Actualitate Recomandări

Daruri din Camionul de Crăciun 2018 ajung în circa 50 de sate din Bistriţa-Năsăud

(FOTO-VIDEO) Dacă e atât de multă bucurie într-o singură cutie, vă daţi seama câtă se găseşte în nouă camioane de Crăciun care au pornit astăzi pe trasee din Bistriţa-Năsăud să le împartă celor 7000 de copii din circa 50 de localităţi.

Cele mai multe dintre ele sunt situate pe traseul „Via Transilvanica”, drumul care uneşte ţara şi care a început să fie amenajat de Asociaţia Tăşuleasa Social în An Centenar. Nu au fost uitate însă nici comunităţile izolate cu multe familii sărace.

„Camionul de Crăciun este o acţiune iubită şi cunoscută. La un moment dat, ne-am gândit că ar trebui să ne oprim pentru că avea un aspect social atunci, în 2001, când am început-o. Între timp însă, s-a transformat într-o minunată acţiune de voluntariat. Acum patru ani, după Camionul de Crăciun, am început Ziua Voluntarilor Mici. Faptul că anul acesta, prin Tăşuleasa Social, 21.400 de copii din mai multe judeţe din Transilvania primesc cadouri mi se pare fantaistic. Este o acţiune cu peste 200 de voluntari. Mergem la Cluj, Sălaj, Sibiu, Mureş, Maramureş, Suceava şi Bistriţa-Năsăud. Anul acesta, încercăm, după 16 ani de activitate, să vedem dacă nu putem şi noi, din România, să mergem în Basarabia să ducem încă două camioane încărcate cu 2000 de cadouri. Ne rămân din Germania două camioane, dar încercăm să mai strângem încă două din România. Deja am pornit această acţiune de ieri”, a spus Alin Uhlmann-Uşeriu, preşedintele Asociaţiei Tăşuleasa Social.

În Bistriţa-Năsăud, camioanele au mers la: Prundu Bârgăului, Bistriţa Bârgăului, Mureşenii Bârgăului, Tureac, Tiha Bârgăului, Josenii Bârgăului, Mijlocenii Bârgăului, Livezile, Dumbrava, Dorolea, Cuşma, Dumitriţa, Ragla, Budacu de Sus, Cetate, Petriş, Orheiu Bistriţei, Satu Nou, Domneşti, Mărişelu, Monor, Gledin, Şieuţ, Sebiş, Şieu, Ardan, Posmuş, Rodna, Valea Poienii, Lunca Ilvei, Sânmihaiu de Câmpie, Zoreni, Miceştii de Câmpie, Visuia, Budeşti, Budeşti-Fânaţe, Ţagu, Silivaşu de Câmpie, Urmeniş, Şopteriu, Milaş, Viile Tecii, Teaca, Ocniţa şi Pintic.

În total, în judeţ au fost distribuite circa 7000 de cadouri.

Iată cum s-a derulat operaţiunea la Bistriţa Bârgăului:

https://www.facebook.com/tasuleasasocial/videos/2266295166949692/?__xts__[0]=68.ARD8_je9z6s_BXvUEy3yFGWSDz-N1RL9RjL2vtJ6GKY3lHdnRZmhs-UuwXCVt99MY7ZYNE4RJzgw1kbBqjAQRfmVoSE5RUDWMzYGQJvFHIDEYAQcpWZTZIq9_rTbNaUzyTDupGi5Uefc43mN7v0S4OjKhSp_zlobptle41jH9zF5ngjun_WLLqnogO09O__fH87KCqosC3q7pIGJDzZCZiI4GDg3iS-Z-blvxyiuXF5yvtwo0sG8vd1LZ5dCcHXQiyo1L0tDLBpbTCvr34CaGHh96oVx1EMFuo4lcqVANv1fivlkZKGHUiD0WEOWnb8fXH7fao9jwPHjlQ5gtMXi2AfbE2sjZw&__tn__=-R

După două zile pe drum, cele 17 camioane ale proiectului Camionul de Crăciun au ajuns la destinație. În cursul zilei de astăzi, 21.400 de copii vor primi câte un cadou.

