Actualitate

Daniel Suciu: Ceea ce era previzibil s-a întâmplat

Deputatul PSD Daniel Suciu: ”Ceea ce era previzbil s-a întâmplat, adică vestitul PNRR a fost bălmăjit de actualul Guvern, iar Comisia Europeană evident că ne-a trimis la plimbare. I-am adresat o întrebare simplă ministrului Ghinea, să ne spună de ce consiliile județene au fost excluse de la banii europeni puși la dispoziția noastră până în 2026?”.

Întrebarea adresată oficial ministrului Investițiilor și Fondurilor Europene, Cristian Ghinea:

”Din ultima formă a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) înțelegem faptul că în viziunea dumneavoastra si a Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Consiliile Județene nu există și nu au nevoie de fonduri europene. Spun asta pentru că la actualizarea acestuia, ați decis să nu cuprindeți finanțări pentru Consiliile Județene, deși spitalele sunt în subordinea lor, învățământul special, infrastructura de drumuri județene, instituțiile de cultură și patrimoniul aferent, de asemenea.

În acest sens, abordarea dumneavoastră în ceea ce privește eligibilitatea Consiliilor Județene este profund greșită, iar PNRR trebuie să cuprindă și eligibilitatea acestora.

Având în vedere cele expuse în paragrafele de mai sus, vă rog să îmi răspundeți la următoarea întrebare: De ce ați exclus finanțarea Consiliilor Județene din Planul Național de Redresare și Reziliență?”.

10 comentarii

  • Raspuns:pentru ca la judete sunt in majoritate dinozaurii rosii.Ai inteles?Daca erau alegeri in doua tururi scapam de ei.Bineinteles ca avem si dinozauri galbeni ramasi ,dar sunt mai putin corupti!!

  • Va raspund eu d-le Suciu . Din ambat politic , un pic , si din prostie mai mult. USR a aratat cat poate. Daca unii credeau altceva cand au votat (singura forta politica care nu a guvernat pana in 2020 , tinerii frumosi si liberi , incorupribilii , etc.) au acum buna ocazie sa vada si sa priceapa cat de departe sunt lozincile de punerea lor in practica. Cu fondurile europene ne-am lamurit . Probabil ca d-l ministru Ghinea va atrage fonduri europene cam la acelasi nivel cu perioada ciudata cand a mai fost ministru in guvernul Ciolos (adica aproape de zero). Cu ministru Nasui am constatat cat de bine merge economia , atat cat a mai ramas. De sanatate ce sa mai spun , toata lumea s-a convins de competenta fostului ministru Voiculescu.Cat despre noul ministru , d-na , a declarat ca va continua politicile implementate deja de predecesor. La justitie ministrul Stelian Ion (care a primit in dar o garsoniera , pentru straduita si merite) se zbate (cat poate si el) sa faca reforme in justitie , dar intai si mai intai , sa desfiinteze SIJ , unul din motivele avute fiind printre altele si studiul „de caz” al respectivei entitati cu privire la implicarea unor magistrati in procesul electoral (vezi , alegeri cu scandal la sectorul 1 din Bucuresti).

    • Leo esti tot bolnav. Ia ivermectina cu doze potrivite de Antena 3 ca poate da dracu si scapi! Este pacat de tine sa traiesti toata viata in situatia asta de prost, slugoi, dobitoc (psd)!

  • Motto:
    „Am trăit în vremea proştilor…”
    (Octavian Goga- Testamentul poetului)
    In primul rând trebuie să stii despre ce vorbesti. Planul national de redresare si rezilientă (PNRR) pentru Europa are ca obiectiv general să contribuie la repararea daunelor economice și sociale cauzate de pandemia de COVID-19. In acest sens Comisia Europeană, Parlamentul European și liderii UE au convenit asupra unui plan de redresare care să ajute la ieșirea din criză și pună bazele unei Europe moderne, mai durabile.
    Există şase direcţii în care pot fi folosiţi aceşti bani alocati din PNRR si anume:
    Pilonul I. Tranziția Verde;
    Pilonul II. Transformarea Digitală;
    Pilonul III. Creștere inteligentă;
    Pilonul IV. Coeziune socială și teritorială;
    Pilonul V. Sănătate și reziliență economică, socială și instituțională;
    Pilonul VI. Politici pentru generația următoare, copii și tineri;
    Proiectele pregătite care se incadrează in unul din cei 6 piloni si pentru care există studii de fezabilitate, dar care nu sunt finanţate din alte fonduri europene pot fi trecute pe Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, dacă aceste lucrări se fac în viitor sau dacă au fost efectuate începând cu 1 februarie 2020.
    Orice investiţie din aceşti şase piloni prezentată şi inclusă de guvern în planul depus la Comisia Europeană poate fi decontată, dacă a început după 1 fe­bruarie 2020, după începutul pandemiei, cu conditia să fie finalizate până in anul2026.
    Proiectele depuse de autori­tă­ţile locale prin Programul Naţional de Dezvoltare Lo­cală (PNDL) pot fi si ele finanţate prin Programul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR), dacă respectă regulile europene.

  • 3. Ceea ce s-a întâmplat era previzibil, anume că la Bistrița trei pesedei vor contra tot timpul. La Sângeorz-Băi nu se mai vorbește deloc despre “Cei trei muschetari” ci numai despre “Cei trei contralăi”, de zici că Vasile Cănănău dă acuma tonul la postul de radio Pesede:
    La comandă măi flăcăi
    Mai strigați cu toți măi!
    – Hăi-hăi, hăi-hăi-hăi!
    Așa-mi place măi flăcăi…

    • La postul de Radio Pesede BN tonul îl dă Vasile Dâncu, nu Vasile Cănănău, cum s-ar putea înțelege din reportajul de mai sus.

  • ciocu mic covid rosu !romanii pleaca si se inmulteste cine trebuie ca oricum indivizii nu merita acest pamant bun si frumos.

  • Tatăl meu nu a avut pașaport. Însă este destul ca să mă uit în al meu. La naționalitate scrie: ROM. Îi mulțumesc lui Adrian Năstase.

  • Și încă ceva: Tatăl meu scria uită-te despărțit pentru că el știa, de la spoit tingiri, un lucru elementar: să separe verbul de pronume.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS