Politică

Daniel Suciu, gazda ceremoniei de dezvelire a bustului marelui om politic Iuliu Maniu

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Daniel Suciu, a luat parte la ceremonia amplasării bustului turnat în bronz al lui Iuliu Maniu în faţa sălii de plen.

”Iuliu Maniu este un reper peste vremuri și astăzi i-am onorat memoria, moștenirea și principiile. M-am bucurat să fi contribuit la amplasarea bustului marelui om politic lângă ale celorlalte personalități ale acestui neam și să fiu gazdă a evenimentului, mai ales că inițiativa a aparținut unui bistrițean, Liviu Petrina. Și am îmbrățișat-o imediat, pentru că locul lui Iuliu Maniu este aici, în clădirea pregătită pentru un dictator comunist dar devenită casă a democrației”, a menționat Daniel Suciu.

Bustul turnat în bronz al lui Iuliu Maniu, personalitate marcantă a vieţii politice româneşti, a fost amplasat, luni, în faţa sălii de plen (nivel P1).


Evenimentul a avut loc în marja acţiunilor cu caracter festiv care se desfăşoară cu ocazia Zilei Naţionale a României – când se serbează 105 ani de la Marea Unire – şi pune în valoare, totodată, adoptarea, de Parlamentul României, a Legii nr. 195/2023, prin care se instituie anul 2023 ca ”Anul Iuliu Maniu”. La nivelul P1 mai sunt amplasate busturi ale unor mari oameni politici şi de stat, precum Gh. I. Brătianu, Alexandru Vaida Voevod, Mihail Kogălniceanu, Regele Carol I, Ion. I. C. Brătianu, Nicolae Golescu sau Take Ionescu.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS