Actualitate Recomandări

Dacă e marți 13, ISU vă dă rețeta să preveniți ghinionul

ISU Bistrița-Năsăud: ”La Tabăra Școlară din localitatea Herina și la Casa de tip familial din Bistrița am găsit copii care nu s-au lăsat moleșiți de vremea caniculară de afară. Am stabilit că superstițiile trebuie ignorate și ține doar de noi, de fiecare în parte, cum #PrevenimGhinionul. Am învățat împreună și cum puteam să facem asta. Respectând un set minim de măsuri prevenitive, atât cei mici, cât și cei mari, evită să se expună unor riscuri care pot aparea peste tot: acasă, la școală sau în alte locuri unde ne petrecem timpul liber. Sperăm că după ziua de astăzi, cei pe care i-am întâlnit o să dea sens corect cuvântului #RESPONSABILITATE.”

Nu vă temeți de ziua de 13 care cade marți! Dacă puneți în aplicare câteva reguli de prevenire, copiii voștri nu vor avea probleme cu focul, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița. Iată-le:

  • păstrați chibriturile, brichetele și alte surse de foc în locuri în care aceștia nu au acces;
  • înlăturați orice curiozitate a copilului în legătură cu focul, explicându-i cu răbdare pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru viața lui;
  • nu îl lăsa singur în casă cu aragazul, mijloacele de încălzire sau aparatele electrice aflate în funcțiune;
  • învăţă-l cum să utilizeze sursele de aprindere și cum să se comporte în situaţii de pericol.

”Totul este simplu şi la îndemâna noastră. Dacă acţionăm în mod responsabil, evităm declanşarea oricărei surse care produce incendii sau alte evenimente nefaste şi astfel putem „#Preveni_ghinionul”, scriu cei de la ISU Bistrița-Năsăud pe Facebook.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.