Actualitate

Cursurile în școli, în funcție de rata de ocupare a paturilor de spital. Ordinul ministerelor

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre pentru abilitarea Ministerului Educației și Ministerului Sănătății de a modifica Ordinul comun din 01.10.2021, în sensul permiterii desfășurării cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților Covid-19.

Noile scenarii:

a) desfășurarea cursurilor cu prezență fizică la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților Covid-19 este de cel mult 75%;

b) desfășurarea cursurilor în regim online la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților Covid-19 este mai mare de 75%;

c) reluarea cursurilor cu prezență fizică, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților Covid-19 a fost mai mare de 75%, numai după ce aceasta scade sub 70% la nivel județean;

d) instituirea, în sarcina direcțiilor județene de sănătate publică și a municipiului București, a obligației de publicare pe site-ul propriu a ratei de ocupare a paturilor în fiecare săptămână, având ca zi de referință ziua de joi, pe baza datelor existente în platforma ”Alerte MS”.

e) suspendarea cursurilor cu prezență fizică pentru o perioadă de 10 zile la nivelul unităților de învățământ preuniversitar/conexe, la apariția a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal.

”Pragul de 60% vaccinare a personalului din învăţământ a fost un indicator foarte bun atâta vreme cât el a putut să accelereze procesul de vaccinare a personalului din învăţământ, suntem la peste 70% grad de vaccinare a personalului din învăţământ la nivel naţional. Dar acum odată cu specificul acestei variante Omicron, care din păcate afectează şi persoanele vaccinate, a fost necesară schimbarea strategiei cu privire la modul de funcţionare a şcolilor. E nevoie să facem orice pentru a nu bloca spitalele. În acest orice, din păcate, am înţeles că trebuie să facă parte şi intrarea în online a şcolilor şi grădiniţelor, în judeţul respectiv”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

El a anunțat că semestrul II începe luni 17 ianuarie în format fizic în toate județele, pentru că nicăieri nu s-a depășit noul prag de 75% ocupare a locurilor din spitale, parametru de referință pentru trecerea la cursuri online.

Ziua de referință în fiecare săptămână va fi joi pentru scenariul de săptămâna următoare.

Aici Ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății.

Explicațiile miniștrilor Educației și Sănătății:

Etichete

8 comentarii

 • După ce rata de vaccinare a profesorilor a depășit în majoritatea cazurilor 60% au găsit ei o metoda prin care copilașii să rămână acasă, in online. E clar. Se dorește îndobitocirea populației.
  Cate paturi destinate îngrijirii bolnavilor Covid exista în județul nostru?

 • Ce scorneli ilogice! Deci, se inchide o scoala primara sau gimnaziala intr-un sat pt. ca la Beclean sau Bistrita sunt peste 75% ocupate paturile… Are sens! Subscriu, se vrea prostirea copiilor, mai ales a celor din mediul rural, apoi vor veni politicienii sa le arunce cate o coaja de paine… sau o subventie de 3 lei la curent, sa isi incarce tabletele de proasta calitate pe care le-au primit… Astora chiar nu le este rusine de prostia si nesimtirea lor!

 • Macar acuma nu mai sunt profesorii de vina! Harababura! De 30 de ani nu s a investit nimiccccc în spitale.. asa ca bănuiesc ca în județul nostru dacă sunt sub 100 de spitalizați cu covid se închid școlile!! Bravoooo..acum nu mai e discriminare între elevi? Intr un județ cu paturi puține în spital și cu mai puține cazuri decât în altul școlile se vor închide. Felicitări.. bine gândit! Iar în vara când urmează bacul și evaluarea la cls 8 sa va vad cum aruncați cu noroi în profesori tot voi ăștia cu astfel de decizii tâmpite. Sa va mai vad ca veniți cu procentul de promovabilitate…nemernicilor!

 • Băi dobitocilor,….ce tot aveti cu scoala online nu înțelegeți ca va fi pt o perioada scurta de timp, o săptămână poate doua in funcție de cum evoluează raspandirea virusului, oricum copii care sunt responsabili învață si in online ca si cu prezență fizică, ăia care sunt indiferenti si iresponsabili si mai au si exemple” proaste” in familie tot nu învață poti sa-i ti si10 ore pe zi la scoala ca tot degeaba.Nu mai aruncați vina numai pe sistem si pe scoala online pt ca copii vostri nu învață,…..partea cea mai mare de vina o aveți voi ca si părinți pt ca nu va ocupati si nu vă implicați suficient de mult in educatia lor.Profesorul predă lecția dar daca tu ca si elev dupa aia nu inveti ce ti-a predat rămâi prost, tu ca si parinte ai obligatia sa-ti verifici copii daca învață ca nu pot venii profesorii la voi acasa sa-i puna la învățat…….Da, si mai este vorba si de materia cenusie a fiecăruia, unde nu-i nici D-zeu nu cere !

  • Stimabile,
   Nu toată e lumea e „dobitoaca” pentru că așa o cataloghezi tu.
   Ca și idee am un copil pe clasa a 7-a care a încheiat semestrul cu media 9.87, deci nicidecum nu poate fi catalogat ca și un pierde vara. Atât el cât și profesorii și familia am muncit mult pentru asemenea rezultate. Dar SCOALA ONLINE NU E SCOALA. Copiii sunt deprimați pentru că le lipsește acel mediu în care evoluează. In rest numai de bine! Ah și încă ceva. Nu e vorba in comentariul meu de mai sus doar despre copilul meu. E vorba de o generație întreaga. Pe unii nu are cuine-i ajuta acasă. Ecartul unora va fi din ce in ce mai mare.

 • Pai mai toti dobitocii acestei tari aflati in posturi caldute au primit diplome dupa studii ONLINE si la examene au bifat intrebari in casute cu DA si NU. Vorba lui Basescu, care spunea ca invatamantul romanesc este o fabrica de diplome pentru tampiti.
  Bugat !

  • Tâmpiți, netâmpiți, au fost pe buletinul de vot, au convins și gata. Așteptați decembrie 2024! Și în cazul dumneavoastră,Daniel Dumitru Ciobănică a fost mult mai abil și v-a luat „caimacul”. Poporul își alege reprezentanții după chipul și asemănarea sa.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.