Actualitate Recomandări

Daniel Suciu, vești bune și mai puțin bune la final de an

Deputatul PSD Daniel Suciu, fost vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale, a spus într-o conferință de presă că 2019 a fost pentru el ”cel mai intens an, unul plin de provocări” și că este ”împăcat” cu privire la tot ce a reușit să facă în anul care se încheie mâine.

Parlamentarul bistrițean a dat câteva vești la finalul lui 2019:

”Contractul pentru baza sportivă de la Sângeorz-Băi, care sper să poarte numele lui Gabi Balint, este gata să fie semnat chiar astăzi. Compania Națională de Investiții a încheiat această operațiune și a transmis contractul, astfel încât să se demareze lucrarea.

M-am zbătut ca Liceul Teoretic ”Solomon Haliță” din Sângeorz-Băi să aibă aceeași soartă bună ca și Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița. Vă pot anunța că studiul de fezabilitate pentru care am organizat licitație cât am fost ministru a fost finalizat și depus la CNI, astfel încât în luna ianuarie să poată fi aprobați indicatorii și să fie scoasă la licitație investiția de modernizare și reabilitare a Liceului Teoretic ”Solomon Haliță”.

Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” are un câștigător la licitație, firmă care până în 8 ianuarie trebuie să depună ultimele documente și contractul să poată fi semnat, iar din primăvară să vedem CNLR, unul dintre obiectivele mele majore, cu schele și lucrări așa cum merită tradiția acestui important colegiu.

Nu pot să nu am și vești proaste. Din păcate, ceea ce ne-am dorit și ceea ce și-au dorit și alți politicieni din Bistrița-Năsăud, Autrostrada Nordului, nu s-a întâmplat. În bugetul pe anul 2020 nu au fost prinși bani pentru studiul de fezabilitate. Acum două săptămâni, le solicitam colegilor de la putere din Bistrița-Năsăud să le spună oamenilor care sunt obiectivele punctuale pentru care ei, partidul lor, se vor zbate astfel încât să fie prinse la finanțare. Primul test l-au căzut, nu există finanțare pentru studiul de fezabilitate al Autostrăzii Nordului, așa că probabil vor mai trece niște ani până acest obiectiv va fi implementat, deși au toate pârghiile, sunt la guvernare. Eu vă pot garanta că, dacă guvernul în luna decembrie a anului 2019 era un guvern din care făceam parte, erau bani pentru studiul de fezabilitate”.

Daniel Suciu le-a urat La mulți ani tuturor bistrițenilor. ”Ei ne vor judeca la alegerile locale, ei ne vor judeca la alegerile parlamentare. Cred că guvernarea locală și națională PSD pentru județul Bistrița-Năsăud a însemnat foarte multe lucruri bune. Ne asumăm și noi greșelile care ni se impută, poate pe bună dreptate unele, altele poate pe mai puțină bună dreptate, dar întotdeauna oamenii au dreptate atunci când își fac alegerile. În 2020 vom fi în opoziție, să stea liniștiți cei de la PNL că știm să facem opoziție, poate ne era și dor puțin, și vom sancționa orice fel de derapaj al celor de la putere, așa cum au făcut-o și ei atâta timp cât au fost în opoziție și noi la putere”.

9 comentarii

 • Plecati de unde ati venit ciumatilor rosii, ca ne-ati tinut destul in hotie si subdezvoltare.Nici macar inchisori pentru mentorii si inaintasii tai nu ai reusit sa faci.De ce nu vorbesti de cum ati furat banii de autostrazi,de la care ati furat si contractele originale,de ce nu vorbesti de instrainarea resurselor de gaz si petrol pe trei lei(Petrom,etc,etc.)?Tu reprezinti raul suprem care a condus tara asta un 30 de ani de balamuc!!

 • Ia Daniel niște poze de aici să îți reamintești despre ce a fost guvernarea voastră și să nu mai minți poporul despre autostrăzi.
  https://timponline.ro/social-democratii-bistriteni-mitingul-apararea-democratiei-statului-drept-foto/
  Nici în masterplan, nici în buget n-ați băgat autostrada prin Bistrița. Nici capul nu v-a durut cât ați fost la putere. Un parlamentar al opoziției a făcut un proiect de lege ca altfel nu vorbea nimeni nici acum de ea.
  Voi cu toate pârghiile voastre ați fost preocupați doar să-l faceți scăpat pe Dragnea, pe Șova, pe Udrea și pe alte mii de hoți, criminali și violatori beneficiari a recursului compensatoriu. Prin asta o să intrați voi în istorie. Mira-s-ar lumea de aia care vă mai votează!

  • Ce poza faina la mitingul ala!!Cati sobolani defilau impotriva statului de drept!!O sa ramana in istorie ca cei mai mari banditi!!

 • Habar n-ai nici de politică, nici de administrație. Ai ajuns acolo pentru că Radu Moldovan ia forțat mâna lui Dragnea.Nici tu ,nici Doina Pană și nici Deneș nu ați făcut nimic pentru țară cu atât mai puțin pentru Bistrița-Năsăud. Niște paduchiosi. Rușine.

 • Pe vremea guvernului Boc, atunci când Ministerul Dezvoltării era condus de Elena Udrea, PSD-istii criticau vehement că se fac săli de sport fără rost si stadioane in pantă, in timp ce problemele cu care se confruntă comunitătile rămân nerezolvate. De data asta, Daniel Suciu- fost ministru al dezvoltării pe care nu-l duce capul la mai mult, se laudă cu acelasi tip de proiecte de baze sportive pe care altădată PSD-istii le criticau pe bună dreptate.

  • A face ceva pentru tara nu inseamna a pupe mana hotului de la Bucuresti sa iti dea ceva din imprumuturile pe zeci de ani in care baga tara ca sa faci un drum care tine 5 ani si pentru care copii tai o sa plateasca cand acesta o sa fie demult stricat.si pe deasupra sa si furi …
   Sa dai salarii si pensii speciale nemeritate din imprumuturi care o sa fie platite de copii , pentru cei care nu au lasat nici un ban in urma lor ca contributii , nu inseamna ca ai facut ceva.
   Sa cresti cheltuielile bugetului fara acoperire ca in 2007 si sa provoci o criza ca in 2009 si sa dai vina pe altii pt taieri ca in 2010 , inseamna ca nu esti alceva decat un limbric….A cheltui bani pe care indirect sau direct i-ai imprumutat nu te face alceva decat un parazit .
   Un politician capabil se poate lauda ca a adus investitori si care platesc la buget bani si ca cu banii aia a facut ceva…… dar nu o sa vedem multa vreme in Romania asa ceva.
   Nu poti face politica si administratie cu ospatarul, tantalaul clasei si tuta satului.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.