Comitetul Executiv Naţional al PSD s-a reunit pentru a valida candidaturile depuse pentru conducerea partidului, dar şi pentru a stabili agenda Congresului extraordinar de sâmbătă, când vor fi aleși președintele, președintele executiv și secretarul general.
Deputatul Daniel Suciu, vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, vicepreședinte al organizației județene PSD Bistrița-Năsăud și secretar general adjunct al partidului, vrea să devină președinte executiv al PSD. El îi va avea contracandidați pe primarul Sectorului 5 al Capitalei, Daniel Florea, și deputatul Sorin Bota. Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, care și-a anunțat intenția de a candida la alegerile pentru funcția de președinte al României, și-a retras candidatura, dar apoi s-a răzgândit și a revenit în cursa pentru postul de președinte executiv.
În contextul discuțiilor apărute la nivelul PSD privind faptul că unul dintre Daniel Suciu și Eugen Teodorovici ar trebui să renunțe la candidatură deoarece pentru învins ar însemna un vot de blam și ca ministru, Daniel Suciu a declarat înaintea ședinței CEx că ”nu are nicio legătură, atributul unor modificări în Guvern îi aparţine premierului şi evaluarea se face ca urmare a performanţelor de guvernare, în îndeplinirea programului de guvernare, nu victoria sau înfrângerea într-un partid”.
El a afirmat că nu se va retrage din cursa pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD: ”Iau în calcul să vorbesc şi cu Eugen Teodorovici. Eu mi-am depus candidatura de trei zile şi merg până la capăt”.
Daniel Suciu a menționat că este suficient de rezervat înainte de alegeri, candidații pornind cu șanse egale. ”Atât eu cât şi Eugen suntem membrii de destui ani în acest partid, am fost colegi foarte buni în această perioadă, am ajutat foarte multă lume, am fost colegi de partid foarte buni şi se pare că i-am pus pe colegii noştri într-o alegere dificilă din acest punct de vedere. Nu am spus că este o situaţie proastă. Până la urmă alegerile şi opţiunile sunt o sărbătoare a democraţiei şi într-un partid politic care participă la alegeri e normal să fie şi competiţie între noi. Sunt suficient de rezervat încât să nu dau un câştigător înainte de congres, până la urmă 4.000 de colegi care vor fi la Bucureşti vor alege cum vor să arate acest partid începând de mâine, cum putem să recâştigăm încrederea românilor, în schimb periclitarea şanselor unui candidat sau altul la Preşedinţia României, nu cred, deşi ar putea fi influenţată de o eventuală înfrângere la congres, dar nu vreau să anticipez, pornim cu şanse egale atât eu cât şi Eugen Teodorovici şi Sorin Bota”, a spus Daniel Suciu.
”Îmi respect foarte mult colegii şi nu plec de la premisa că cineva e favorit. Până la urmă, în democraţie, oamenii aleg ce cred că este mai bine şi mâine 4.000 de social-democraţi vor avea ocazia să aleagă ce cred că este mai bine pentru partid. Vreau să insist să spun că sunt prieten şi coleg cu Eugen Teodorovici, am foarte mare încredere în munca pe care el o face la Ministerul Finanţelor, iar eventualele calcule politice pe care şi le-a făcut vizavi de ziua de mâine îi aparţin”, a mai spus Daniel Suciu.
Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, care s-a retras din cursa pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, a declarat vineri că a încercat să ridice, prin candidatura sa, nivelul competiţiei şi că a renunţat după ce propunerea lui ca acela care pierde să se retragă şi din funcţia deţinută în Guvern nu a fost acceptată
În ședința CEx, Eugen Teodorovici și-a retras candidatura pentru funcția de președinte executiv al partidului, dar apoi a revenit asupra deciziei.
Pentru funcția de președinte al PSD candidează premierul Viorica Dăncilă, Șerban Nicolae, Ecaterina Andronescu și Liviu Pleșoianu.
În cursa pentru postul de secretar general au intrat Marius Dunca, Gabriel Petrea, Felix Stroe, Codrin Ștefănescu, Mihai Fifor, Robert Cazanciuc, Cătălin Stoichiță, Rodica Nassar. Ulterior, Marius Dunca s-a retras în favoarea lui Mihai Fifor.
De unde atâta consecventă la acest Daniel Suciu de a merge până la capăt, tocmai el care care îi îndemna pe altii sa nu fie consecvenţi.
O fi uitat oare ca in decembrie anul trecut, după ce opoziția a solicitat pentru a doua oară revocarea lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei Deputaților și a lui Florin Iordache, din funcția de vicepreședinte care prezida majoritatea ședințelor Camerei, s-a adresat de la tribuna parlamentului catre deputatii din opozitie cu urmatoarea replica: „Opoziţia trebuie să-şi facă numărul. În politică, doar boii sunt consecvenţi. Nu mai fiţi consecvenţi!“. Sau poate, mai degraba o fi trecut si el in tabara boilor si a devenit consecvent.
Normal ca e cel mai mare „bou”. Doar ca pana acum a jucat teatru. Abia acum isi da arma pe fata.
Capătul e aproape!
a aparut iar la starea natiei, rade patraru de el, de noi ca avem asa un reprezentant
un oportunist asta e….nu as putea vita asa ceva nici amenintat cu arma
Incredibil ce limbaj lipsit de eleganță au cei care au postat vizavi de domnul Suciu, un om politic tânăr, necorupt, de la care, firește, se pot aștepta lucruri bune.
A-l face bou cu așa o dorință de răzbunare nu este cetățenește, nicidecum omenește.
Râde Pătraru?! Pătraru își face numărul și numai naivii îl socotesc deținătorul adevărului.
Când veți fi și dumneavoastră, care ați postat, vicepremieri ai României, veți putea ridica tonul. Până atunci, fiți mai rezervați! E mai omenește.
Frumos comentariul dvs. Ana.
duamna…. fara cuvinte….
poate ne spui matale ce e cu pensiile speciale la toti alesii …si cine–plm o sa le plateasca…ca suciu se lauda ca el le-a dat….
asa ca ciocu mic si joc de glezne…ca e un oportunist…un jeg de pesedist…
Ati citit careva fabula Boul si Rabinul ?Este una noua scrisa in zilele noastre si tare seamana cu un individ care cu consecventa isi afiseaza frustrarea pe acest online.