Actualitate

Daea promovează oaia și la Bistrița. Când și cum vom fi încurajați să consumăm carne de oaie

Ministerul Agriculturii lansează o campanie de informare și promovare la nivel național a consumului de carne și produse din carne de oaie. Campania va fi lansată la sfârșitul lunii în curs la Indagra 2017, în Capitală, și se va derula apoi în mai multe localități.

La Bistrița, această campanie va începe în 9 decembrie și va avea ca punct central Târgul de Crăciun din centrul istoric, acolo unde va fi amplasat un punct de informare și promovare a consumului de carne de oaie, inclusiv cu produse specifice.

Ea se va derula prin intermediul Direcției pentru Agricultură Bistrița-Năsăud, obiectivele fiind sprijinirea crescătorilor autohtoni de ovine pentru a penetra lanțurile de retail, păstrarea tradițiilor locale privind obiceiurile gastronomice tradițional, potențial de dezvoltare socio-economică a zonei, informarea consumatorului referitor la modul de preparare a cărnii de oaie, dezvoltarea unei culturi culinare în ceea ce privește consumul de carne de oaie.

Campania a fost anunțată de președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea, cu ocazia vizitei pe care a făcut-o în luna septembrie alături de ministrul Agriculturii, Petre Daea, în Bistrița-Năsăud, după cum Timp Online a scris aici.

Ministrul Agriculturii Petre Daea a făcut în ultimul timp mai multe afirmații surprinzătoare despre oaie, „acest animal care ne străbate istoria ca un fir roşu”: ”Oaia a unit generaţii, oaia a descoperit muntele şi a populat muntele. Astăzi, sigur că oaia are doar dorinţa de a fi înţeleasă de toţi. Această combină vie, care recoltează de la faţa locului masa vegetativă şi o transformă în lapte, a dat mâncare şi ne-a îmbrăcat, oaia a dezvoltat industria lânii, oaia a creat localităţi, a generat comune şi frumoase comune. Oaia este o statuie vie. Lângă oaie găseşti o frunză, lângă frunză nu poţi să găseşti o oaie. Ştiţi de ce merge oaia cu capul în jos? Îi este ruşine de televiziuni, de ce vorbesc despre ea. Se jenează. Ar trebui să stopăm discuţiile despre această specie extrem de importantă pentru ţară, necesară şi foarte foarte valoroasă pentru cei care se ocupă cu asemenea activitate”.

5 comentarii

 • Motto:
  Daca mânci carne de oaie
  Toate venele se-nmoaie
  Numai una se-ntăreşte
  Care place la neveste
  (Folclor)

  Petre Daea a intrat in folclor prin perlele pe care le-a debitat in legatura cu oaia . Este cunoscuta propunerea lui ca oaia sa devina brandul de tara al Romaniei, argumentand ca „oaia este o statuie vie”. Sau cu ocazia unui festival ce a avut loc la Jina se adresa ciobanilor cu indemnul: „Să aveţi grijă de oi şi să aveţi încredere în Guvern”.

 • Astept promovarea OUALOR lui Vozganian.Un ginecolog poate sa ne spuna daca sunt proaspete si se pot sparge la tava .

 • Să trăiască oaceșa
  Să trăiască si Daea
  Da și cinee cumpără lâna?
  Aș mai sta într-un cojoc
  Că nu dati lemne de fooc
  Si nu să găsesc șiurșele
  Si facem focul cu Pene
  Refren: Versul1-2

 • După ce i-au încurajat pe ciobani să îşi mărească efectivele de oi, acum dacă nu le mai pot vinde la export, încearcă să ni le înfunde nouă pe gât? Adicătelea, mai nou vor să ne oblige să mâncăm de Crăciun carne de oaie? Poate mâine-poimâine vom fi obligați să trecem la religia musulmană…şi să mâncăm numai carne de oaie..

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS