”Nu ştim exact care sunt perspectivele, având în vedere faptul că suntem în insolvenţă, avem problemele pe care le avem cu situaţia financiară. Cred că putem clădi încet-încet, în condiţii de finanţare, o echipă competitivă, tânără, cu localnici. Să vedem în perioada următoare ce semnale mai primim. Cert e că se poate face o anumită performanţă. Ne concentrăm pe jocul de baraj al Gloriei II, pentru accederea în Liga a III-a (n.r. – cu Bradul Putna, în 21 iunie), dacă reuşim vrem să asigurăm cel puţin din punct de vedere sportiv eşaloanele performanţei: prima echipă – Liga a II-a, echipa a doua – Liga a III-a, poate mai înscriem o echipă în Liga a IV-a, şi apoi echipele din cadrul Centrului de copii şi juniori. Dacă aşezăm bine această piramidă din punct de vedere sportiv, organizatoric, putem vorbi în continuare de ceva performanţă. Dar asta necesită timp, încredere, răbdare şi susţinere din partea celor din jur, din partea oficialităţilor”, a spus oficialul Gloriei.
Tehnicianul de numele căruia se leagă cele mai mari performanţe ale Gloriei (promovarea în Liga I în 1990, cea mai bună clasare în prima ligă – locul 3 în ediţia 2002/2003, câştigarea Cupei României în 1994, prezenţa în finala Cupei României din 1996, egalul cu Fiorentina din Cupa Cupelor – 1996) crede că ”marele ghinion a fost lipsa de finanţare, puteam să ne ducem mai sus”. ”Mare ghinion şi în situaţia cu banii pe Moraes de la Metalurg Doneţk, şi în cea cu vânzarea stadionului către Primărie. Noi cam ştim ce am putea face, în funcţie de ce vom avea la dispoziţie vom stabili obiectivele: promovare în Liga I dacă vor fi posibilităţi, clasarea în primele cinci-şase locuri ale Ligii a II-a sau evitarea retrogradării. În proporţie de 90% vom avea jucători locali, vrem să asigurăm dezvoltarea şi formarea unor jucători”.
Remus Vlad spune că ”ar fi păcat ca oraşul, judeţul, baza asta frumoasă să nu aibă activitate de performanţă”: ”Felicit antrenorii pentru răbdarea şi tenacitatea cu care au luptat, au pregătit jocurile, în condiţii greu de motivat jucătorii, greu de realizat mai mult. Important e să ne rezolvăm problemele financiare, ei să rămână şi să se poată lucra în continuare. O să mai vină şi alţi jucători tineri în lot, vom ataca primele jocuri din Cupa României, apoi jocul de baraj. Totul pleacă de la posibilităţi financiare de a întreţine această activitate, e vorba de deplasări, cantonamente, salarii încă neplătite, întreţinerea bazei, atâtea şi atâtea. Sper ca oficialităţile şi instituţiile judeţului să se îndrepte nu numai cu privirile spre activitatea fotbalistică. Dacă avem această sensibilitate bine, dacă nu spunem: mulţumim frumos şi la revedere”.
El a adăugat că în strategia pentru viitor intră şi selecţii de jucători necunoscuţi. ”Mai căutăm prin oraş, prin judeţ, pentru toate eşaloanele, jucători tineri care pot veni să fie pregătiţi, formaţi, pentru ca într-un viitor să-i şi valorificăm, acoperind parte din cheltuieli. Sunt convins că doi-trei vor ieşti în evidenţă şi ofertaţi de alte cluburi”, a comentat directorul tehnic al formaţiei bistriţene.
cine credeti ca va da bani in conditiile voastre ?? cine ? adica voi vreti bani, tot voi puneti conditii. nu se poate. schimbati-va felul de a fi, ca in 20 de ani ati trait pe banii altora. ok ? altfel……..va fi ce este acum :faliment .
Aroganta, aroganta si iar aroganta! Cam asta ati invatat! Ca si fi-mea, „da-mi bani fara sa muncesc ca daca muncesc oricine ma plateste…..”
…multumim frumos si la revedere!