Actualitate

Doina Pană: Un pericol pentru România

”Audieri în comisiile reunite de Mediu. După audierile de acum 3 luni când a obținut aviz favorabil pentru elanul cu care se angaja în lupta împotriva tăierilor ilegale, astăzi, același Costel Alexe – #AceeașiMărieCuAltăPălărie, pleacă cu aviz negativ. De ce? Pentru că în cele 3 luni de mandat s-a dovedit că este doar un populist, un demagog, un mincinos și, cel mai grav, un pericol pentru România!”, spune deputatul PSD Doina Pană, fost ministru al Apelor și Pădurilor:

”În timp ce se lăuda atât la toate posturile TV cât și în mediul online cu va face el (deși erau lucruri făcute deja de subsemnata, doar trebuiau continuate) a ieșit și cu 3 măsuri personale halucinante:

1. A desființat Garda Națională Forestieră prin OUG

2. A desființat Direcția Generală Păduri prin HG

Coroborând cele două, a lăsat Gărzile forestiere în aer, coordonate doar de „pixul” unui om, vremelnic ministru- numit politic, în timp ce mincinos susține (a facut-o și astăzi) că le întărește!

3. „Cireașa de pe tort”: și-a asumat rezultatele IFN (Inventarul Forestier Național) deși INCDS (Institutul National pentru Cercetare și Dezvoltare în Silvicultură- sub patronajul căruia s-a realizat) nu l-a validat, considerându-l fără bază științifică.

Mai mult, în 5 decembrie 2019, la o dezbatere organizată chiar la minister, atât experți din INCDS cât și din ASAS (Academia de Științe Agricole și Silvice) au demonstrat științific că eșantionarea nu este corectă, că măsurătorile au la bază erori mari și că raportarea acestora la întreg fondul forestier național nu are nicio bază științifică.

După dezbatere, dl. ministru Costel Alexe, în drumul său pentru candidatura la primăria Iașului și ca să dea vina pe PSD, a uitat că ce spune un ministru nu poate fi considerat doar o declarație politică și, contrar tuturor evidențelor, și-a asumat IFN afirmând că în România se taie ilegal 20 milioane(!) mc de lemn pe an!!! Rezultatul? Comisia Europeană a înaintat procedura de infringement pentru România!!!

PS: A și plătit 23 milioane lei din bani publici pe studiul nevalidat științific, apropo de „DNA să vină să vă ia”!”.

https://www.facebook.com/pana.doina/posts/2881977498489796

Ministrul propus al Mediului, Costel Alexe, a spus, în timpul audierilor de la comisie că fostul ministru al Mediului Ioan Deneş a făcut doar rău silviculturii din România şi că în ultimul an al mandatului acestuia au crescut tăierile ilegale în judeţul Bistriţa-Năsăud cu 24%.

https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/477695629778134/?__xts__[0]=68.ARATjB7RqHtdFh7AmJCF28yasM8FGej0K4WUH5EDdU20d5RmNm8ZMjVyZLQH-HmRrS8Mglp73m6NeTu5wILgydF2UA4UNqEFicZ3DPzcIEd4Yh738WEtKu9E1BWSFIuhpKX0G2LVweLIQpYHVsBUFF6Nol-hkCkLcQd_qeeID2sj1_7y15B77daDDBYWLyO2eOwF5v5ymm8sgnAN7Gcbmv_2gmhGYAz64vDWGgID-jryh_oxQINytSB6OgVI6-vdFrq5QH8jwu83-QewnehGs-595TQCZgqDmiH1nu4YlVnWtc1B4tswJtgUZtiIf2sYT8Jz62Ud0zavSZsV08a3bwq_OWD-GGqO8D4&__tn__=-R

6 comentarii

 • Veniți după mine, frați pădureți,
  E vânătoare în munți, la mistreți!
  Veniți după mine, sus între târși
  E vânătoare, să dați semn la urși!
  *
  Uuu! face lupul, el urlă pesemne,
  Ori poate Dănilă doboară lemne,
  Ori poate mistreții și cu Hârjoabă,
  Desfac porumbul boabă cu boabă.
  *
  Veniți după mine, sus prin păduri
  Mai sunt dihănii și lemne să furi!
  Veniți după mine ai codrilor fii,
  Hoherul pădurii ce bine-i să fii!

 • Fă Doina, pericolul pentru România in problema devastării pădurilor prin tăierile ilegale, despre care vorbesti cu atâta mânie proletară s-a produs in cei trei ani de guvernare PSD-istă si nu in cele trei luni ale guvernului PNL. Conform rapoartelor Garzii Forestiere, din ultimii 2 ani când Ministrul Apelor și Pădurilor a fost Ioan Deneș, numai in judetul Bistrita-Nasaud, taierile ilegale au crescut cu 24 la suta.
  Potrivit datelor prezentate in rapoartele reapective, garzile de mediu au semnalat cele mai mari hotii in acesti doi ani descoperite in judetul Maramures, de unde au disparut 110.000 metri cubi de lemne, urmat de judetul Bistrita-Nasaud, cu peste 30.000 mc furati si judetul Sibiu cu peste 20.000 mc . Si exemplele ar putea continua.

 • Doamna deputat, cat timp a fost PSD-ul la conducerea ministerului, de ce nu s-a publicat nici un raport cu cat s-a taiat (legal+ilegal) sa zicem in judetul Bistrita Nasaud?
  De ce nu ati zis nimic de taierile ilegale facute in mandatul prietenului Denes,? El de ce nu a continuat ce s-a inceput in mandatul dvs?
  Cele doua organizatii desfintate, s-a dovedit ca au fost platite degeaba, atata timp cat taierile ilegale au fost cele mai mari din ultimi 30 de ani.
  Nu au reusit sa prinda nici un hot , ba din contra au fost omorati padurari in timpul guvernarii PSD.

  Pe vremea lui Ciolos ,care a contiuat ce s-a inceput in timpul madatului dvs , toti psd-isiti plangeau ba ca nu e lemn de foc ,ba ca este scump.
  Ei bine acum ,este lemn de foc si este mai scump ca in perioada amintita.
  In ceea ce priveste taierile ilegale sunt filmari cu munti complet razuiti si dumneta ne scoti ochii cu erori de masurare ?

  Poate ne rapundeti la aceste intrebari noua , alegatorilor

  • Normal ,după ce firma austriaca a reclamat pierderi de peste 130 milioane euro, după legea care a dat-o Doina Pană.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.