Actualitate

”Cununa de pe Someș”, în Egipt (FOTO)

Ansamblul folcloric ”Cununa de pe Someş” se află într-un turneu inedit în Egipt. La Assuan, oraş situal pe râul Nil, artiştii bistriţeni au înălţat din nou tricolorul românesc, reuşind să impresioneze prin dansul, muzica şi costumul de pe Valea Someşului cu clopul cu păun.

”Artiştii bistriţeni au fost deosebit de bine primiţi. Am fost tot timpul înconjuraţi cu multă simpatie şi prietenie de către organizatori, sute de artişti au fost prezenţi la acest festival al dialogului pentru pace. Suntem reprezentanţii Europei, motiv care a sporit interesul spectatorilor. Spectacolele au debutat printr-o paradă inedită pe Nil, unde o parte din ţările invitate au avut propriul iacht în care au defilat pe apă în costume populare pe acordurile muzicii specifice ţării. A fost ceva unic să vezi tricolorul românesc arborat de bistriţeni pe Nil. În această competiţie a frumosului am fost alături de Brazilia, Egipt, Sri Lanka, Emiratele Arabe, Palestina. Sunt momente unice, pe care nu le-am mai trăit până acum, deşi am fost în toate colţurile lumii”, spune directorul Centrului Cultural Municipal, Dorel Cosma.

A urmat o paradă prin centrul oraşului, în zona bazarurilor, unde artiştii au fost primiţi cu aplauze şi cuvintele ”România, Hagi”. ”Cununa de pe Someş este un excelent ambasador al culturii. Vor urma alte spectacole inedite în care vom demonstra că suntem unul dintre cele mai bune ansambluri ale lumii, cu care Bistriţa se poate mândri”, a menționat Dorel Cosma.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.