu mai mănânc miel.

  • Care sarbatori de Pasti, ca prin asa zisa criza cu fake coronavirus ne-au luat si Pastele, traditia si economia… la biserica nu e voie da aia inghesuiti in aeroport la Cluj sa mearga slugi la boieri sa le salveze economia, e ok…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS