Actualitate

Curtea de Apel i-a dat câștig de cauză secretarului general Floare Gaftone în privința blocului din parc

Curtea de Apel Cluj a admis recursul depus de secretarul general al municipiului Bistrița, Floare Gaftone, și, rejudecând cauza, a dispus respingerea cererii de chemare în judecată având ca obiect obligarea acesteia la emiterea autorizației de construire pentru un bloc de locuințe colective în regim de înălțime P+2 în zona parcului municipal.

”Printre motivele care au stat la baza refuzului justificat al secretarului municipiului, Floare Gaftone, de a semna autorizația de construire pentru un bloc de locuințe colective în regim de înălțime P+2 în Parcul Municipal Bistrița se regăsesc: inițiativa celor 4.000 de cetățeni care au acționat prin intermediul Asociației Bistrița Civică pentru amenajarea zonei de agrement Codrișor, lipsa din documentația de autorizare a avizului privind securitatea la incendii, a avizului de salubritate, a avizului de la Sănătatea Populației, a avizului de la Aquabis SA, lipsa locurilor de joacă pentru copii, lipsa locurilor de parcare, lipsa reglementărilor privind igiena și sănătatea publică, depășirea limitelor legale privind regimul de înălțime, lipsa documentației de tip PUZ/PUD și caracterul incomplet al Adresei emise de Sistemul de Gospodărire al Apelor Bistrița-Năsăud. Curtea de Apel a dovedit încă o dată că secretarul municipiului, Floare Gaftone, a respectat întru totul dispozițiile legale și interesul general al comunității în activitatea desfășurată de către aceasta”, spune avocatul George Gaftone.

În primăvara anului trecut, după un proces care a durat trei ani, Primăria Bistrița a fost obligată, printr-o sentință dată de Tribunalul Bistrița-Năsăud, să emită autorizaţia de construire pentru edificarea unui imobil pe terenul situat pe str. Parcului nr. 6, iar instituția, primarul municipiului și secretarul general să-i plătească doamnei căreia i-au refuzat eliberarea acestui act suma de 5.000 de lei.

VEZI ȘI:

22 comentarii

 • Doamna secretara generala pe aceasta speta a jucat foarte corect.
  Felicitari , si dorim sa imprime aceasi corectitudine si viziune si celor de la Urbanism si Juridic , servicii care au adunat impreuna multe critici din partea cetatenilor purtati orbeste pe la usile lor.

  • Încă nu are autorizație, dar el se pune în pat cu PSD și se gândește la PNL sau invers.. Hai când ai ocazia și ești corect arata autorizația… Om mic ce esti

  • Cine a dat autorizație de construcție pentru această bazaconie???? Alo primarul??? Unde ziceai că faci ordine??? că în primărie joacă dracii,e din rău în mai rău, aproape că îi regret pe Crețu, că măcar lui nu i întorceau vorba directorii și șefii. Ăla măcar știa să dea cu pumnul în masă. După aproape doi ani încă nu avem o nouă organigramă în schimb se fac angajări pe bandă rulantă. Un primar inexistent care doar semnează ce vor directorii în interes propriu,un primar slab, incompetent,care nu vrea sau nu știe să se impună,un primar degeaba căci primăria este condusă de vechea gardă cretuliana. Îl mai votează han-tătar 🤮

  • Am tot sperat că se va trezi primarul din somnul cel de moarte și în locul consilierului personal Mica,v a aduce un om competent care să facă treabă, să l ajute că săracu e pe nicăieri, dar degeaba că se aude că și a adus tot o duduie habarnistă. Sau îi plac duduițele sau îi plac habarniștii..sau ambele:)))) dar este clar că acest primar e pierdut într-o lume a lui de unde visează că e cel mai bun, cel mai frumos,cel mai cel..iar noi ,cei din”lumea reală” nu știm dacă e de râs sau de plâns că până una alta suntem la mâna habarniștilor iar visurile
   primarului nu ne scutesc de realitatea dezastruoasă din această instituție,ba mai mult cred că mergem din rău în mai rău..

 • Putina curatenie de primavara se impune pe la aceste servicii inclusiv la Spatiile Verzi.
  Domnule Primar a sosit timpul TOALETARILOR prin birourile amintite, daca doriti sa aveti un mandat bun pentru noi cetatenii dar si pentru dumneavoastra.

  • Domnule Bălan nu cred că o să fie schimbați nici o data actuali directori și șefi servicii care mulți dintre ei nu sînt în domeniu pe funcția care o au. Părerea mea

 • Ne am obișnuit.
  Nu te lasă domnule Balan, sunt aceiași comentaci doar numele și l schimba.
  Oameni de nimic.
  Păcat că cei jigniți nu iau atitudine.
  Cine sapa groapa altuia pica in ea .

  • Din păcate,nu doar în urbanism este dezastru,ci în toate direcțiile, vezi Patrimoniu,DAS, Juridic.. oameni incompetenți, angajați pe pile, directori îngâmfați , unși cu toate alifiile care conduc după bunul plac și care nu l au vrut pe Turc pentru că se temeau că v a face ordine,acum dau din coadă și țopăie, au văzut că le merge bine cu noul primar ,e treabă bună, l au îmbrobodit, pot să facă ce vor că primarul este degeaba. Bravo primaru’ ai dat o palmă la kkt… ți ai greșit cariera! Dezastrul continuă!

 • gaftone este (…) orasului Bistrita…verificati cine a intrat si la casa de pensii cand a fost examen…si ce legaturi are cu gaftone…ca idee…sunt multe… Comentariu editat. Următorul de acest fel nu va mai fi validat

 • Deci palatul de coruptie din Bistrita a avizat pozitiv construirea de blucuri in parc si a trebuit se intervina Clujul ca sa ne scape de dezastru?Tulai mama!!Deci nu le ajung 20 de ani salarii lunare de sute de milioane,apoi pensii inca 40 de ani ,tot sute de milioane pe luna?Le mai trebuie si supliment!!

 • Stimate BIBANU . Acesti nefericiti fara nume plini de ura nu pot mai mult.Vorbele lor sunt ca mugetele magarilor care se pierd in turma.
  Lasa-i in bgiata lor .

 • O decizie cât se poate de corectă! Nu are ce cauta un bloc în zona parcului doar ca unii cred ca pot cumpăra orice și pe oricine! Felicitări d-na Gaftone!

 • Pai cine mama dracului a dat cerificat de urbanism cu lipsa atâtea avize?
  Cum sa dai bloc in parc?
  Cine a dat certificat de urbanism pentru bloc și cine a cerut așa ceva nu le pasa decât de îmbogățire.
  Este strigător la cer ce se întâmplă în orașul ăsta.
  Domnule primar n ai nimic de zis?
  Nicio măsură sau te fac ăștia la greu?

  • Nu e bloc in parc. E bloc pe proprietatea omului de langa parc. Nu am treaba daca se pot construi blocuri pe proprietatile de langa parc. Vreau doar sa arat ca suntem pacaliti si ca parcul e diferit de proprietatile vecine acestuia.

 • Anonimule, ia mai verifica și la alte instituții mari din oraș și ai să vezi că se practică această meteahna.
  Acuma era vorba de un bloc in parc , de un proces unde secretarul primăriei a avut dreptate și nu de angajări la nu știu ce instituții.
  Ești blocat, ți s au epuizat jignirile.
  Felicitări secretatului și rușine celor care au dat certificat și autorizație pentru bloc tocmai in parc, că pe dealuri sunt destule blocuri fara utilități.
  Domnule primar sperăm că ce ți lua atitudine , altfel vom lua nou la alegeri.

  • Cine să i a atitudine???care primar?? Bistrița nu cred că are așa ceva, cuvântul primarului nu există, primăria este un haos total, decid directorii după interesele proprii, primarul este la București

 • Ce tot comentati…cel mai k lumea e cand faci bloc cu 8 etaje si nu ai nici certificat de urbanism si primarul te amendeaza cu 5000 de lei.Si mai vorbiti de Balan…Pai asta e un martir :)))

 • Domnule Gicu, este adevărat ce ziceți dar e bloc Intr o zona de parc unde va trebui sa se deschidă traficul pe alei , mai este vorba de arhitectura , de vecinătăți.
  Acolo sunt multe proprietăți , ce ar însemna că pe fiecare sa se facă blocuri.,?
  Cum s ar transforma parcul?

  Haideți să distrugem și puținul care îl avem
  Nu știu a cui a fost gândirea sa autorizeze bloc in parc.
  Păcat, acești oameni nu ar mai avea ce căuta în primărie.

 • E un amarat de bloc cu 16, 18 apartamente.
  Daaaa, și mai vine și vecinul din stagna , dreapta și vreau și eu un blocusor de 16 apartamente , s apoi trafic mama, mașini parcate pe aleii🤮🤮🤮, faina gândire.
  Felicitări secretarului că nu s a lăsat , felicitări judecătorilor că nu s au lăsat influențați de politicieni așa cum se întâmplă la Bistrița.
  Cei care ați dat autorizație sa aveți soarta lui Chirica și gașca.😂😂😂

  • Mă întreb ce explicații are doamna arhitect șef?
   Ce explicații are inspectorul care a intocmit actele?
   Asta nu, nu trebuie explicații ,se înțelege a executat la comanda ca multe altele.
   Doamne, pe când o verificare la toate blocurile construite?
   Cat despre mult hulita secretara de aceiași boschetari, sper să dovedească în continuare că are dreptate și să nu renunțe.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS