Sănătate

Curs gratuit de resucitare, defibrilare și salvare în caz de înec a copiilor la Ocnița

Părinții din Ocnița, comuna Teaca, sunt așteptați, miercuri, 10 ianuarie 2024, la cursul gratuit de resuscitare, defibrilare și salvare în caz de înec, susținut de Vasile Vlașin, tatăl unui băiețul care a murit înecat cu mâncare.

”Voi merge peste tot și în 2024. Atât în sate mici, uitate de lume, unde informația ajunge greu, iar ambulanța și mai greu, dar și în orașele mari, mai ales că am deja datorii din 2023 față de Constanța, Iași, Craiova, Pitești, Buzău, Suceava, Bacău, Arad, Oradea ș.a.m.d. dar și față de românii din Spania, Anglia, Italia etc. Pentru că nimeni nu mai trebuie să se întrebe vreodată: Cum ar fi fost dacă aș fi știut să intervin?!”, a scris pe Facebook Vasile Vlașin.

Organizația ”Părinți Salvatori” s-a născut din drama familiei Vlașin, prin pierderea lui Luca, în urma unui banal înec cu mâncare. Pe 23 Septembrie 2015, în casa familiei Vlașin a avut loc tragedia – băiețelul familiei, în vârstă de 2 ani și jumătate, s-a înecat cu mâncare. Deși au ajuns la spital, eliberarea căilor respiratorii a fost imposibilă, din cauza lipsei unui echipament de specialitate, numit video-bronhoscop. După 49 de zile de comă, pe 11 noiembrie 2015, inimioara îngerașului Luca a încetat să mai bată. Tatăl îndoliat a cerut familiei și prietenilor care au participat la înmormântare să nu aducă flori sau coroane, ci să doneze contravaloarea acestora în contul unei Fundații, în vederea strângerii banilor necesari achiziționării și dotării Spitalului Județean din Baia Mare cu echipamentul care a lipsit atunci când Luca a avut nevoie de el.

După doar 3 luni, această dorință a devenit realitate. Astfel, pe data de 23 februarie 2016, familia Vlașin a donat spitalului un echipament complex, pentru a cărui achiziționare s-au plătit în jur de 50.000 de EURO. De atunci, la familia Vlașin apelează în mod constant familii ale căror copilași au probleme grave de sănătate. Operații și terapii de recuperare în România, Italia, Germania, Spania, SUA, Ucraina, dar și procurarea de medicamente rare sau scumpe, fac de asemenea parte din activitatea curentă a Asociației pentru Educație și Caritate, asociație care gestionează toate proiectele Părinți Salvatori

Etichete

6 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.