Actualitate

De câte haine pentru bebeluși am nevoie?

Există ceva mai frumos decât hainele pentru copii? Șosete și ghetuțe mici, body-uri… Nu e de mirare că noii părinți se trezesc cu tone de haine noi pentru copii care nu vor fi purtate niciodată.

Prin urmare, trebuie să ne întrebăm de câte haine bebeluși avem nevoie cu adevărat. Pentru a afla răspunsul, trebuie să ții cont de următoarele:

Spălarea hainelor: Dacă speli hainele o dată la două zile, nu ai nevoie de atât de multe haine bebeluși, în ciuda schimbărilor constante. Cu toate acestea, dacă speli rufe doar o dată pe săptămână, probabil că ai nevoie de suficiente haine pentru întreaga săptămână.

Mărimi: hainele pentru bebeluși sunt disponibile în două mărimi: 000 pentru bebeluși de la 0 la 2 luni și 00 pentru bebeluși de la 3 la 4 luni. Primul, 0-2, poate fi folosit pentru majoritatea bebelușilor, inclusiv pentru nou-născuți, și ar trebui să funcționeze pentru tine până la 10-12 săptămâni. Aceasta este mărimea pe care ar trebui să o cumperi cel mai mult dacă bebelușul s-a născut cu două sau mai multe kilograme.

Varietate: atunci când cumperi haine bebeluși, trebuie să știi că nu toate piesele vor fi folosite în același mod. Unele dintre ele, cum ar fi tricourile și șosetele, vor fi folosite mai mult decât, de exemplu, pantalonii și rochiile. Prin urmare, este mai bine să alegi mai multe dintre aceste tipuri de haine bebeluși, pe care le vei schimba mai des, decât rochii sau haine de exterior.

Ce haine bebeluși ar trebui să aibă un nou-născut

  • 7 body-uri

Body-urile sunt hainele esențiale pentru un bebeluș și, prin urmare, sunt cele mai importante. Nu numai că servesc ca o jachetă pentru a acoperi pieptul bebelușului, dar țin și scutecul la locul lui. Un body bun are un guler care se înfășoară în jurul gâtului pentru a fi mai ușor de folosit și un nasture între picioare pentru a ușura schimbarea scutecului. Cel mai bine este ca copilul tău să le poarte în fiecare zi, chiar și sub alte haine, deoarece body-ul se va murdări înaintea hainelor de deasupra. Prin urmare, cel mai bine ar fi să ai, în cazul în care speli rufele de câteva ori pe săptămână, șapte bucăți.

  • 7 pijamale

Atunci când copiii sunt mici, vrei ca hainele lor să fie ușoare, practice și confortabile de purtat. Iar pentru aceasta, pijamalele sau lenjeria de noapte pentru copii sunt esențiale. La fel ca și body-urile, trebuie să aveți cel puțin șapte, deoarece este posibil să fie folosite în fiecare zi.

  • 5-7 perechi de șosete

Șosetele sunt un alt element esențial, deoarece copiii trebuie să își țină picioarele calde. Ia 5-7 perechi, astfel încât să le poată purta aproape în fiecare zi, mai ales atunci când nu poartă pijamale.

  • 2 pulovere

Chiar și în mijlocul verii, un copil trebuie să poarte un pulover atunci când iese la plimbare. Cu toate acestea, nu este necesar să ai multe, deoarece copiii sunt de obicei deja înfășurați în multe pături. În acest caz, sunt suficiente 2 sau 3 pulovere. Ai grijă să le alegi pe cele din bumbac, deoarece majoritatea copiii sunt sensibili la alte materiale.

  • Șepci

Copiii au nevoie de două tipuri de pălării: una pentru a le ține capul cald atunci când este frig și alta pentru a-i proteja de lumina directă a soarelui atunci când sunt afară. Una din fiecare este mai mult decât suficient.

  • 2 perechi de mănuși

La fel ca și căciulile, nu este necesar să cumperi mai mult de 2 perechi de mănuși, deoarece le vei folosi doar atunci când este foarte frig. Cu toate acestea, unele persoane le pun copiilor pentru a-i proteja de zgârieturile care pot fi făcute pe față cu unghiile.

  • 4-5 pantaloni

Bebelușii poartă rareori pantaloni din cauza cordonului ombilical, dar pot începe să îi poarte după vârsta de o lună. Pantalonii largi plasați peste un body vor menține picioarele bebelușului tău calde și libere, astfel încât acesta să se poată juca mai mult.

(Advertorial)