Camionul de Crăciun 2018 a pornit, dis-de-dimineață, către copii din mai multe județe.

https://www.facebook.com/tasuleasasocial/videos/560368557723281/

În România, Die Johanniter a adus anul acesta 28 de camioane pline cu daruri. Dintre acestea, 17 au fost destinate nordului României, cadourile fiind împărţite în parteneriat cu Asociaţia Tăşuleasa Social. Cadourile din două TIR-uri vor fi duse mai departe în Republica Moldova, în raionul Glodeni.

Organizaţia condusă de Alin Uhlmann-Uşeriu speră să mai adune pachete pentru încă două TIR-uri care vor pleca spre Basarabia în 15 ianuarie 2019. De altfel, tot atunci este sărbătorit şi Crăciunul după rit vechi.

12 comentarii

 • Păcat că nu au ajuns și în Bistrița,la Năsăud și la Beclean la orfelinatele cu copiii și la centrele speciale care tratează suferințe ale copiilor.Chiar și-ar fi atins menirea filantropica de a ușura suferinta.

  • Nu va opreste nimeni sa incepeti chiar dumneavoastra sa face asemenea actiuni.Si cei de la Tasuleasa au plecat tot de la zero. Si uite unde au ajuns.
   Se specifica foarte clar ca sunt actiuni de voluntariat.
   Numai cu o „parere” nu ajutati chiar pe nimeni.

  • Să ştiţi că nu ne-a invitat în mod special nimeni să mediatizăm această acţiune. Pur şi simplu, am mers din proprie iniţiativă. Dacă nu vă place să citiţi despre lucrurile bune care se întâmplă în acest judeţ, sunteţi liber să lecturaţi buletinul de presă al Poliţiei. De regulă, acolo găsiţi cam tot ce se petrece rău.

  • Nu pot sa cred ca exista acest mod de gandire.
   Atitudine respingatoare.
   Pe cati din cei 200 de volutari ii cunoasteti? Pe cati din cei care au donat ii cunoasteti?
   Pe cei ce si-au sacrificat timpul sa transporte aceste cadouri……..ii cunoasteti?
   Asemnea articole promoveaza faptele bune nicidecum pe cei ce le fac.
   Numai la atat sa va ganditi, 21400 de zambete.
   Si se pare ca despre Tasuleasa nu aveti habar deloc. Inainte de-ai acuza ca vor sa se faca cunoscuti, ati citit ceva despre ei?

  • Sa nu se fure.
   Chemi Politia, Jandarmeria, Primaria., Presa si dupa aceea descarci.
   Ziua.
   Nu noaptea ca HOTII!

 • Stimati cititori , Parere si Marius, ce va opreste sa faceti voluntariat ? Sunt atatea modalitati si concitadini care abia asteapta sa le fiti alaturi…Numai, sa vreti! Sunt momente unice in viata si nu merita sa le ratati ! Puteti oferi : bucurie, speranta, incredere, atat de usor, fara sa asteptati recompensa…De ce se mediatizeaza uneori ? Pentru ca, oameni precum domniile voastre, sa afle ce lucruri minunate se pot face cand se doreste si… drept exemplu , pentru altii! Cu respect, va doresc tuturor cititorilor, La multi ani-2019 si mult voluntariat! MNPop

  • Mda.
   Săptămâna asta am trecut prin NY şi întâmplător am văzut consulatul plus misiunea diplomatică undeva pe lângă 3th avenue cu 38.
   Am luat o fotografie a plăcii ca şi amintire.
   Uite o pun aici.
   https://ibb.co/yFLgFCD
   Tell me what it is wrong?

 • OFER 100 KG MANDARiNE PENTRU UN NEAMT DIN GERMANIA
  …rog pe domnul tibi useriu sa vina sa-i dau sa le dea mai departe colaboratorului din germania sa le dea la uN PUI DE NEAMT cu sange autentic de neamt … ASA SIMBOLIC CU OCAZIA ZILEI DE 1 IANUARIE

 • Imagine injositoare la primirea cadourilor….eu am vazut intamplator actiunea in unul din satele in care s a desfasurat …si ca roman m am simtit umilit privindu i pe cei care asteptau la usa camionului precum vezi pe discovery triburile din jungla ce se strang cand vine o televiziune….jalnic cu J mare..pacat…puteau sa duca aceste cadouri la centrele de plasament , sunt atatea case sociale ce au nevoii, pentru ca statul nu stie sa faca politici sociale…. trist!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS