Primarul Bistriței, Ioan Turc, s-a întâlnit cu reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deșeuri și cu cei ai Supercom, ocazie cu care aceștia din urmă au reclamat că sunt deșeuri aruncate pe spațiul verde și că mașinile care ridică gunoiul nu pot ajunge la unele containere din cauza mașinilor parcate haotic.
”Astăzi am avut o nouă întrevedere cu reprezentanții Supercom și ai ADI Deșeuri, fiind analizat modul în care se desfășoară salubrizarea în municipiul Bistrița.
Din start, a fost remarcată o ușoară îmbunătățire a activităților specifice de la precedenta întâlnire, dar au fost semnalate și aspecte care le îngreunează, cum ar fi autoturismele parcate haotic în apropierea punctelor de colectare sau deșeurile voluminoase aruncate chiar și pe spațiul verde.
Informez cetățenii că toate deșeurile mari se colectează gratuit de 6 ori pe an, dar există și două puncte de depozitare, pe strada Narciselor (lângă Netex) și în Viișoara (lângă Complexul Heidenfeld).
De asemenea, materialele de construcție sunt preluate gratis în cuantum de 200 kg/ persoană/ an.
S-a convenit că numărul crescut de vizite în teren trebuie susținut și printr-o investiție care să permită monitorizarea reală a zonelor cu probleme din oraș, cu camere de luat vederi la punctele de colectare.
Salubrizarea e un subiect încă sensibil, dar orice progres, cu remedierea oricăror deficiențe, trebuie să fie rezultatul unui parteneriat responsabil între administrația locală, prestatorul serviciilor și cetățeni.
Am stabilit ca întâlnirile pe acest subiect să aibă loc bilunar, în prima și a treia zi de joi, pentru o evaluare corectă a stării de fapt”, a anunțat Ioan Turc.
Sunt destui care lasa gunoiul langa tomberon. Au grija sa nu pateasca ceva daca il pun in tomberon.
Până acum 2 luni de zile, nu era bun Supercomul, era un dezastru!
Acum e din ce în ce mai bun, chiar performant.
Sa se clarifice public,obligatia Supercom de a ridica deseurile colectate separat, (carton/hirtie, sticla,metal), de catre propietari de case din intravilan. In prezent firma ne obliga sa le ducem la containere semingropate.
O mare prostie cu aceste casute pentru containere care majoritatea au usile deschise punind in pericol soferii care trec pe linga ele.Majoritatea ati fost in strainatate si ati vazut cum sunt acolo amenajarile pentru containere.Astea sunt caricaturi.Un lucru ca lumea nu se face.
;,ușoară îmbunătățire”…încă o dovadă că banii n-au culoare politică.Fratele lui Crețu s-a făcut frate și cu Turcu.N-o să treacă mult și vom auzi că și pârtia nu-i chiar așa de rea,struții-s drăgălași ș.a.m. d.
PĂREREA MEA !
f bine punctat…ai gasit mistoul adevarat mai repede decat mine (asta am vrut sa punctez si eu doar cu alte cuvinte)
Șoferii care trec pe lângă ele nu merita mai mult decât o lopata in parbriz pentru ca sînt idioți grăbiți și care se trezesc dimineața in mahmureala prea târziu și claxonează idioții trezind și pe cei care lucrează în schimburi , pe strada Lalelelor la containere in fiecare dimineața în jurul orei 7 nu pot trece idioții pentru ca strada din cauza autoturismelor epave parcate aiurea nu permit decât un sens de circulație , .
Așa se explică lipsa ridicării gunoaielor de lângă mesele de la intrarea în Schullerwald!
Rușine și celor care aruncă lângă coșuri!
Intr-adevar, e putin mai bine ca la sectorul 1 din buricul targului.