Actualitate Recomandări

”Poartă centura!”. Șoferi și pasageri, invitați de polițiști să testeze simulatorul de accidente

(FOTO) În fața Palatului Administrativ din Bistrița s-a desfășurat o activitate preventivă destinată conducătorilor auto și pasagerilor din autoturismele care tranzitează orașul, organizată de polițiștii rutieri și de prevenire a criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

În parcarea din Piața Petru Rareș, participanții la trafic (conducători auto și pasageri) au fost opriți și invitați de polițiști să testeze simulatorul de accidente, un dispozitiv care demonstrează eficacitatea și rostul portului centurii de siguranță. Simulatorul redă impactul produs de un accident rutier la o viteză de 40-45 de km/h. Bineînțeles, cu centura de siguranță pusă.

Cu această ocazie, ei au avut posibilitatea de a testa efectele consumului de substanțe psihoactive sau alcool, probând ochelari care simulează efectele și stările create, oferiți de către Asociația Siguranței Rutiere Psihotrafiq.

Activitatea a avut ca scop creșterea nivelului de siguranță a participanților la traficul rutier prin sensibilizarea acestora în privința adoptării unor măsuri preventive (portul centurii de siguranță, evitarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive), a precizat IPJ BN.

”Siguranța rutieră este prioritară pentru polițiști. De aceea, astăzi prezența noastră în trafic nu a avut caracter punitiv, ci unul preventiv. Conducătorii auto, pasagerii sau simplii pietoni care au tranzitat zona centrală a municipiului Bistrița au fost invitați de către polițiștii de prevenire și rutieriști să testeze un dispozitiv care simulează impactul în cazul unui accident rutier, la o viteză de aproximativ 40 km/h, dar și cele două perechi de ochelari care simulează starea de ebrietate sau consumul de substanțe psihoactive. Inițiativa polițiștilor s-a realizat cu sprijinul partenerilor – Clubul Rotaract Bistrița, care a adus în oraș, pentru câteva zile, simulatorul de impact în caz de accident rutier. De asemenea, facem precizarea că acest simulator este transportat în diverse localități din țară, fiind subiectul unei campanii – caravană, denumită ”Condu prudent, alege viața!”, derulată de Rotaract în mod constant în ultimii ani. Ochelarii speciali care simulează starea de ebrietate și starea de consum de substanțe psihoactive ne-au fost furnizați de Asociația Siguranței Rutiere PsihoTrafiq, iar ACR Bistrița-Năsăud au fost cei care au oferit conducătorilor auto materiale informativ – preventive pe tema acțiunii de azi. Experiența oferită i-a convins pe bistrițeni, poate mai mult decât ar fi făcut-o o sancțiune contravențională, că ,,centura de siguranță salvează vieți”. De aceea, simulatorul de impact în caz de accident rutier va mai putea fi probat de doritori sâmbătă, 29.06.2019, după ora 18:00, în parcarea din fața Sălii Polivalente din municipiul Bistrița, dar și duminică, 30.06.2019, pe Valea Bârgăului, pe DN 17”, se arată într-un comunicat al IPJ.

Foto: Instituția Prefectului, IPJ Bistrița-Năsăud

1 comentariu

  • Foarte buna ideea. Felicitări organizatorilor! Când se întâmplă nenorocirea degeaba mai plângem, nu se mai rezolva nimic

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS